Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

svejk

CSMIO-t, vagy UCxxx-et, esetleg valami más félét?
Ha más fajta írj róla pár szót.
Végül is mitől gyorsult fel a körmegmunkálásod?

e83grvi22

Sziasztok...

Tudja valaki hogy hogyan lehet megcímezni egy gombot(VB script) , hogy az elindítsa a videó plugint?
A menüt el akarom tüntetni ezért kellene...please

e-mail www.karoly@gmail.com

jeepatti

Danibá60 segített.. küldött egy mach3 konfigot azt oldotta meg

DE MÉG VAN KÉRDÉSEM :) :

-bekezdéskor áll és ,,gravíroz" picit pedig nem kéne
aztán folytatja rendesen így a kezdő pont meg ég kicsit. (mellékelek egy kódot + videón is látni)

-Illetve az hogy a gravírozott méret nem egyezik a kiadott mérettel, vagyis a mellékelt kódban elvileg a betűk
kb 49mm magasak a gravíron meg 12,5mm kb.

A SETTINGS / SET STEPS PER UNITBA ha beírom hogy 10 az 10mm mozgást mutat az elvileg akkor jó?

Videó: https://drive.google.com/open?id=0B4d917goGEomdi05ZUZlNkxSUGs

Említett kód: https://drive.google.com/file/d/0B4d917goGEomUTE0QmdiQThhOTg/view?usp=sharing

000000000

A SETTINGS / SET STEPS PER UNITBA ha 10-et írsz akkor az azt jelenti hogy 10 lépés 1 mm
Azt kell kiszámolnod, hogy a tárcsán a szíj menyi utat tesz meg 1 körülfordulásra és ezzel kell elosztanod a motorod 1 körülfordulás alatti lépések számát.
Ezt kellene beírnod a Config / Motor Tuning / Step per helyére.

000000000

Sacc per kb 40-et kéne beírnod, hogy megközelítőleg jó legyen a méret.

000000000

Ez utóbbi csak akkor ha valóban 10 van megadva a Step per értéknél.

jeepatti

Ha jól értem a tuti az ha pl gravírozok egy 100x100mm es kockát és lemérem mit mutat így.

A kapott méretet és a jelenlegi Step értékkel kiszámolom a szükséges jó értéket?

000000000

Ne vedd magadra de miért kell fordítva nekimenni a dolgoknak, nem vagy te véletlen rák jegyű ?
Milyen szíj és hány fogú kerék van a motoron és milyen lépésben hajtod a motort.
Ha ezen felül van még áttétel azt is írd meg mekkora és ezekből már ki lehet számolni a Step per  értéket.

tfpk6pks3

Nézzük egy kicsit másképp, hátha úgy érthetőbb lesz számodra.
Vegyünk egy példát.
Van egy léptetőmotorod, ami direktbe hajt meg egy orsót, aminek a menetemelkedése mondjuk 5 mm.
Ez azt jelenti, hogy a léptecs (a motor) egy körülfordulására 5 mm az elmozdulás, hisz 5mm az orsód menetemelkedése.
Ha a vezérlőd mondjuk 1000 mikrolépésre van állítva, akkor ez azt jelenti, hogy 1000 lépés (jel) kell egy teljes motorfordulathoz
Mivel a step/unitban a Mach arra kíváncsi hány lépést (jelet) kell kiadnia 1mm elmozduláshoz ezért mivel egy körülfordulásra 5mm-t mozdul (jelen pédában) és ehez 1000 jel kell, így az 1mm elmozduláshoz 1000/5 (200)jelre van szükség. Ezt a számot kell beírnod.
Természetesen, ha van áttételed a motor és a tengely között, akkor azt is figyelembe kell venned.
Ha mondjuk van egy 1:2 áttételed akkor a szám (1000/5)*2 lesz (400)
Remélem, tudtam segíteni.

guliver83

Így is be tudod állítani.
És beírja a pontos értéket neked.

guliver83

000000000

Mi próbáltuk ezt már , de csak megközelítőleg volt jó.
Szerintem ez inkább kiszúrás mint segítség a mach-tól.

jeepatti

Köszi!

Így próbáltam igen, de aztán az lett jobb ha rajzoltattam egy 100x100 mm es kockát és addig írogattam a stepet amíg jó nem let így 285 lett az érték.

guliver83

Akkor lehetséges hogy csak nekem sikerül?

Kb háromszor mérek át egy tengelyt és eddig még mindig tökéletes lett.
Órával szoktam beállítani ha az téved akkor a Mach3 is.

PSoft

Már tegnap is "100x100 mm-es kockát" írtál,és...ma is.:)
Tegnap, még betudtam egy elírásnak.
Szerintem, 100x100mm-es négyzet lesz az, amit a gépeddel rajzoltattál!:) :)

Egyébként a "pontos" beállítást 'anno, én is így csináltam.
[#wave]