Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

000000000

Ennyi információval bármi lehetséges.

z5m7rhxr

Átnéztük az összes kábelt,csatlakozót de minden a helyén van az offline módot is próbálgattuk.A vezérlőben az összes kapcsolót átnéztünk de semmit nem vert le.Mindegy ha más nem szerviz lesz!Azért köszönöm a segítséget!!!

000000000

Mégis milyen vezérlőről van szó ?
Jó Mach van indítva ?
Vészgomb nem lett véletlen benyomva ?

Motoros

Ha a hiba elsőre nem jön elő akkor én a következőket követem.
Párhuzamos portra rádugom a ledes tesztert (kapható kb 3000 ft) megnézem hogy a Pc-ből kijön e a Mach által generált jel a megfelelő pinen.
Ha kijön akkor jön vezérlő: mivel semmi nem megy ezért ha a vezérlő a hibás akkor valószinűleg tápfesz a gond.

Ha a teszter nem mutat életjelet a pc felöl akkor szoftver körül lehet valami, vagy az eszközkezelőben a Mach driver nem OK. Egyik sem valószinű mivel már ment valamikor, bár ki tudja?
Tehát én elsőnek megnézném a tápfeszt a vezérlő dobozában, mivel gondolom a triviális hibákat már kilőttétek.

z5m7rhxr

Köszi!Szerzünk tesztert és meglátjuk!

000000000

Tudom , hogy ez furcsán fog hangzani de érdemes meg próbálni nálam is volt hasonló MDI ben írjbe egy sor hogy minden tengely mozduljon náhány mm pl. g01 f1000 x1 z1 y1 a1

000000000

Ha, tudnánk hol laksz, lehet lenne aki a közelből ránézne.
Én, például Hatvanban, vagy környékén megoldanám.

guliver83

Mondanám, hogy átmegyek és megnézem de egy kicsit mesze vagy. Ha ment az a gép olyan nagy baja nem lehet.

cx79vmdj5

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy sikerült-e valakinek pontos mach3 időzítéseket elérni? Beállítottam a Mach3 oldalán javasolt XP optimalizációs beállításokat, a PC-m teljesíti az elvárásokat, mégis 10usecet ingadozik a vezérlő jel(25kHzes kernelnél is). 5usec alá kéne mennem, mert csak "lusta" optocsatolóm van, illetve tud gyorsan kapcsolni(akár 2usec alatt is), csak nem a pc lpt portján kijövő 3-5v közti jelszinteken. Gondolkoztam illesztő, jelformáló áramkörön külön táppal, vagy az opto elhagyásán, de az igazi az lenne ha a pc adna ki jobb időzitéseket.

svejk

Voltak itt fényképek már nulla jitterről is, nekem 2-4 uS alá sosem sikerült menni, oda sem stabilan.

Mondjuk ennek nincs köze a lusta optóidhoz.

000000000

Lusta optos cuccal a minap szívtam.
A Mach3-at már a motor tuningnál A step és dir pulse értéket felhúztam 15-re (többet nem enged)
De ez után sem akart elindulni a léptető vezérlő.
Tehát invertáltam a step jelet és láss csodát egyből működött, viszont a Kernel Speed-et hagyd 25kHz-en !

000000000

Ezt űbereld akkor [#nevetes1]
Kár, hogy ezt az alaplapot már nagyon sok éve nem is gyártják

4ud9rtjz

Üdv mindenkinek!

Segítséget szeretnék hát ha volt ilyen problémája valakinek és tudd rá orvoslást!

A gépem:Laptop,uc300,omron serwok,mach3

A probléma az hogy futtatok egy g-kódot pl.y-2mm mozgása oda vissza!Az a jelenség hogy minden egyes lépésnél +0.01 előre ugrik 0.01-0.21,0.02-0.22....stb!!!

Már minden egyes dolgot végig ellenőriztem és nem tudom mi lehet ennek az oka!

Előre is köszönöm!!!

000000000

Irányváltásnál jön elő a probléma vagy minden ugyanabba az irányba tett lépéssel növekszik ?

4ud9rtjz

Csak +irányba növekszik!