Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

4ybj8h3c8

500 sorba kell beleférni

PSoft

Egy kis "régi okosság".
Hátha valakinek épp most van rá szüksége.:)
Mach telepítése korszerű PC-kre, notebookra.

w0hgtwf3w

Köszi Béla  [#worship]
Én kb. 1 évet küzdöttem a Laptopról cnc-vel, de már feladtam.
Ez lehet egy új fénysugár :)

PSoft

a57e845mt

Üdv mindenkinek.
Az lenne a kérdésem Mach3 programban hogyan tudom a maró magasságát beállítani ha kijön null pontra vagy ha épp elindul a szerszám pályán?
Válaszotokat köszönöm.
Üdv:Gábor

gp24ssft3

Azt szeretnéd hogy máshol legyen Z-ben a nullpont?

h45wyjwrn

Én úgy tudom amivel meg rajzolod a tárgyat program (Vectric ) vagy amit te használsz ,ott lehet a szerszám pályánál ezt be állítani menyit emeljen ki .

a57e845mt

Szia.
Nem igazán.
Beállítom a nullpontot és mikor elindul a maró a szerszám pályán "Y" irányba ami 2000 mm akkor nem megy elég magasan és néha beleér a lefogatásokban ami miatt eltöri a kést.
Remélem érthetően tudtam leírni.

PSoft

Mach3...
Legördülő file menü
Config
Safe_Z Setup

a57e845mt

Köszönöm kipróbálom.

a57e845mt

Üdv.
Ez lenne az?
Ha igen itt mire kattintsak?
Üdv:Gábor

f2266unib

Sziasztok!

Valamit elmókoltam a Mach3 ban, mert a billentyűkre abszolúte nem reagál. A billentyűzet jó, mert minden más programban müködik. csak a machban nem. Előzmény: egyszerre adtam neki probe portot és usb game-padot illetve végálláskapcsolót. Ha behívom a .tap fájlt azzal szépen dolgozik. Próbáltam átnézni a config fájlokat de vagy átsiklottam felette vagy nincsenek benne a billentyűkiosztások. Hogyan lehetne megoldani úgy hogy az eddigi beállításaim ne vesszenek el? (Sok munkám van benne)

Köszönettel:

Kanegér

000000000

Nem veszik el soha semmi míg a hdd-n megvan a C:\Mach3\xmlbackups könyvtár és annak a tartalma  !

000000000

Amúgy van tippem mi lehet a bibi: usb game-pad.
Kapcsold ki a Config fül alatt a Config Plugins-ben amit bekapcsoltál. [#papakacsint]

f2266unib

Szia!

Kitiltottam a plugint de nincs változás. A backupom nem tudom miért csak január 30 tól látszik. kicseréltem a config fájlt (átneveztem .xml kiterjesztésre) de így sem jött vissza a billentyűm.... Van még valami amit meg lehet tenni? Mi történik ha újratelepítem és beteszem ebbe a régi backupot?

Kanegér