Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

2dbfy8y

Nekem orosz lic simán ment gond nélkül 50 órát is.
Vannak ott is eltalált licek. :-)

y9au2mspr

Sziasztok.

Igen,van leválasztókártyám hddb2. Induktív érzékelők vannak a végállásoknál. Minden végállás egy bemenetre van kötve. Alapesetben nyitott állapotban vannak. Holnap megpróbálom ezt a vonalat és megírom mire jutottam.

4pmudt7rb

Sziasztok!
Nagy méretű zártszelvény vázas gépnél az egyik (y) koordináta két oldalról van meghajtva 1 -1 lépteccsel. A két oldal egymástól el tud állítódni pár mm-rel. Az egyik oldal a másik "szolgájának" van állítva a Mach3-ban. Mindkét oldalnak van referencia kapcsolója, külön bemenetre. Megoldható,hogy a "mester" oldal referencia gombjának lenyomására, a szolga a saját kapcsolóján vegye fel a referencia helyzetet?

svejk

Igen, ha tényleg szolgának van konfigurálva valamelyik tengely akkor automatikusan így működik.
Látványos a dolog.

4pmudt7rb

Köszönöm a választ!
Holnap ki is próbálom.

xabi

Szia,
Nekem az volt a bajom az induktív érzékelővel hogy az hiába nyitott vagy zárt típusú annak folyamatosan kell 12 volt hogy kialakuljon az elektromos tér, ez a elektromos mező nagyon könnyen vissza vezette a plazma gyújtás interferenciáit.
Azért a fentiek miatt sem 100% hogy ez a problémád, egyenlőre csak azt ajánlom hogy kösd ki őket, és tesztelj.

Na gondolom a fentiekből látszik hogy nem vagyok egy elektronikai manusz...

Még ami érdekelne a 0.00 pont felvételed hogyan történik ?

y9au2mspr

Szia Xabi. Most lessz időm kipróbálni a senzorok kikötését. Az biztos,hogy ha kisebb magasságban gyújt a pilon((3-4mm) nincs baj,viszont ha magasabb ponton gyújt (pl 5-6mm) akkor már jelentkezik a hiba. A 0.00 pont felvételét kézzel csináltam. Tudom,hogy ez nem jó főleg egy nagyobb táblánál.  Ezt szeretném egy kapcsolóval(van beépítve sensor erre a célra)megoldani, Ezt hogy lehet beállítani. Jó lenne ha minden alkatrésznél felvenné a 0.00 pontot.

vjanos

"Látványos a dolog"
Jól értem, hogy ilyenkor "keresztbe" fordítja, feszíti  a hidat? :O

xabi

Szia,
- A Z 0.00 pont felvétel G31-el történik a paranccsal történik. Van egy mikrokapcsolóm a G31 elindítja a fejet lefelé, mikor megérinti a fej az asztalt el kezd felfelé emelkedni a ház ami pár mm után megnyom egy mikro kapcsolót, mivel a pár mm fix méret így könnyen be lehet állítani a Z 0 pontot. Az UcCnc-ben a "Probe Pin"-el tudod a tapintást beállítani.  
- Nálam úgy működik (a macro-k átírásával), hogy minden alkatrésznél új z 0.00 pontot vesz fel, és egy alkatrészen belül ha a legutolsó Z 0 pont felvételtől x mm-el távolabb van az új gyújtási pont akkor is Z 0.00 pontot vesz fel. Az x mm távolság állítható az S paranccsal mivel annak plazmán nincsen jelentősége.
- Ha lesz UCCNC-d akkor átküldöm a macro-imat, és a SheetCam-es sablonjaimat. (Bárki másnak is aki kéri).
- Amúgy a legjobb szerzeményem az XBOX360-as plugin-om, ha teheted mindenképpen vegyél egy wifis XBOX360 vezérlőt, k*rva jó. Én sokszor vágni is szoktam vele, a maradék lemezt akár kacsázva is simán le lehet vágni vele.

y9au2mspr

Szia. Ezer köszönet a segítésgeidért. A g31 miképp épűl be a g-kódba? Jövő héten beszerzem az uccnc-t is. Amikor belenyomja a pisztolt az anyagba és el kezd emelkedni a ház egésszen addig,míg a mikró kapcsolód ben nem kapcsol. Ott megáll és vissza kell neki menni annyit még plusszban,ami a mikró kapcsoló távolsága. Értem az elméletét,csak a gyakorlatát nem igazán. Megvárom a jövő hetet é jelentkezem. Addig is az általsd leírtakakt kielemzem és megpróbálom felfogni minden szakmai részletét.

4pmudt7rb

Elárulnád a verziószámot aminél így működik?
Nálam nem jön össze sajnos. 20 mm-t is el tud hangolódni a két oldal, ezért a "látványosság" kedvéért 10mm-rel arréb tettem a szolga ref. kapcsolóját, de semmi változás. Leutánozza a mestert. Nem megy el a saját kapcsolójáig. Biztosan alapból kellene neki a sajátját használni? Nem kellett valamit még állítanod?

svejk

Hmm... gondolkozom...

Szerintem mindegyik verzió tudja, sőt már az UCCNC is.

-először a config/slave axis menüpontban beállítod, hogy melyik tengely melyik szolgája legyen
-aztán a config/ports end pins/input menüben beállítod a megfelelő bemeneteket, nem elfelejtve az Enable-t bepipálni.

Szerintem ennyi... lehet az még nem mindegy, hogy melyik tengely éri el először a home-ot?? de nem hiszem, nem lenne értelmes.

svejk

1,5-2 m-es hidat nem tudsz olyan merevre készíteni hobbyban, hogy ne engedjen 10-20-30 mm-t keresztben.
A valóságban csak pár mm-ről van szó.

3wm3x3zz

Sziasztok   mi  kell hogy a Mach 3  at joypad
rol tudjam  vezérelni? köszönöm

designr

Nekem van egy gyári ilyen hidam ami kétmotoros Y-t köt össze.Az egy erős, preciz de tengelyen csuklós megoldás az egyik oldalon..gondolom ugyanezért..eredetileg dc szervó motorok voltak rajta..