Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

cipk5xtny

Szervusz rendessen működik a mach3mal nem tapasztaltál negatívumokat?

korbendallas

Nekem is hasonló van vezeték nélküli, csak én linuxcnc-hez használom. Szerintem vezetékeset vegyél, nem valami jó a wifis része.

svejk

Eldobja a kapcsolatot?
Olyankor mi történik, leáll, vagy észre sem veszed?

sasi

Én a WHB04-L jelű, 2,4 GHz-es változatot használom, két éve gond nélkül.
15 m hatótávolságot garantál a gépkönyv, de ettől sokkal többet tud.

Ha leszakad, semmi sem történik, csupán nem tudod róla vezérelni a gépet. Ha közelebb jössz újra kapcsolódik.

svejk

Újrakapcsolódásnál összeszinkronizálnak a DRO-k automatikusan?

svejk

Nem eladó véletlen?
Egy türelmetlen barátomnak kellene hama-hama.

sasi

Amit egyszer megszereztem, attól nem tudok megválni, habár most ultimátumot kaptam a főnökömtől, mert már a garázsba is alig lehet beállni, így előbb, utóbb garázsvásárt kell rendeznem...[#wow3]

000000000

Hozzám ma délután érkezett meg egy HB04 típus [#papakacsint]

svejk

Az "=1/2" gomb mire való? Központkeresés?

svejk

Holnap estére szeretném olvasni az objektív beszámolót róla! :)

svejk

Ezt jobb kézben kell tartani?
Vagy hogy nyomod a biztonsági nyomógombot jobb felül?

000000000

Tudod jól, hogy én őszintén kivesézem a dolgokat. [#papakacsint]
Az LCD úgymond kijelzése hagy némi kívánni valót maga után.
Most ezt teheti az is, hogy csak az asztali gépen próbáltam amin az oprendeszer kezd érdekesen működni, vagy csak szimplán az adat frissítés néha lemarad.
Tehát mutat valami értéket, de az köszönő viszonyban sincs a valós adatokkal.
Ilyenkor ha az A tengelyre váltok majd vissza akkor újra bekéri az adatot és akkor már valós értéken áll a kijelzés is.
A gombok a fóliataszt miatt kérdéses meddig fogják bírni mielőtt elkezd kitöredezni.
Amúgy meg véletlen nyomkodás esélye kicsi, mert jelentős erővel kell nyomni, amit érezhetően tudtunkra is ad, hogy kapcsolt.
Az MPG-t érdemes OFF állásba tenni mert könnyen belecsaphatunk vele a lecsóba, illetve a gépasztalba, anyagba. [#falbav]  
Majd a gépen tesztelve kiderül a többi.

000000000

Jobb kézben tartani és ujj a gombon, mert mire megkeresed addigra úgyis minden mindegy.

Az =1/2 gomb inkább nyűg mint áldás mert megnyomva megfelezi a kijelző értékét.
Ha nézted volna a videót ott ez is benne volt !

svejk

Na most az a gomb nem egy biztonsági funkció és folymatosan nyomva kell tartani használatkor?

Én azért kérdezek itt mert nincs időm és türelmem a youtube-ot bámulni, nem utolsó sorban Nektek hiszek, nem úgy mint az "internetnek" :)

000000000

Az a fényes gomb csak ki be kapcsoló [#nevetes1]
Kinyomod és mintha kihúznád az USB portból. (szerintem értelme nem sok van )
Az WiFi-s verziót ott lehet lekapcsolni és a költséghatékonyság révén nem gyártottam másik burkolatot és a lukat valamivel be kellet tömni.  [#nemtudom]
Ha off állásban van a tengely választó akkor lehet tekergetni, nem reagál semmire a kézikerék része.