Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

f2266unib

éöszönöm, hoénap kiprobálom. akkor ezek szerint az x- y-z- nak üresen kell maradnizk.

000000000

Azzal tisztában vagyok , hogy kell beállítani a kérdés az, hogy gond nélkűl dolgozik a a mach3 a két kártyával gondolok itt arra pl. hogy  a LPT2 portjaira kötném a limit, home, e-stop, jog kapcsolókat késedelem nélkül reagál vagy bármi nyügje lehet a dolognak? Esetleg valakinek van hasonló konfigja?

f2266unib

Szia!

Nos érdekes tapasztalatokkal lettem gazdagabb, de továbbra is valami nem kerek.

Ha az x++ y++ z++ engedélyezem és activ low ban hagyom, akkor azt írja hogy "the request switches is triggered"

Ha kiveszem az activ low-t akkor kapcsol, de Estopként viselkedik és mivel rajta áll a kapcsolón ezért  csak macerásan lehet oldani.

Közben olvastam kicsit, hátha de az információk ellentmondásosak. A Home limit ben ha engedem az x y z tengelyeket, mindegyik fordítva indul. akkor is ha a reverse pipálva van.
Azt is írták valahol, hogy az auto overridet on ba kell tenni. na ezzel azt értem el, hogy ha kapcsolja a kapcsolót, leáll Estoppal. viszont ha resetelem akkor vissza tudom léptetni a tengelyt egészen a kapcsoló kikattanásáig akkor ismét estop reset.

gondolom, hogy valahol valamit nem tettem meg de már szana szét állítottam mindent amit lehetett. A Sasi féle leírásból sem lettem okosabb.

Van ötleted?

Köszönettel:

Kanegér

svejk

Igen, tökéletesen működik a két db LPT port 1 gépben.

r5y7cufaj

Sziasztok!

Segítséget kérnék, hogy kell mach3-ban a maró átmérőjét megadni, korrekciózni, szerszámot meghívni.
Tesztként egy négyzetbe kört marnék, a képen lévő "program" akkor lenne igaz ha a maró gravírtű lenne.
Köszi!

3wm3x3zz

Sziasztok   egy HP DC7800   as  milyen  beállításokkal  fut a  legstabilabban  ?  Kell    apci   modon  állitani?

ms8ngarfi

Sziasztok!

Adott egy kb. 350x350x200mm munkaterületű cnc. H2 vezérlővel, léptető motorokkal. A mach3 telepítése sikerült, viszont beállítást igényel. Hajdúböszörmény és Debrecen környékén vállalná valaki  a beállítását? Nem ingyen kérném.:)

ms8ngarfi

Szia!

Nekem a mach3 valamiért nem tudja kezelni az I és J kódokat, ezért Vectric-el készítem a programokat. Nagyon egyszerű program, ott pofon egyszerűen be tudsz állítani mindent. :)

2dbfy8y

Pl így kell megírni.
És mindenképp kell a g41, g42
meg a szerszám tárba adott szerszámhoz be kell írni a sugarat, de lehet mach átmérőt kér.
Itt T1 helyre adtam meg.

G0 X10 Y-10 Z10
Z2
G1 Z-2 F10
G41 g1 D1 X15 Y-10 F50
G3 I-5 J0
G40 G01 X10 Y-10
G0 Z15

Mach3 meg miért ne ismerné az I-J-t ?
Az a gond szerintem hogy a "general configban" az I-J absolut-increment beállítása nem jól van beállítva.

2dbfy8y

Igen jó a vertic, de ha nem jó a maró átmérője, vagy épp kisebb szerszámot rak be, akkor lehet új progit generálni.

Miki2

Szervusztok!
Fura dolgot tapasztaltam a MACH3 eszt3rga üzemmódjánál.
A jelenség a következő:
Beállítom a szerszámokat annak rendje-módja szerint és kezdeném a munkát.
A szerszám elindul program szerint.
A Z tengely beáll a1 mm-re, ahogy írva vagyon, és jön a meglepi.
Az X tengely először túlfut a központon, majdnem a keresztszán ütközéséig, csak azután áll vissza a programozott értékre.
Míg nincs megtámasztás, nincs vele gond.
De sem a szerszánoi, sem a csúcsot nem szeretném tönkre tenni.
Tapasztalt már valaki ilyen dolgot?
Kérek mindenkit, segítsen megoldani a rejtélyt.
Mitől lehet ez a mozgássor?
Köszönöm a segítséget.

svejk

Biztos nincs benne a kódban a mozgás?
G28, G30 egyéb ilyen kód biztos nem maradt benne?

korbendallas

Nincs benne a szerszámnál x irányú kompenzáció?

korbendallas

Mondjuk akkor nem menne vissza

Miki2

Nem semmi felesleges kód nincs beírva.