Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

ANTAL GÁBOR

Nem lehet hogy az "éginél "  kiveri a biztosítékot a nick neved és ezért haragszanak rád ?? [#conf][#conf]

ANTAL GÁBOR

sasi

d46hvfrdr

Hát, gondoltam erre is... A probléma minden formáját produkálta már szinte ez a mach3... Meg kell vele dolgozni rendesen! Hihetetlen, hogy sokaknak működik rendesen...

ORCA17

Szervusztok!

Tudja valaki, hogy a WINDOWS8.1-hez hogy lehet MACH3-4 programot telepíteni?

Köszönöm a segítséget

Csaba
... egy olyan világban, ahol bármi lehetsz, légy kedves!

4ybj8h3c8

Csak találgatok, de pl. az XP egyre többször figyeli ki telepítés közben, hogy őt már halálra ítélték és mindent elkövet annak érdekében, hogy a felhasználóval is megértesse a csere és a következő verziószámú winfos "esedékességét".
Szinte ugyanazokat a programokat használom, a gép sem változott alatta vagy hat éve, mégis egyre több az olyan jelenség amitől égnek áll  maradék hajam.

s7manbs8

ORCA17

Édes szívem! De mi ez, vagy hova megy. Mert ez vagy valami, vagy megy valahová[#fejvakaras]
Viccet félretéve...kerestem már  NET-en, de nem találtam olyat, hogy "softwer recvired"...pedig ez kénea WIN 8.1 elindulásához. Egyszerűen meg bolondult a WIN8.
Égtem mint a rongy[#rolleyes]
Végül is csökkentett üzemmódban le tudtam unistallálni a MACH3 programoz.
Üdv
Csaba
... egy olyan világban, ahol bármi lehetsz, légy kedves!

000000000

Üdv.!

Olvasom, hogy programozó matematikus vagy meg jártas az elektronikában.
Vázolnád közérthető formában, hogy hogyan kell dekódolni a PCI bust?
Úgy értem, hogy különválasztani a cím és adatbuszt és egy konkrét példa a címdekódolásra?

Gondolom, ez a tudomány jól jönne azoknak, akik PCI csatlakozóból akarnának portokhoz hozzáférni.

Köszi.

s7manbs8

Ezt nem ismerem anynira, hogy előadást tudnék tartani róla, pár link segítségül, a PCI aránylag bonyolultabb, mint az ISA busz, erre kész chipek vannak, amiket lehet hazsnálni vagy CPLD, FPGA, meg komolyabb jelfeldolgozó processzorokat szoktak interface IC-ként használni.

http://techwww.in.tu-clausthal.de/site/Projekte/PCI-Tutorial/doku/pci_overview.pdf

http://www.cisl.columbia.edu/courses/spring-2004/ee4340/handouts/pci.pdf

http://www.nxp.com/assets/documents/data/en/application-notes/AN3098.pdf

Van ebben proto típus kártya is pl, lehet vele játszani, ha valaki erre vágyik, illetve sok kimenet bemenet is van némelyiken, ha az jó valakinek a céljaira.

https://www.indiamart.com/advanced-electronic-systems/pc-add-on-cards.html

f2266unib

Sziasztok!

Szükségem lenne némi MACH3 segítségre.

Szépen működött a gépem, addig míg 2 dolgot nem újítottam rajta. Az egyik, hogy kapott a gép egy "probe" bemenetet, a másik hogy egy gamepad-ot. Sajnos mindezt egyszerre. A gond, hogy azóta az alábbi nehézségeim adódtak:

A Z tengelyt nem tudom sem a paddal, sem a billentyűkkel vezérelni.
A
 home pozícióba küldve beáll szépen, de a z-t nem emeli fel ha az alsó pozícióban van így végigszántja a lapot.
Ha kód fut akkor szépen dolgozik, de az anyaghoz be kellene állítani a Z magasságot is ami a fentiek szerint nem megy.

A pad 1 joy és 8 gombos. , az x és y irány megy, de a z és más gomb konfigot nem fogadja el.

Lehet hogy nagyon szűken fogalmaztam.....

Köszönöm előre is a a segítséget.

000000000

4ybj8h3c8

A Z emelést elvileg külön lehet állítani, lehet, hogy azt csapta felül a Gamepad driver. Első körben tiltsd le a PROBE bemenetet, és úgy próbálkozz. Érdemes újrakonfigolni a billentyűket.

9a8r3iviv

Sziasztok !

Gondolom használtátok már lézerezésre is a mach3-at.
Tud e valaki olyan postprocit , ami M10 és M11-es kódokat generál vektoros ábrához , akár vectric aspire-ben , vagy más vektoros programhoz?
Átírni áttudom őket , de így még is egyszerűbb lenne.
 Válaszokat előre is köszönöm.

544if3hez

Sziasztok!

A Mach3  nem  regisztrált verzójával is lehet  dolgozni? Úgy hallotam teljes értékű, de  korlátozott a programsor.
Köszi a  választ.