Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

fa_kukac

Van, mert sokat szenvedtem vele, mivel stop-al annyira hirtelen állt meg, hogy pozíciót tévesztett. Ha nem működik nálam a feedhold, már tudom, hogy elfelejtettem az M48-at. Edit, beír, és már jó is. Évek óta így használom, próbáld ki, jó lesz.

istvan58

Ok, ma kipróbálom. Csak azért furcsa hogy jó volt aztán egyszer cask rosz....ki érti ezt?

d46hvfrdr

Helló!

Olyan kérdésem lenne, hogy plazmavágó esetén, a mach3-ban hogyan és mit kell beállítani ahhoz, hogy a Z tengely magassága az anyag érintését követően legyen felvéve a 0 pont és a vágást ezt követően kezdje el?
A Z tengelyre kiépített egy kapcsoló, a plazma fej süllyesztést követően hozzáér a munkadarabhoz, majd kapcsolja a kapcsolót.
Eddig a G kódban volt a M3-M5 kód, és a plazma gyújtás így volt vezérelve.
Mit kell beállítani a mach3-on, hogy vágás előtt keresse a munkadarab felületét?

Köszi!

istvan58

Hali,
nekem nem jött be az M48 beírás.
Továbbra sincs "FeedHold"

fa_kukac

Hát sajnálom, nekem bejött , én akkor passzolom. Mach újra telepítés esetleg? beállítás elmentéssel?

istvan58

igen az lesz. Telepítés már megvolt de a régi XML-t használtam.
De majd azt is ujjat csinálok.  
Ami érdekes hogy két telepítés van a gépen, egyik XP másik WIN7. Mindkettőben próbáltam és nincs feedhold.
Nem vagyok 100%-ban meggyőződve de valószínű az UC400 telepítése után történt valami.

fa_kukac

Az lehet, én is most vagyok az UC400 telepítés küszöbén, kíváncsi leszek, nálam előfordul- e. Nálam az UC 100 óta csinálta azt, hogy az M48 kellett, és az M48 nélkül NINCS feedhold, és nincs oveeride. M48-al mindig van![#wave]

istvan58

még annyi hogy UC400-al is LPT-vel is fen áll a dolog.

xit3medzv

Sziasztok!
Tapasztaltatok olyan jelenséget, hogy a Mach3 pause után cyclestart újraintításkor letér a programozott útvonalról? Lassan megőszülök emiatt! Mi lehet ennek az oka? Akciós verzió.
Bármilyen megoldás érdekel, ha nincs megoldás az is. Elég sok kárt okoz mostanában. :(

xit3medzv

pause = feed hold

VViktor

Sziasztok. Ha bordás szíj a meghajtásom,akkor hogy számolom ki a lépést?
Azt tudom,hogy a motor 1,8 fokos, a vezérlőm féllépésre van állítva,a bordás kereket még nem számoltam meg ,de legyen pl 40.
Ezen számok tudatában ,hogy jön ki a lépés arány?

István83

Még a bordás szíj osztás kell a megfejtéshez.

VViktor

Köszönöm,közben megtaláltam a képletet hozzá :)Amúgy T5-ös szíj és 24 fog. E kettő szorzatát el kellett osztanom 400-al.Így kijött a 0.3mm/ fok.

ANTAL GÁBOR

Annyit javításként :hogy nem 0.3mm /fok hanem: step .  Összefoglalva:  az 1.8 fokos léptető egy körülfordulásához 360 fok /1.8 fok  = 200  lépés tartozik . Féllépéses üzemben ez természetesen 400 lépés . A  T5 ös 24 fogú kerék kerülete 120mm
  Ezt 400 lépéssel lépjük le vagyis 1 lépés = 0.3 mm .
 ÓVAKODJ A KÉPLETEKTŐL!! csak át kell gondolni a dolgokat egy kicsit és hamarabb  jutsz biztos eredményre, mintha a neten keresgetnél  

VViktor

Szia. Köszönöm a kijavítást,valóban igazad van 1 lépés 0.3mm és nem fok:D