Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

93kiabn5v

Sortörés telefonon nem veszi figyelembe pedig próbáltam.

93kiabn5v

Öszintén szólva talán az xp volt az utolsó ahol még használtam  főleg mert az elején még rendszergazdaként is simán beengedett. Valahogy nincs mostanába szükség rá.

svejk

ESET service  
Ez fogta vissza a Mach3 indulását.
A vírusirtás letiltás csak látszat volt, csak az msconfig/szolgáltatások közül való kivételével oldódott meg.

Nem tudom... amikor megszűnt a win essential támogatása akkor került fel valahogy a NOD.
Meg az idő tájt szívatott az internetszolgáltatóm.
de szerintem később kezdődött a belassulás, lehet valamelyik frissítéssel.

Azért köszönöm, hogy megpróbáltál segíteni!

93kiabn5v

Nincs mit bármikor szívesen segítek aki megkeres.

vjanos

"A kérdésem még mindig az, hogy lehetséges-e a program indulásának minden mozzanatát követni valamilyen segédprogival vagy maga a win tudja-e.
"

Ha az adott programot a forráskódjából helyileg fordítod le, akkor a legtöbb fejlesztőkörnyezet ad ilyen támogatást - lásd debuggolás, debugger.

Természetesen nálad a machhal nem ez a helyzet. Egy már lefordított bináris állományod van amit ilyen szinten - szerintem - nem tudsz monitorozni, inkább csak kívülről, mint lefoglalt memória, proci idő, hálózati sávszélesség stb...

svejk

Értem, köszi!

svejk

De azért csak bacca a csőröm.
Én nem láttam az általad írt külső monitorozással semmit.
Értem én hogy amikor látszólag nem csinál semmit a win., akkor is ezer szálon fut.
De ezeket a szálakat nem lehet valahogy loggolni melyik akad el addig, az esetemben 1 percig, ami meggátolta a mach3 betöltését?

Hát...nem irigylem az informatikusukat. :)

vjanos

Fogalmam sincs :D

De ha a vírusirtó kavart be akkor még bonyolódik a helyzet. Ugye akkor nem akadt el semmi, csak vizsgálódott... még az is lehet, hogy a beállításai között ki tudtál volna kapcsolni valamit és megjavul a dolog

svejk

No majd holnap megnézem, most 3 winyón is ugyan az van, tudok kísérletezni.

vjanos

Irigylem a kitartásodat...
Pár éve egyébként nálam is volt egy gépen hasonló - ott én simán újratelepítettem a rendszert :)

svejk

Ezt a gépet nem lehet újrahúzni, túl sok minden van rajta...

Persze semmi sem pótolhatatlan, 8-9 éve véletlen egy Ghostolásnál félrekattintottam.
Jó munkát végzett, senki nem tudta visszahozni. három napig csak tengtem-lengtem, azt hitem vége a világnak, aztán minden megoldódott.
Azóta legalább évente csinálok egy full mentést.

De most nézem ezen a notin amin írok még Essentials van és friss az adatbázisa.  
Akkor most mi is van? Csak újat nem lehet telepíteni?

svejk

Tényleg a NOD-nál ha jól rémlik van olyan lehetőség, hogy kihagyjon egyes könyvtárakat.  
No majd holnap...

vjanos

Nem jók az ilyen pótolhatatlannak, újrahúzhatatlannak hitt dolgok...

Én az adatokat, installereket mentem külön tárolókra. Ha bukik a rendszer, újrahúzom, és mindig csak azt telepítem újra ami kell.
Olyan nincs, hogy egyszerre kell minden :)

Régen én is ghostoltam, de egy hasonló incidens uán leszoktam róla :)
Ahogy a helyi levelezőprogival való emailezésről is :)

93kiabn5v

Sokszor tapasztaltam, hogy .mindenki egy particióra pakol mindent képeket, dokumentumokat. Akkor van baj ha beokádik a rendszer. Ha nincs lejelszavazva külső progival http://www.hirensbootcd.org" TARGET=_fnew>Hiren 's boot cd vagy linuxal le lehet azért menteni a dolgokat. Éredemes a munkakönyvtárakat, telepítőfájlokat másik partición tartani vagy esetleg Hálózati adattárolót használni és arra mentesz. Nekem a nappaliba egy laptop amin rajzolok, programozok, de minden megy egy otthoni felhőbe gyakorlatilag. Ha.kimegyek az udvarra a másik géppel csak a proginak kell telepítve lenni a gépen már folytathatom a munkát, ja meg nincs 1000 verzió egy rajzból mert így ugyanazt szerkesztem.Nekem a router alapból tudja bárhonnak elérem az adatokat ha engedélyezem. Nem gondolkoddtál ilyenben?

istvan58

Szia,
kis update a feedhold-al kapcsolatban:

uj XML, semmi változás, nincs feedhold.

Vagyis mégis van de csak akkor áll meg ha elfogyot a "look ahead" ben beálított sorok száma.
Ha 5 akkor 5 sor után áll meg, ha 200 akkor 200 sor után.  
Mintha ez régeben nem igy lett volna.