Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

Rabb Ferenc

És a Cycle Start előtt elindítani a marómotort, mert azt önállóan nem teszi...

u6p5jr23k

Igen, van run from here. Azt használtam, de így is a 0. sortól kezdte pörgetni a kódot. Persze a gép nem mozgott, nyilván ha elérte volna a beállított sor számát, onnan működött volna. Csak nagyon sokat kellett várni.

svejk

De nekem úgy rémlik megkérdezi, hogy bekapcsolja-e amikor odaért a kívánt sorhoz.
Lehet verzió függő?

s7manbs8

Ennél az adott sortól való futásnál az a lényeg hogy a megfeleleő állapotok meglegyenek annál a pontnál, ahol folytatod a futást, azaz a koordináták ahonnan indulsz az érvényes legyen, valós, a G90, vagy G91 állapot helyes legyen, meg hasonlók, G17 mittudom én még minden, ami állapotot állít, ha ezt a kód előtt végrehajtod egy pár sorral az állapotot beállítva akkor onnantól lehet futtatni az adott sortól, egy máűsik file-t csinálész a kódból az elejét kivágod, elé beteszed ezeket az állapot állító parancsokat, és futtatod az új file-t.

Rabb Ferenc

Igazad van, valóban rákérdez.

Bár azt nem tudom, hogy kocsora mekkora fájl-al dolgozott, de én egy 700e sor körülit találtam. Ezt kb egy perc alatt megette (legenerálta a szerszámpályát) Ettől kezdve egy villanás alatt odaugrott a kért sorra. R3.042.040

cipk5xtny

Sziasztok meg szeretném kérdezni hogy, mikor beállítom a "végálláskapcsolókat" a tengelyeken,és ezt beállítottam limitnek van e mód arra hogy manuálisan (MDI)-ben le tudjam vezérelni róla az adott hidat vagy asztalt ami épp benyomta a gombot.
Vagy valami mást kellene e beállítanom az inputnál?
Van valami opció?
LPTről vezérelem az összes végllást egy bemeneten szeretném használni hogy két bemenetem maradhasson.
milyen megoldás lehet erre?
Köszi a válaszokat,előre is.

svejk

Alt-6 (settings fül) bal oldal középen Auto Limit Override, vagy Manual Limit Override pipa, a konfigtól és kívánságtól függően.
Olvass utána a manuálban.

cipk5xtny

Köszönöm nézem.

PSoft

Ugye, én a kék lézerhez is a Mach-ot használom.:)
A G-Ray progival generálva a kódot, egy-egy nagyobb méretű képnél, nem ritka a két, kétésfél millió soros G-kód sem.
Sokszor, két-három perc is eltelik mire a Mach "megemészti",és szerszámpálya lesz belőle.
Innen már ugyanaz, mint amit Te írtál.
A verzió, kicsit magasabb.:)
R3.043.066

u6p5jr23k

Megnézem majd a verziószámot és kipróbálom másik pc-n. Egy p3 laptopot használok a vezérlésnek.
Köszönöm mindenkinek a segítséget!

000000000

Attól a laptoptól nem várható sokkal több.
Az ilyen műveletek igénylik a jobb gépet.

ms8ngarfi

Sziasztok!

Mach3-ban hol lehet azt beállítani hogy irányváltáskor kicsit lassuljon, majd gyorsuljon a gép? Y tengelyben egy kicsit beremeg és ezt szeretném egy korrigálni valamelyest. Ha valaki esetleg screenshot-ot tudna küldeni megköszönném! :)

gp24ssft3

Szerintem ezt keresed:
[/img]

gp24ssft3

Bocs ez mindig kifog rajtam.
Szóvak szerintem ez lesz:

whmmuthi3

Üdv mindenkinek!

Találkozott már valaki azzal a hibával, hogy marsz egy kontúrvonalat G41 vagy G42 -vel. Kilépsz G40-el. Koordináta eltolás G52-vel. Új kontúr marásnál ha van G41/G42, akkor mindenféle értelmetlen mozgást végez (nagy ívekkel átáll valahová és onnét megy tovább)?
A Mach3 3.043.066 verziónál jelentkezik. Mach3.00 nincs ilyen probléma, de azt nem tudom használni az új mozgásvezérlőm programja miatt (PoKeys57CNC).
Van rá javítás, trükk?

Köszi