Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

000000000

Erre azt tudom mondani mint a székely meg a dobozos sör esete " már akinek van bicskája ".
Mérőeszközzel a bolond is tud mérni, hát még én. [#nevetes1]
De vegyük alapul ha csak egy saccométer van kéznél azzal már nem olyan egyszerű.
Általában elég egy nagyobb géphez egy centi is mert 1000mm-es úton a hiba is 1000x lesz.
Számolással eddig még nem tévedtem, csak mikor hülyeségeket mondtak az áttételre az orsóra vagy a motor lépés számára.
Ez még centivel mérve is egyből kiütközik.

(mellesleg jegyezném meg, van mikronos mérőórám is a mezei 1/100 mellett valami ismeretlen gyártótól)
Talán valami Mitutoyo ? [#nevetes1]
Biztos valami kinai vacak digitális bohóckodás. [#crazya]

guliver83

Nekem meg 1500 tolómérőm

000000000

Az nekem is van csak a kistestvére a 150-es, szintén valami ismeretlen nevű gyártó terméke [#papakacsint]
Az 1500-as már csákánynak meg feszítővasnak is pont jó [#idiota]

guliver83

Jó bizony de jó ha van

jeepatti

bocs igazad van :)  NÉGYZET AZ  :)

000000000

Csak úgy eszembe jutott. Gyerekkorodban te is kockás füzetben tanultál számolni.[#nevetes1]
És, meg se tudnád számolni, hányszor írtál azóta is kockás papírra. [#nemtudom]  De szép is ez a Magyar nyelv.[#taps]
Persze, mindazonáltal, a műszaki életbe, nevén nevezendő a gyerek. Mert, akár megtévesztő is lehet. De a szokás, a hobbystát akár fel is mentheti. De, egy mérnököt nem. [#wave]

PSoft

Mindig is szeretem kockás füzetbe...négyzeteket rajzolni, marha eccerű![#nevetes1]
Érdekes, de pld. a kockás inget meg, mindig is utáltam!

tfpk6pks3

Biztos, mert böktek a kockák... [#nevetes1]

ebalint

A magyar nyelv valóban szép.

Kár, hogy milyen borzasztóan művelik.

z5m7rhxr

Sziasztok!Segítséget szeretnék kérni!Az a problémám hogy egy ismerősöm gépe rendesen futott,de a program lefutása után megállt és azóta nem lehet vele semmit csinálni.Próbáltuk újra indítani de semmi!A Mach3 megy,a programot futtatja,a tengelyeket mozgatni lehet a program szerint,de a valós mozgások nem történnek meg.Előre is köszi ha valakinek van valami jó ötlete!

000000000

Van egy olyan gomb "OFFLINE" lehet azt megnyomta véletlenül. Ha újból rákattint. minden rendbe jön. Ha az volt a hiba,

000000000

Újraindításnál ez deaktiválódik tehát biztos nem !

000000000

Az igaz. Annyiféle oka lehet ezenkívül, hogy csak párbeszéddel, vagy a gép mellett kideríthető.

000000000

Ennyi információval akár az is lehet, hogy kirúgták a gép betápját a konnektorból. [#nemtudom]

PSoft

Az talán csak nem, de...
Ha a nyomtatókábel nincs a helyén, kicsúszott, akár PC-ből, akár a másik fele, vagy nem lett összedugva, akkor is hasonló a jelenség.