Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

mu749a5by

DRO=Digital Reader Outs- Azaz digitális kijelző.
Minden, ami számokkal jelzett, az DRO. Pl: az x,y,z tengely helyzete.

gaben

Köszi szépen beko! [#wave]

f2266unib

Sziasztok. Tud valaki segíteni Mach3 home/végállás kapcsolók terén? Telepítettem 2x+2y+1z kapcsolót. A vezérlő leírása szerint 10 pint kell neki megadni és a z-t pozitívba. ...Na ezekkel nem működik. A diagnosztika a kapcsolókat y11 x12 z13 pinen lája. Az e stoppom is a 13. volt. Ha átírom a konfigot, az Estop átkerül 10re. ott működik. (ha visszateszem 13-ra ott megőrül és nem lehet kikapcsolni) Szóval. az átírt konfiggal látszólag minden rendben. de ha "hazaküldöm a tengelyeket első lépésben azt írja hogy a kért kapcsoló aktív. Ha lenyomom a Z kapcsolót elindul lefelé a tengely ha elengedem visszafelé megy. eléri a kapcsolót és kikapcsol. Nem lép vissza a kapcsoló zárásáig. és nem teszteli a többi tengelyt sem. Ezek után ujra teszt, ismét aktiv kapcsoló hiba. nyomom az y-t elindul elengedem vissza megy de ha eléri a végét nem áll le. ugyanez az x nél is. Már megpróbáltam kivenni a negotációt, a portszámot átírni stb. Mit b....el?
Köszönöm a segítséget

Révész Richárd

Milyen leválasztó kártyát használsz?
A mach3 gyári felületét használod, vagy valami saját készítés?

f2266unib

Szoa. Mach3 gyári felület TB6560AHQ vezérlővel

Révész Richárd

Az a szép piros vagy kék színű?
Tudsz felrakni egy manualt róla?

4umhue7vh

Sziaztok!
Vettem egy ilyen mozgásvezérlőt.
http://www.sainsmart.com/sainsmart-4-axis-mach3-usb-cnc-motion-controller-card-interface-breakout-board.html
Úgy néz ki elég jól működik, win7 64bit-es és win7 32bit-es Intel atom 1.66Ghz procis gépen is. A 64 bites 2,3Ghz-es gépen filmet is nézhetek közbe.A mellékelt CD-n van egy MACH3 licenszel, csak a motor tuningot kell beállitani, a többi be van állítva a vezérlöhöz, (vagy lehet hogy alap beállítás?) Mindkét gépen lefuttatam eg 200 000 soros G-cod-ot, csak motorokkal mechanika nélkül,így nem észleltem hibát.Majd kiderül hogy teljesít élesbe.Leht hogy csak nekem tetszik, mert a kiöregedett párhuzamos portos laptophoz vagyok szokva, amit külsö ventilátorral hűtök hogy ki ne gyulladjon.H a lessz egy kis időm kicserélem, és beszámolok az erdményről, ha valakit érdekel.

000000000

Már az is jó, hogy írtál róla.
Sokan örömmel olvasnák a tapasztalataid vele.  
Az alternatíva lehetősége mindig előbbre visz.  
Várrom én is a fojtatást.

f2266unib

Szia!

Ez nem piros :)

http://www.kaneger.hu/tar/1.jpeg" border=0>

http://www.kaneger.hu/tar/2.jpeg" border=0>

f2266unib

Upsz, kcsit nagy lett... Bocs

f2266unib

senkinek nincs tippje???

guliver83

Szia!

Helyileg merre vagy?

f2266unib

Szia.Picit messze. Német francia határnál

7ggj7vite

Sziasztok!
Az, hogy olyan programot amiben van szerszám sugárkorrekció nem lehet eltolni G52- vel, normális mach3 viselkedés?
Olyat is tapasztaltam, hogy a varázsló által generált szerszámpályát(téglalap zseb) lefuttatva patent a méret. De ha ugyanezt beillesztem egy másik programba, akkor már elmászik akár több millimétert is.
Valaki(nálam okosabb) tudja ezeknek az okát?
Előre is köszönöm.

vc886isf9

Sziasztok!

Abban kérném a segítségetek, hogyan oldom meg egyszerűen egy félkúp palástjának (85mm hossz egyik végén 20mm a másik végén 25mm) g-kod generálását mach3-ban?

A válaszokat előre is köszönöm.