Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

000000000

Az elsőnél először az Y megy 40-re aztán az A forog egy kört (360 fok)
A másodiknál meg együtt megy a két tengely azaz csinál egy 40-es menetemelkedést az anyagra.
Amúgy nem kell pontosvessző a tengely betűjele elég elválasztásnak.
PL : G01Y40A360
Így egybe írva is értelmezi a Mach, csak nem olyan szép mint ez G01 Y40 A360

cipk5xtny

Köszönöm az instrukciókat... Igy már menni fog!

kuner

Köszi a helyreigazítást.

i5z5suee

Hali!
Segítséget szeretnék kérni plazmához, olyan problémám van hogy a mach3 az egyenes vonalú előtolásokat szépen csinálja a beírt sebességgel de a G02 G03 parancsra ha van a programba akkor annál visszaveszi a sebességet de annyira lassú hogy a fúvóka el is ég.Nem volt a gépen semmi féle változtatás. Valaki tudna nekem ebben segíteni hogy mit próbáljak vele csinálni??Köszi

ANTAL GÁBOR

No ha ezt megtudod hogy hogyan lehetne akkor ezt mindenképpen áruld el nekem

D.Laci

Szerintem nem lehet külön futtatni.
2 lehetőséget látok a Mach3 kihagyására.
1. írni kel egy programot ami futtatja a .set, .lset fájlokat.
2. Screen editorral kiszedni a VB scripteket és úgy írni egy programot.

ppxgww95

Alapesetben nem. Azért nem, mert az adatbevitel gyakorlatilag minden esetben a Mach3 screen kezelőjén keresztül zajlik.

Viszont nem lehetetlen kiszedni a scripteket a screen-ből, eltávolítani a Mach specifikus utasításokat, valamint az adatbevitelt átalakítani. De nem éri meg a fáradtságot, mert kevesebb energiával meg lehet írni egy önálló alkalmazást.

(A Mach3 scriptek Cypress Enable alatt futnak. Ennek fejlesztése 2005-ben véget ért.)

http://www.cypressinc.com/

i5z5suee

Azért furcsa mert hiába írom a programon belül abba a sorba pluszba az előtolást  ahol van a G03 vagy G02 akkor is lassan csinálja!! Nem tudok rájönni hogy mi lehet a baj.És még olyan programmal se müködik amivel már vágtam lemezt és annál is ugyan olyan lassú.???

svejk

Értem, köszönöm mindkettőtöknek.
Gondoltam valami fejlesztőlkörnyezetben futtathatók.

Valóban sokat nem érnek, de egyik másikhoz már hozzászoktam.

Milyen felületre lenne érdemes ilyeneket írni? No nem nekem mert hülye vagyok ezekhez, de hátha valakit rá tudnék beszélni.

Gyati

Szia!

Nem kell íratnod valakivel, csak meg kell venni.
Külön futtatható.

Mill Wizard:75 $

svejk

Ez még megfizethető kategória, de mostanában az én gépem mellett mindig egy épp szabadon levő noti van.
Vajon mit szólnának ha minden héten új licence-t kérnék tőlük? [#nemtudom]
Persze egyszer csak biztos lesz majd fix gép, de addig...

iv43r83d

Sziasztok!Segítséget szeretnék kérni Mach3 Turn Wizads menetvágásnál G-kód generálása után ezt a hibát jelzi Scripter Compile Erorr. In:M1076.mis. Mi lehet a hiba?

Előre is köszönöm a segítséget!

iv43r83d

Másképp mondom!Elindul a főorsó be áll pozicióba de a G76-os sort kihagyja következő lépés M5 M30 és megáll.
Mi lehet a hiba?[#nemtudom] Köszönöm a segítséget!

ra8nsmk6w

Törölj ki az elejéről mindent és úgy próbáld ki.

iv43r83d

Kipróbálom! De eddig működött!
Üdv Csaba!