Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

zotykó

Csak betöltöm a G-kódot és ezt dobja be.

4ybj8h3c8

Tedd fel a G-Code-ot, abban lesz a hiba, talán valami koordinátarendszer megadás akad össze egy paranccsal.

zotykó

Tényleg. Az lehet, mert van olyan kódom, amit régen félre tettem, akkor csinálta ezt a hibát. Aztán elővettem, átírtam és utána is ezt produkálta, Hogy melyik volt az azt nem tudom. Holnap keresek egyet, ami csinálja ezt a hibát és fölteszem.
Köszi a tippet.

4ybj8h3c8

Üdv

Még mindig szenvedek ezzel a nyüvessel. Kör parancs néha milliméterekkel mászik arrébb mire a végére ér. Y tengelyen akár 1-2 mm is összejön, X-en ritkább, max néhány tized.
Vonalas alakzatoknál nincs semmi probléma, pontosan visszaáll a kezdőpontba, csak a MACH3 számolt köre csinálja a dilit.
Találkoztatok már ilyen hibával?

zotykó

Azt hiszem volt már ilyenem régen. Az lett a megoldás, hogy kisebb file-okat kellett létrehoznom, mert a 6MB túl sok volt.
Lehet hülyeség, de olyan mint ha Mach3 bug lenne.
Ugyanazzal a programmal terveztél régen is mint mostanában?

ht0cjk58i

Üdv Urak!

Nem tudjátok a Machban va-e olyan beállítás ha hardveres limit
kapcsolók vannak felszerelve a gépre és ne adj isten rá fut, akkor le lehet vinni róla?

Köszi Sipi

svejk

Van, Limits Override, vagy Auto Limits Override néven keresd.
Talán a harmadik vagy negyedik képernyőfelületen találod meg.

ht0cjk58i

Helló Svejk!

Meg találtam, de ott port pint kell megadni, szóval itt abba is maradt.Ez valahogy hardveresen működne?

horcsab

Lehet tasztgombot is megadni neki! Utolsó oszlopba megnyomod a hozzárendelni kívánt gombot. Majd ha végállásra megy akkor ezt folyamatosan nyomva tartva le tudod hozni a végállásról.

Rabb Ferenc

Valamit elnézhettél! Az ötödik ablak (Settings Alt-6) bal szélén OverRide Limits gombra ha ráklikkelsz mellette villogni kezd egy piros négyzet. Ezután törlöd a Reset hibajelzést, visszamész az első (Program Run Alt-1) ablakba és a megfelelő iránygombbal lassú járatban lesétálsz a "meghágott" végállás kapcsolóról.

ht0cjk58i

Köszi urak a segítséget!!

000000000

Valakinek van tapasztalata két db LPT portal működő vezérléssel?

f2266unib

Sziasztok!

Tud valaki segíteni végállás kapcsoló kontra Mach tekintetében? A problémát egyszer már felvetettem, de a költözés miatt hamvába holt.
Szval:

Adott egy 3 tengelyes gép.  x és y irányban 2-2 végállás kapcsolóval, a z 1 kapcsolóval. A kapcsolók tengelyenként sorba vannak kötve, bontő kapcsolóként. A vezérlőn xyz és g bekötési pontokon  csatlakozik, ahol a g mindhárom tengelynél közös.A Mach diagnosztikai képernyője a kapcsolók kapcsolásakor lája a kapcsolókat, az automatikus felismerés kiosztja 11,12,13 portra őket.  a configban az input menüben az xhome az yhome és a zhome van engedélyezve és lowactivon. (próbáltam az xyz + és ++ is de ott összeakad.)

A tengelyek hajtásakor a kapcsolók nem állítják eg a mozgást. Owerride nincs engedélyezve.

Mi lehet a hiba....hol keressem? limit nélkül megy szépen,

A gép nem cipelhető és csak az vállalkozzon személyes "megnézésre" akinek van kedve néhány ezer kilométert utazni. így amennyiben lehet marad a távsegítség.

Köszönettel:

Kanegér

guliver83

Mi a kérdés?
A másodikat LPT2 nek kell beállítani aztán jó napot.

Rabb Ferenc

A HOME pozíció felvétele után a kapcsolók átváltanak -- kapcsolóra. Tehát engedélyezni kell az X Home és az X-- pozíciót is, ugyanarra a pinre. természetesen ez vonatkozik a másik két tengelyre is.