Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

korbendallas

Most találtam leírást :
step-dir
3-2 x
5-4 x
7-6 z

bagesz81

Megprobálom mégegyszer így délután, köszönöm,  
De mi lehet a többi?

Motoros

Voltak kék 3 tengelyes vezérlőim. A panelon csak a gyártó netes címe:
www.hyu68.com. Ennek a lábkiosztása a következő volt:
X: step:1 dir:7
Y: step:8 dir:3
Z:step:5 dir:4
Estop :13, enable: 14,2,6 , output1:9--ide jön a marómotor relé
Aztán lehet hogy voltak más lábkiosztással is vezérlők, de az biztos hogy az enyém ezekkel ment.

Motoros

És http://www.victortrucco.com/CNC/CorrecoesTB6560/3Axis_Manual.pdf" TARGET=_fnew>ITTEN VAN a pdf-je ennek a tipusnak.

robroy007

köszönöm István!

bagesz81

Egyenlőre még semmi mást nem kötöttem rá, hogy még azok se zavarjanak be.
A 2-3, 6-7 láb jó a harmadikkal még próbálkozok. E- stop jelenleg 0 portszám, enable nincs kipipálva.
Mitől nem mozdulnak a mocik? Csak úgy csinálnak mintha, aztán semmi.
Win7-es gondra esetleg valami 5-let?

etc77f5nr

Üdv! Mitől lehet, hogy egy átlagos Gkód futtatása közben az idő számláló mindig ugyanott megáll? Egy másiknál végigfut.

bagesz81

Ezt a pdf- találtam meg én is hozzá, ez alapján tudtam leírni a típusát.
Köszönöm szépen.
A gyenge pc okozhatja hogy a motorok nem mozdulnak? Ellenállás az van bennük böven. Zizegnek- ciceregnek (mind akettő)mikor fut a program, csak egyhelyben pedig mar a tengelykapcsolót is levettem róluk

sasi

http://www.sasovits.hu/cnc/Mach3/5fejezet.htm#5.%C2%A0_A_Mach3_konfigur%C3%A1l%C3%A1sa_az_%C3%96n_g%C3%A9p%C3%A9hez_%C3%A9s_vez%C3%A9rl%C3%A9s%C3%A9hez_" TARGET=_fnew>Ezt olvasd el, figyelmedbe ajánlom az 5.5 pontot, mely a motorok behangolásáról (motor tuning) szól.

bagesz81

Köszönöm, elolvastam, meg van az egész kinyomtatva, már ez alapján is próbáltam a minimum ertekekkel, de ma még próbálkozok.

bagesz81

Még valami eszembe jutott. Nekem eddig 14 vezetékem van bekötve: 3x4 a motorok, valamint tápról + és gnd.
Nem kellene még valami gnd a pc- hez vagy valahová?
Ne haragudjatok a hülye kérdéseim miatt, de nem elektroműszerésznek tanultam.

robroy007

annyi kérdésem lenne még, hogy modbuszon keresztül egy OEMDRO-nak értéket adok azt szeretném kijelezni a fő képernyőn  
ehhez elég egy dro-t hozzá adni, de hogyan tovább, hol adom meg hogy az a 2200-as oem dro-t mutassa?

xfg6v697j

A DRO számát a képernyő szerkesztésekor kell megadni.

bagesz81

Jó reggelt mindenkinek!
Annyi sikerélményem volt tegnap délután,hogy megmozdult az x meg a z tengelyem:).  
A lábkiosztással kell még variálnom, csak már semmi ötletem, hogy mi alapján jöhetnék rá, hogy hányas melyik tengely.
A kapott manual, és az eddig olvasott variációkkal nem értem el eredményt. Ha x- be mozdítottam megmozdult a z teng, átírtam a z- hez, ott meg semmi.
Ki tudom ezt valahogy mérni?
Illetve az enable1-3-ig piros a diagnosztikában, pedig a configban nincsenek kipipálva. Ezeket hogy állítsam be, ha egyenlőre semmi végállás, se home, se e-stop nincs.( egyenlőre)
Előre is köszönöm!

gaben

Sziasztok,

bocs a hülye kérdésért, de mi az a DRO?
Most kezdtem el olvasni az UCCNC leírását és ez nem teljesen tiszta.

köszi, Gábor