Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

sasi

Alumínium vázas gépeknél lehet, hogy igazad van, de jól megépített acélvázas gépnél az egy tizedes keresztbe fordításhoz is nagy erő kel.
A gépem híd merőlegességének beállításánál tapasztaltam meg, hogy 200 mm-en 0,04 mm korrigálását nem lehetett megoldani az orsók egymáshoz viszonyított elfordításával, csak a híd fellazítás utáni újrapozícionálásával.    

designr

Ez azt jelenti hogy ne készitsek acélvázas gépet 2 Ac szervós Y-al?Gondot fog okozni pici eltérés is..esetleg a két motor egymásra dolgozik..esetleg lengésbe jön?

Béni

Két orsóval nincs gond. Mechanikus kapcsolat az orsók között és egy motor az egészséges.

designr

Értem..túl bonyolúlt két motorral?
Tudod akkor 1, de kétszer akkora motor kellene..és ilyen távon a kottymentes mechanikus kényszerkapcsolat sem egyszerű..

4pmudt7rb

Az én esetemben két külön motor van.
Ha megszűnik a léptecsek tartóárama (pl. ki van kapcsolva a gép), megszűnik az x - y derékszögűsége. Most mechanikus ütköztetéssel van megoldva a referenciapont felvétele. Ez 2 embert igényel. Jó lenne 1 emberesre átalakítani. Mechanikán nem lehet állítani, de a két moci játszva kiszedné azt a 2-3 mm-es eltérést, ha engedné nekik a Mach3 a külön ref. kapcsoló használatát.

trawe

Sziasztok !
Olyan segítségre lenne szükségem mint kezdő mac3 felhasználó. Ha nagyobb dolgot akarok cnc marni mint a gépem munkaterülete azt, hogy valósítom meg. Mondjuk 2 részben. van erről valakinek tutorial videó ja vagy valami részletes érthető leírása.
Artcam-ot használok a solidcam még nagyon alap.
Nekem az is elég ha valami videót találok róla de eddig nem sikerült.
Köszönet!  

Rabb Ferenc

AC-ben a Selected Slive Vector ikonra kattintva tetszőleges helyen elvághatod a darabot.  

Külön-külön szerszámpályát generálsz önálló nullpontokkal, és már csak egy kis tologatás van hátra ha az egyik felével végeztél

Rabb Ferenc

Selected Slice Vector

4pmudt7rb

Nem jött össze az egy click-es megoldás.  
Ideiglenesen a közös referenciázás után megszüntetem a szolgaságot, majd a szolgával külön referenciát járatok. Utána ismét szolgasorba kerül. Kicsit macerás, de így beáll a pontos helyzetbe.(az első kikapcsolásig)
Így ezt minden bekapcsoláskor el kell játszani.

svejk

Pedig annak a slave referenciának működnie kell, több gépen is alkalmaztuk.

Valamelyik nap csinálok egy tesztet, mit felejtettem el közölni a beállításokból.

svejk

De talán az lenne a legjobb, ha Te közzé tennéd a mach3 XML fáljját, hátha valaki rögtön kiszúrja a bibit.

trawe

De nekem a marni való Cad 3d modellből jön, azt nem tudom kettévágni mint egy vektort.
Ennek a teljes hossza 1000mm. Most megpróbálom 880 ra bepréselni mert annyit tudok X-en y-ba meg 480 at. de ez még a kissebb alkatrész... http://i.imgur.com/shHsBuW.jpghttp://i.imgur.com/shHsBuW.jpg" border=0>

000000000

Miért ne tudnád. Persze, ha meg se próbálod?

Nem a modellt kell szétvágni. Hanem a marópályákat készíted el rész darabokban. Ahogy  Rabb Ferenc ajánlotta.  
Tetszés szerinti darabokra oszthatod a marást. Önálló nullpontokkal. Csak odébb rakod a gépen. És marod a következő részt.  

Más kérdés, hogy a 3D modellt is szét lehet vágni. De ez fölösleges. Attól, hogy valamit, vagy valaminek a lehetőségéről nem tud valaki. Az még létezhet.  

4pmudt7rb

Pár nap múlva kerülök ismét gépközelbe.
Megköszönöm,ha ránéz majd Valaki az xml-re.

D.Laci

Küld el a modellt nekem, meg a méreteket, hogy hol kel elvágni megcsinálom neked.