Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

ms8ngarfi

Üdv mindenkinek!

Adott egy sima kontúrvonalas program amit a vectric-el csináltam. Az én gépemen mach3-al megnyitva rendesen kirajzolja az útvonalat, viszont az egyik ismerősöm gépén megnyitva csak részlegesen rajzolódik ki, kb. csak a fele. Mit kellene át állítani az övén? Nem igazán értek a mach3-hoz, tehát ha kérhetem miné egyszerűbben írjátok le. :)

2f428kduf

Vajon az ismerős gépe licenses?

Motoros

Talán lehet, hogy a demo verziója van meg ami csak 500 sorig működik, azaz a Mac1 lic.dat file hiányzik. De ez nem biztos csak egy régi emlék.

PSoft

Szerintem is demo az a MACH.
Nekem úgy rémlik, be se tölti, csak a demo limit-ig, az meg, 500 G-kód sor.:(

Motoros

Most csak úgy próbaképpen letöltöttem a legújabb demó verziót és egy próba g kóddal még 2500 sor után sem állt meg, és ki is rajzolta rendesen.
Lehet hogy mostanság már más rejtett huncutságot találtak ki a fiúk, és már szagolhatjuk alulról az "Ibolyát"[#sir]

svejk

És demot is ír ki?

Mert ha már egyszer fentt volt vagy van valahol a licence meg szokta találni.

PSoft

"...ha kérhetem miné egyszerűbben írjátok le.)

Keresd meg a Te gépeden a C:\Mach3 könyvtárat, a könyvtárban a Mach1Lic.dat file-t.
Vidd át a Te gépedről az ismerősöd gépére, és másold az ő C:\Mach3 könyvtárába.
Tedd ezt nagy titokban, hogy senki meg ne tudja!:)

Motoros

Természetesen demot ír ki. Csak nem gondolod. Nahát!
Version R3.043.066-nál van ez.[#nemtudom]

Motoros

Azt hiszem, hogy csak a Te hozzászólásodra volt itten tulajdonképpen egyedül szüksége a kollégának.
 A többi csak felesleges szócséplés a klaviatúravirtulózok részéről, természetesen beleértve magamat is. [#email]

svejk

Jó' van no... [#oooo]

4va4kwi

Sziasztok!

Ethernetes vezérlőn gondolkodok az új gépemhez. PoKeys57 és az UC300ETH-at nézegettem eddig. Valakinek van tapasztalata ezekkel? Leginkább a PoKeys57 érdekelne.

svejk

Az UC300_ETH-t valamelyest ismerjük.
Ha kérdezel úhgy könnyebb lesz, illetve ha megírod miért a pokeyes felé kacsingatsz akkor hátha tudunk érveket felhozni eaz UC mellet.

4va4kwi

Azért néztem ki a pokeyes-t mert olcsóbb. Egy plazma/lángvágohoz kellene semmi extra 4 motor+thc+szelepek vezérlése. Lehet elegendő lenne csupán 2 LPT port is a feladathoz, csak így kevesebb vezeték lenne az energialáncban.

vc886isf9

Sziasztok!  Aziránt érdeklődnék, van-e hosszabb távú tapasztalata valakinek laptopon futtatott mach3-al kapcsolatban. Most halt meg a számítógép és egy laptop könnyebb megoldás lenne, egy dokkolóval elég erős gépet is lehetne használni,

guliver83

Nálam laptoprol megy gond nélkül, de van rajta LPT port.