Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

ANTAL GÁBOR

Én elöször beleásnám magam a Mach lelki világába .  Az angol verzió az Artsoft oldalról letölthető . Rémlik hogy van utalás ott a magyar fordítás hollétéről , de a neten is rákereshetsz

Gyati

Szia!

Itt is megtalálod a kézikönyvet, több nyelven, magyarul is: az oldal alján

http://www.machsupport.com/help-learning/product-manuals/" TARGET=_fnew>Mach3 kezelési útmutató

Gyati

Válaszd ki a listából a Mach3-at.

000000000

Vettem egy cnc habvágó gépet,immár 3 éve  a beüzemeléséhez kérek segítséget Budapestiek ha van valaki aki ebben tudna segíteni.  
.  

000000000

A korábban írt sorokhoz még annyit , a CNC habvágó gép be üzemeltetésére segítséget, a gép Budapesten van , Pomáz ide kell a segítség .  fontos és sürgető lenne.  Kérem akinek van egy kis szabadideje az írjon nekem .  Köszönettel    Barthakgy

000000000

A korábban írt sorokhoz még annyit , a CNC habvágó gép beüzemeltetésére kértem segítséget, a gép Budapesten van , Pomáz ide kell a segítség .  fontos és sürgető lenne.  Kérem akinek van egy kis szabadideje az írjon nekem .  Köszönettel    Barthakgy

9izgks4dz

Üdv!  

Pár hónapja vásároltam egy cnc gépet amihez kaptam egy Mach3-as szoftvert. A gyártó által javasolt beállításokat beállítottam és azóta az y irányba 0,3-es tévedéssel dolgozik a gép, de mivel egyre több nagysorozató gyártást kellene csinálnom egyre zavaróbb ez a hiba. Kérdésem az lenne, hogy ez a szoftver vagy a gép hibája lehet. A gépet a daben cnc kft-től vásároltam vezérléssel együtt (lpt). Válaszokat előre is köszönöm.

D.Laci

„y irányba 0,3-es tévedéssel dolgozik”
Állandó a tévesztés? 10mm-nél is és 200mm-nél is 0.3mm a tévesztés?
Léptetőmotoros vagy szervó motoros?

000000000

Első, és legfontosabb lenne a gyártóhoz fordulnod segítségért.  
Ne mondhassa azt, hogy te belekavartál. Nem utolsó sorban ő ismeri a legjobban a gépet.
Ha az megreked, akkor érdemes tovább lépni.
Én se szeretem, ha az általam gyártott gép ügyében máshoz fordulnának. Majd mikor minden össze van kavarva akkor szólnának nekem.

Egyébként, nagyon esélyes a rossz lépésszám beállítás, vagy a mechanika kottyanása.

9izgks4dz

Kedves D.Laci!

Igen állandó a tévesztés 10mm-nél is és 200mm-nél is. Maga a mechanika léptetőmotorral van szerelve

D.Laci

Mechanikai problémára úttal a jelenség.
Az orsó kottyanását kel ellenőrizni. Ill. tengelykapcsolók vagy áttétel nem e kottyan.

vjxy4wmi

Kedves Fórumtársak! A Mach3 Motor Tuning-jában beállított "Velocity" értéknek mindég a 84%-át mutatja a "Feed Rate" Units/min-je. Pl "Steps per 100", Velocity 15000 mm/sec-nél Units/rate 12600-t, 10000-nél 8401-t, 5000-nél 4200-t. A bűvös 84%-on sem a "steps per 100", sem a Velocity módosítása nem változtat semmit. Jól van ez így? És ha igen, akkor mekkora elmozdulásra számíthatok valójában, 100%-ra, vagy 84%-ra??? Köszi!

tfpk6pks3

Nézd meg, az előtolás értéknél, nem-e pont ekkora százalék van baírva..., ha igen, kattinst a DRO-ba és írd be a 100-at, majd enter...

vjxy4wmi

Rengeteg eszemmel megmértem egy  
G0 10000  
G0 0  
ciklust Velocity 10000-el, Acceleration 5000-el (~kb 0,02 sec gyorsulás), az eredmény 72 sec, ami 83,3%. Nem vagyok meggyőzve semmiről...

iv43r83d

Szép estét mindenkinek! Segítséget szeretnék kérni hogy a Mach3 eszterga programban mit kellene beállítani hogy menetvágásnál az első fogás után ne esztergálja le a menetet? Segítségeket előre is köszönöm! Üdv Csaba!