Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

KoLa

Esztergálással?

2dbfy8y

Sziasztok mach3 maróhoz honnan lehet letölteni magyar felületet?
Ami van a klavió honlapján nekem annyira nem tetszik, nagyon túl van szépítve, túl sok minden van benne.

PSoft

'Anno, Magi Pista is csinált magyar felületet, talán, kettőt is.
Az egyik Profi21.set névre hallgatott, a másikat meg talán, a H2 vezérlőjéhez csinálta.

2dbfy8y

Ezt megtaláltam Viktor hunbay mappájában, de valami a gombokkal nem oké, pl eStop ikonja sincs meg

PSoft

http://cnctar.hobbycnc.hu/Profi/" TARGET=_fnew>Itt van a Profi21.exe
Önkicsomagolós .exe
Telepítsd a Mach gyökérbe, majd válaszd a profi21.set-et.
Meglesznek a hiányzó gombok is.:)
 [#wave]

2dbfy8y

Na ez király, köszi! [#taps]
Ezt kerestem, nem a legcsicsásabb, de jól átlátható, és magyar.

vc886isf9

Szia!
 Nem esztergálással, kokillaöntéshez kellene marnom a kúp felét egy-egy vasdarabba.

000000000

Az a rossz hírem van. A Mach3 ban nem tudod generálni.
 A menete:
Valamilyen Cam programban megtervezed. Készítesz vele, róla, maróprogramot (G kód).
Ezt behívod a Mach3 ba. És kimaratod a CNC gépeddel.  

D.Laci

No, akkor nekem is van egy rossz hírem a számodra…. :)
CAM programban nem tudsz tervezni!
Amiben tudsz tervezni az CAD, amiben tervezni és szerszámpályát tudsz készíteni az CAD-CAM.

000000000

Szia, letölthetsz, de szerkeszthetsz is magadnak, bármit rendelhetsz bármihez, rajzolhatsz pontokat, szineket, vonalakat, háttereket:
Mach3ScreenEditor

000000000

...és tiéd lehet a legcsicsásabb....

keri

Mondjuk a grafikai képességei elég bénák ennek a szerkesztőnek.
Célszerűbb egy rendes rajzprogrammal megcsinálni háttérként a gombokat, meg a teljes felületet, és láthatatlan gombokat ráhúzni a rajzoltakra.
Kicsit macerásabb, de sokkal jobban néz ki.
Lehet hogy hülyeségnek tűnik a csicsázás, de érintő képernyővel használom, és jelentősen javítja az áttekinthetőséget és kezelhetőséget egy jól kitalált felület.

000000000

persze, értem én, a csicsát úgy gondoltam, hogy legyen rajta minden, praktikusan, grafika, méretek, és amit nem használ, sose az ne foglalja a helyet...
és főleg a saját ízlése szerint hangsúlyoz, stb  

000000000

Na, igen! Amint rájöttem, azonnal főbe lőttem magam. [#fejvakaras] [#rinya] [#gun][#hehe]

vc886isf9

Én csak arra gondoltam, hátha van olyan egyszerű megoldás amivel a Z tengely síkjában egy csigavonalban, (avagy köröket írva a G12K paranccsal) a mach3-ban is megoldom egy kúp negaív palástját.