Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

istvan58

még valami,

feedhold utan a cycle start nem megy csak cycle stop utan.  
Ugy emlékszem hogy ez sem igy volt eddig, feedhold után simán ment a cycle start

istvan58

megvan a probléma,
mégis csak az UC400 plugin-je öli meg a feedhold funkciót.

Teljes mach3 törlés, friss telepítés, LPT vel , minden OK. Majd UC400ETH telepítés, FEEDHOLD nem nüxik rendesen, csak ahogy az előbb leírtam, LPT vel sem.
Majd a Plugins könyvtárból törlöm az UC400 plugint és minden OK

istvan58

Egyre érdekesebb,

UC400 firmware viszalép egy régire máris ok, majd ujra a frísítés továbra is ok.
na persze mindez LPT vel próbálva, uc400 csak ethernetel csatlakoztatva...ki érti ezt....

istvan58

amikor a machot ujratelepítettem, a régi könyvtárat csak átneveztem.
Most ujra viszatértem a régihez hogy próbáljam reprodukálni az elöbb leírtakat,  
Tehát feedhold nem ok, majd töröltem az UC400 plugint, akkor feedhold OK.
Majd viszamásolva a pluginokat továbra is OK, LPT vel es UC400 al is...
Eléggé érdekes ez..

000000000

Szia,

Balázs jelenleg szabadságát tölti, 2 hét múlva lesz újra.
Egyébként ellenőriztük a dolgot múltkor és nem tudtuk előidézni a problémát, nálunk működik a feedhold probléma mentesen.
Mondanám, hogy küld el az .xml fájlt, de ahogy írtam jelenleg Balázs szabin van, ha visszajött szabiról, akkor tudjuk majd megnézni újra.

Mi a 3.043.066 mach3-al próbáltuk, bár ez eléggé bug-os verzió, a machsupport fórumon se javasolják használni. A 3.043.022 amit írnak, hogy nincs benne túl sok bug.
Te melyik verziót használod?

istvan58

Szia,
66 es 62 es verziot probaltam
De nem hiszem hogy az XML-el sokra mentek.  
Mint irtam UC400 plugin kitörölve, majd viszamásolva már ok.  LPT és UC vel is....
Majd ha lesz még időm megpróbálom egy teljesen friss telepítésen reprodukálni és akkor lementem az XML-eket minden lépésnél.

Az XML azért nem hinném hogy hibás mert először ugy kezdtem hogy csak az XML hoztam létre egy teljesen frisset de nem segítet. Csak amikor töröltem a pluginokot akkor "gyógyult"
Majd viszamásolva volt hogy ujra elromlott, volt hogy jó lett.
Most Jó. Teljesen megfoghatatlan.

istvan58

ami érdekes hogy amikor úgymond nem ment a feedhold, akkor is működöt de csak ha elfogytak a look ahead sorok. A cycle start az nem ment csak stop után.

4ybj8h3c8

Üdv mindenkinek

Elakadtam, kéne egy kis segítség.

Hogyan lehet megadni egy nyüves középpontból induló kör marását G-kódban. G02-03 ha jól értelmezem mindig az ívről indul, onnan adható meg a sugár vagy az átmérő. Nekem a középpontból kéne indulnia.

istvan58

generálsz egy cicular pocket G kódot a Mac3 varázslóval, az a közeppén kezdi.

4ybj8h3c8

Gondoltam rá, de 20-30 mm átmérőnél 3 mm-es maróval 1,5 mm lemeznél elég sok az üresjárat.
Ettől függetlenül jónak tűnik a megoldásod, 3-4 milliméterig nem veszélyes, nagy lyuk meg nincs annyi, ott belefér ha kiszámolgatom a G2-re.

4ybj8h3c8

Köszi, bejött.

s4sryue

Kedves fórumtársak!
Amatőrként kérdezném:Van egy mozgásvezérlőm ami soros poton komunikálna a számítógéppel,és dc motorokat múködtetnék.Na most mach3-ban hogyan konfiguráljam a motor output,input signal.....,step pin,dir pin...és társait.Megköszönném ha valaki tudna segíteni ebben._

PSoft

A Mach-3 párhuzamos porton kommunikál a mozgásvezérlőkkel.

zotykó

Hello.

Ez a problémám a gépemmel. Tudnátok segíteni miért írja ki ezt? Van amikor másért szól ugyanitt.

Köszi

4ybj8h3c8

Mire jön elő? Mi történik előtte?