Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

PSoft

Nálam...
Telepítve, 519MB a Mach könyvtár.

A 3.043.066-os telepítő .exe 25,7MB.  

xfg6v697j

Ezt nem tudom,hogyan hoztad össze,mert nálam csak 108MB ugyan az a verzió.

PSoft

Hát úgy, hogy....ELÍRTAM![#falbav]
Akkor...pontosítanám.:)

Telepítve, 119MB a Mach könyvtáram.

7ggj7vite

Köszönöm mindenkinek.

7ggj7vite

Még egy laikus kérdés:
Hogy tudom úgy telepíteni, hogy ne demo legyen? Meg van hozzá mindenem, de mindig demo verziót telepít.
Előre is köszönöm.

000000000

A Mch3 mindig demónak települ. Telepítés után megkeresed a C: -n és belerakod a licenszet.  
Utána, élesben indul

7ggj7vite

Kicsa

Ismét én!
És sajnos,megint segítség kellene hozzáértőktől. [#vigyor4]

Több helyen olvastam már,hogy M11P1 M10P1 parancs alkalmas lézerdióda kapcsolgatásra.
A problémám az,hogy sehogyan sem bírtam bekonfigurálni a Mach-ot,hogy működjön.
A beállításoknál az Output Signals fülön beállítottam,mondjuk azt,hogy Output1 aktív,és a step lába a 16-os. Ezek után MDI-ben próbáltam ezt kapcsolni a bizonyos M11 paranccsal,kétféle képpen is:
M11 P1 - mint az Output 1 legyen aktív,valamint az M11P16 - a 16-os láb legyen aktív.
Egyik sem sikerült...hol rontok el valamit?
Vagy ez a kód,csak futás közben működik,kézből kiadva nem ok?  
(A kimenet állapotát a Diagnostic fülön néztem,az indikátorledek segítségével.

xfg6v697j

Ez az utasítás mivel kimondottan lézerhez készült,cvsak akkor aktiválja a kimenetet,ha megmozdulnak a tengelyek.
MDI-ből ezt nem fogod tudni kipróbálni,csk egy rövid kis Gkódot futtatva.

Kicsa

Köszönöm szépen!
Kigenerálok egy próbakódot,beírtam a szükéges sort a programba,aztán holnap lefuttatom levegőben,lézer nélkül. Aztán megnézem,sikerült-e jól konfigolni...

Az első égetés nekem így sikerült. Jobban mondva az első 3... :)

http://cnctar.hobbycnc.hu/Kicsa/Lezer/lezer%20elso%20egetes.jpg" border=0>

hje3wyntn

Sziasztok!
Használ valaki közületek MPG kézikereket Mach3- hoz? Van valami beállítási lehetőség hozzá? Most vettem egy ismerősömnek egy XHC WHB04-L kézi vezérlőt, de nagyon sz.rul működik. Vagy a Machban ilyen ostobán van megoldva a kézikerék funkció? Kb. 7 éve dolgozok cnc gépekkel, tudom hogy kéne működnie. Van valakinek ezzel tapasztalata, ötlete?
Köszönöm

mu749a5by

Üdv.
Valaki tudna segíteni?
Az újjonnan épített gében elektronikáját nem tudtam beüzemelni. Az LTP csatolókáryát (V8) és a léptetőmotor meghajtót (SK6560T) védett netkábellel kötöttemössze. A motor bekötése bipoláris. A bekötések elméletileg rendben vannak. Ára,alattminden led szépen világít, viszont a Mach3 alatt ha a tengelyeket el akarom mozdítani a billentyűzet nyilainak segítségével, csak egyik irányban lépnek működésbe a motorok  és akkor is csak "zúgnak". Valaki tudna segíteni? :) Egyedül nem biztos hogy rájövök. 0 tapasztalattal rendelkezem. :/

xfg6v697j

Nekem ez úgy hangzik,mintha felcserélted volna a step,és a dir jeleket.

hje3wyntn

Szia!
Beállítottad a motor output step/dir kimeneteket? És a léptetési sebességet kezd alacsonyabbról.

mu749a5by

Step-Dir jelek elméletileg jók. Többször is átnéztem. Mindent a kiosztások szerint írtam be. Valami más lehet a probléma. :/