Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

horcsab

Én ezt is próbáltam, de a 8bit kimenet is időnként érdekesen működött, az 5 bemenet pedig egyáltalán nem. (nagyon ki volt használva a 2 port).

De próba cseresznye!

Kisamotors

Kösz, jó ötlet!
Kipróbáltam, de így meg az összes (2-9 pin) alacsony szinten van, nem tudom felhúzni, azaz ugyan úgy nem működik az alaplapi port sem.

Viszont a 10-13 pinek jól működnek, reagálnak a bemeneti jelekre.
Hmm, ez egy fából vaskarika, ilyen nagy frekis megszakításokkal LPT portot vezérelni win alatt?
Ez egyáltalán nem realtime, nem zsákutca ez?
Azt hiszem nem lehet megspórolni a köztes vezérlőt.
Én vagyok ennyire hülye, hogy ehhez a felismeréshez közel egy év kellet? [#confused]

swghderh5

Sziasztok!!
Kérdéseim lennének....... [#vigyor3]  Van egy 500x500mm-s Daben CNC.m eddig nagyon meg vagyok vele elégedve,de van 1-2 olyan dolog amit nem találtam a Mach3 leírásában(vagy nem vettem észre)[#conf]
1.- A Mach3-nál  amikor be kapcsolom a gépet  ugrik egyet a léptető motor!!! azaz ezt az ugrást hogy lehet kiküszöbölni....
2.- Be lehet állítani valahol a Mach3-nál,hogy egy bizonyos helyre álljon be az x-y tengely (egy 100db-s szériánál ne keljen minden egyes bekapcsoláskor játszani a ,,0"(kezdő) ponttal) illetve ezeket a ,,pontokat" ha van hol lehet átírni(pl. Van egy satum is felszerelve és akkor oda állítanám a kezdő pontot!)
Lehet,hogy egy két profinak ez egyszerű ,de nekem mint hobbi modellezőnek néha összekuszálódnak a dolgok..[#circling]
Köszönöm a segítségeteket előre is
Üdv Gyuri

Gyati

Szia!

Rakjál minden tengelyre referencia (home) érzékelőt.
Bekapcsolás után felveszed a ref. pontot, utána mindig oda tudod küldeni, ahova kijelölted a munkadarab nullpontot.
Ezzel jelentőségét veszti a bekapcsolás utáni, tartóáram megjelenése miatti motortengely mozgás is.
A leírásban keress rá a Ref. pontra, és a munkadarab nullpont felvételére.

vc886isf9

Sziasztok!

Abban kérnék egy kis segitséget, milyen egyszwerű mefoldás van egy adott parancssor ismételtetésére z tengely elmozdulással?

nonopapa

Szia.

G01 Z-10 F500
G00 Z10
M47

Így addig ismétli a két sort amíg meg nem  állítod:-)

Ha programon belül,több helyen kell ugyanazokat a mozgásokat ismételni,akkor célszerű egy alprogramot írni,majd a főprogramból M98-al meg tudod hívni.Lehet paraméterezni a hívások számát is.
Bővebben Mach3 felhasználói 135. oldal

8nyxwdmzs

szia.

Nem tudom sikerült-e megoldani a problémát...

Nálam is minden kesze kusza volt végállással kapcsolatban.

3 tengely 6 végállás, ebből 3 home.
Én közelités érzékelőket használok.

ilyeneket:

szenzorok

Nekem az oldalon lévő rajz szerint nem működött soha sem jól, megfelelően.
A szenzoron lévő kis miniatűr ábra mutatja a legjobb, helyes bekötést.

Lehet hogy neked is ez segít!

vc886isf9

D.Laci

Nem értek az elektronikához (pék és cukrász vagyok :) ), nem néztem utána, de van egy olyan érzésem, hogy NPN-es érzékelő, az simán bekötve nem fog működni.

000000000

Tanácsra volna szükségem van egy inverteres hajtású főorsó motorom, tudom szabályozni PWM illetve analóg 0-10v tal melyik lenne célszerűbb?
illetve a vezérlőm támogat 3 relé kimenetet főorsó, hűtővíz és 1 szabad funkciójút ha a főorsót PWM vagy 0-10v szabályzom a relé kimenetet használhatom főorsó ki be kapcsolásra az inverteren keresztül?

gg58bmmp2

Újra lett telepítve a gépem.
Így a mach3 is.
Korábban simán elindítottam egy két tengelyes habvágót, de itt nem boldogulok a beállításokkal.
(Újabb verzió.Version R3.043.053)
Az elektronika OK, mert párhuzamos port teszteren keresztül meg tudom mozdítani a motorokat.
A tippem az, hogy valami alapvető triviálisnak tűnő dolgot nem állítok be.
Megnéztem egy pár videót is de ötletem sincs.

Lehet, hogy az új Mach3 rossz?
Még kérdezni sem nagyon tudok.

Mi tilthatja le a működést?

D.Laci

Bármi előfordulhat, engem a R3.043.044 verzió szívatott!

Földi Péter

Sziasztok!

Segítséget kérnék USB vezérlés ügyben. Nem tudom, hogy a mach3 usb plugin-on kívül kell-e mást is telepíteni a PC-re.

Vagy érdemesebb-e egy Mach3 5 tengelyes USB breakout -ot venni gyári software-vel.

Előre is köszi a választ,Peti

Földi Péter

Köszi megtaláltam a mach3usb.dll. Köszi,Peti

Sanyi Bá

A Mach3 Wizards menüben a Write/ Text Engraving V4-el hogy kell programot generálni, odáig eljutottam beírom: FMP1 és kitöltöm a magassági és egyéb paramétereket, de elmenteni nem tudom hibát ír ki(ERROR).Lehet hogy ez is külön liszences?