Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

D.Laci

Motor lépésének a száma (1.8°-os motor esetén 200) x áttétel (36/20= 1.8) / 360°
200x1.8/360=1
A motor tuningba bírandó érték 1. (step per unit)
Ez azt jelenti hogy 1°-t fog fordul 1 Step jelre.
115mm átmérőn 1° lesz 1mm elmozdulás.
Nem tudom, hogy milyen gép lesz de ezzel max. esztergálnék csak :(

z08dv9zyv

Sziasztok, 4 tengelyes gépre milyen szoftverrel lehet kódot generálni?

w0hgtwf3w

Aspire
Youtube tele van

Deskproto szintén, csak egy kicsit nehezebb a használata.

z08dv9zyv

De ha jól látom az Aspire valójában csak 3 tengelyt kezel , 4. helyett az x vagy az y-t használja

w0hgtwf3w

Mire szeretnéd a 4 tengelyt

Mert ha forgatóra akkor az aspire teljesen jó

5bzs27u7

Sziasztok!

Lenne egy szerszámbemérési problémám, T2-midi-s felületet használom. Ami engem zavar az az, hogy bemérés után a Z magassághoz hozzá ad még 20 mm-t. Sehol nem találom ezt az értéket, esetleg valaki tudná a megoldást? Már a scriptet is böngésztem de nem tudtam kihámozni. Valami PlateOffset-et ad hozzá.
A felületen lévő beállításban hiába írok be pl. nullát a magasságmérőhöz. Nincs változás.

000000000

Használj 20mm-es szerszámbemérőt ahogy ezt a Klavió kft (T2 CNC) is tette.
Ezért készült így a skript ami a bemérő gomb mögött található !

000000000

Amúgy ha minden kötél szakad és át akarod írni akkor az Operator menüben a Edit Button Script-re kattintva a módosítható szkriptekkel rendelkező gombok "villogni" fognak.
Ekkor adott gombra kattintva tudsz változtatni.  
VB tudás nem árt hozzá !

5bzs27u7

Igen, én manuálisan kerestem ki  a scriptet, de ez jóval egyszerűbb.
De ennél tovább én nem jutottam. Próbáltam értelmezni át írogatni. De script tudás nélkül nem igazán megy.
Igen ezt az értéket nem tudom hol kell módosítanom azt a 20mm , mert nekem 40mm-es a bemérőm magassága.
Azért köszönöm. Legalább jó helyen keresgélek.

guliver83

Miért nem másolod ide be a scriptet.
Akkor egyszerűbb lenne.

000000000

Leszedtem a Klavió oldaláról ezt a screen-t, de csak ez jön be.
Így kicsit nehéz bármit is csinálni vele.
Most nem tudom ez kibaszásból van így szétcseszve az oldalon a letöltések között, vagy csak nekem nem jó.
De más gépen is ezt csinálta. [#nemtudom]

cipk5xtny

Köszi annyi a terv egyenlőre hogy mezei fúróbol köszürőljek egy marót.
Ilyesmit.
Itt jönne is a köbetkező kérdés hogy kell össze szinkronizálni a 4.tengelyemet.az y tengővel? Van erre valami kód? Vagy csiklus? Mi alapján tudok rákeresni. Addig oké hogy megnézem hogy mekkora a "menetemelkedés" ez olyan 40mm tehát 40mm-t tesz meg az y tengely míg a 4. Tengely elfordúl 360 fokot. Csak ha én ezt beírom gondolom szepen sorban hajtja vegre a műveleteket a szoftver. És az nem farnkó.

kuner

Elvileg, ha egy sorba írod egymás után az Y és A tengely utasítását, akkor egy időben hajtja végre.

Egymás utáni végrehajtás pl:
Y 40
A 360

Egyszerre hajtja végre pl:
Y 40 ; A 360

Legalábbis, ha emlékeim nem csalnak, régen használtam már.

cipk5xtny

Ohh nekem is rémlik. De pontosvessző nélkül majd holnap rapróbállok. Oszt megosztom. Hátha valaki más is rászorúl majd.

svejk

A mach3 varázslóit lehet valahogy külön futattni a mach3 futása nélkül?