Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

9a8r3iviv

Igen , ezt tudom , de gondoltam egy összetett marási folyamatot megtervezek , és előtte ki kell fúrnom és azt mindenféleképpen ugyanazon a gépen kézzel szeretném. Konkrétan cnc-sített HBM marógépen , és , és ott ugye a fúró funkció kézzel is működhető.Persze meg adhatom neki külön is ,csak így egy programon belül megoldanám.  

9a8r3iviv

Végül is azt kellene megoldani , hogy hogyan álljon meg minden fúrás előtt az xy , utána szerszám csere /maró , beállítás/ és folytassa tovább.

2dbfy8y

ha ráküldöd adott pozicióra, utána írsz m01-et akkor ott addig fog várakozni, mígnem nyomsz újra ciklus startot. Közben fúrhatsz kézzel is.

9a8r3iviv

Kösz , de kb. 100 furatról van szó.
Nem lehetne ezt valahogy máshogy megoldani?
Nem lustaságból , csak jobb lenne , ha meg tudnám oldani , akár mastercam-ban is , csak azt nem annyira ismerem.
Válaszokat előre is köszönöm !

mu749a5by

Sziasztok! egy olyan kérdésem lenne, hogy hogyan tudom beállítani lazycam-ben vagy mach3-ban azt, hogy a vonalon kívül, vonalon, vagy vonalon belül marjon a szerszám? Köszi! :)

000000000

Kár beírni minden topikba ugyanazt a kérdést. Csak, felbosszantod vele a fórumtársakat, ezzel a szemeteléseddel.
A LazyCam topikban meg kaptad a korrekt választ, délután.  
Többszöri kérdezésre se változik a tudása. NEM TUD CSAK VONALON DOLGOZNI. Ennyi.  

xfg6v697j

A machban a szerszámsugár korrekció segítségével el lehet érni,hogy vonalon kívül,vagy belül adott távolságban menjen a szerszám.

mu749a5by

Igen megkaptam, a kérdésem LAZYCAM-RE VONATKOZÓ RÉSZÉT.

mu749a5by

Köszönöm szépen!
Tudtam én hogy ott lesz valahol, csak keresni kellett .(...)

robroy007

honnan tudok screen editort letölteni?

bagesz81

Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni a léptetőmotorjaim "feltámasztásában".
Megépítettem életem első cnc- jét, mechanika teljesen kész, motorok felszerelve, vezérlő(hy-tb3dv-s. 3 tengelyes kék ) végre megérkezett, egyenlőre csak a 3 motort kötöttem be + táp és gnd. Mach3 1.83 telepítve 2 számítógépre. Az elsö számú 3 gb ram, kétmagos gép win7-tel telepítve.
A másik egy kőkorszaki 32mb ramos, xp-vel.
A problémám:
1. Win7-es géppel ha minden csatlakoztatva van, a motorok nem hallgatnak el, ltp port pedig beállítva.
Test drive futtatásakor kékhalál. Mach3 törölve, minden vírusirtot letöröltem, kikapcsoltam, mach3 újra feltelepítve, aztán ugyanaz, kékhalál a tesztnél és maga a mach3 futtatásakor is
2.gondom:
Xp-s gépen teszt lefut, portok beállítva, a motorok elhallgattak csak 2 piros led világít a vez- n.
Portok a leírás szerint: x 2, 3, y 4, 5, z 6, 7. Valóság: y 2, 3, z6, 7, az x tengely pedig semmi másra nem reagál, mint a 1, 9, viszont az is csak annyi, hogy egyik irányba kattan egyet a vezérlő, kigyullad egy piros led, másik irányt megnyomva kattan mégegyet és elalszik.
Valamint a két "működő" tengelyen a motorok csak olyan hangot adnak, mintha működnének, de nem mozdulnak meg.
 Lehet a számítógép gyengesége miatt nem mozdulnak?
 Mi lehet a 3. tengelyen a kattanás?
 Win7-en nem tud futni a mach 1.83 verzió? Mitől a kékhalál?
A motorok egyébként 2.85 A, 4 vezetékesek, táp 36V 400W,  
Kérlek segítsetek neken.
Próbálok képeket is felrakni.
Előre is köszönöm!!!

Laci

korbendallas

Szerintem olvasd el a vezérlő leírásást. Szerintem az a kattanás egy relé lehet. Rosszul van beállítva a lábkiosztás.

bagesz81

A vezérlő mikor megérkezett, a kis cd 8db- ban volt. Amit találtam hozzá leírást az alapján írtam le az előbb.
Lábkiosztásra gyanakszok én is, de volt már több variáció is:
1-4,1-5,1-8,1-9,4-5,4-8,4-9,5-8,5-9.
Némelyiknél csak halványan villant a led, de semmi több.