Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

svejk

Kérdeznék én is egyet.  
Van az a relytélyes Sherline 1/2 pulse beállítás - én még sosem használtam- de ma egy kolléga esküszik rá, hogy csak az segített egy gyári léptetős hajtásnál.

Megnéztem szkópon a jelet de nem igazán tudtam kiértékelni az eredményt. :((

Szóval mit is csinál az pontosan?

designr

"kiderült egy pár turpisság a mach3-kapcsán, amiket bármikor tudok reprodukálni. Több dolgot meg is magyaráznak ezek a mach3 rejtélyei közül"
Kíváncsiak vagyunk a turpisságokra::))

svejk

Gyakorlatilag már Polgárdi Balázsék régebben leírták, de én is tapasztaltam
A G64 (constant velocity) üzemmódban csalásokat csinál. A pályakövetés nem kézbentartott, nagyban függ a sebesség gyorsulás beállításoktól, amiket persze notóriusan nem tart be, akár 2-4 szeres gyorsításokat is alkalmaz a motortuning beállításainál.
Ez megmagyarázza a sok-sok rejtélyes időnkénti lépésvesztést.

istvan58

most éppen sikerült beüzemelni, a V1.006 plugin jöt le.

istvan58

na de a tavaly win7, XP, win 2000 azonos volt. ezért nem értem....na de mindegy ez már a múlt....
UC400 al hasít az X,Y tengely 5000mm/ percel...

istvan58

ha ezt tőlem kérded akkor semmit...csak WIN7 install és ennyi...

svejk

Igen az UC400-al feljebb lehet vinni a gyorsulást kis mértékben mint az LPT esetén, de sajnos a gyorsulásokat minőségét nem javítja az UC400, csak az egyenletes sebességeknél csökkenti a step jel jitterét.

Próbáld majd ki UCCNC-vel is, ott még nagyobb gyorsítási beállítások engedhetők meg lépésvesztés nélkül ugyanazon mechanikánál.

istvan58

persze a sebesség az adot a motor, meghajtó és mechanika, de tény hogy sokkal stabilab nagy sebeségen mint LPT-vel.

A cél most hogy áttérjek az UCCNC-re, de még nem igazán tudom ráfaragni a gépemre...kicsit még dolgozni kell rajta.

Amit meg kell oldani az a dual Z tengely használata és a kézi kerék.

svejk

Lézeresek!
Van az a Csewe féle lézerprogram mach3-hoz. mely a sebességgel játszik.
Az G61 vagy G64 üzemmódban dolgozik?

Sokat  vitáztatok róla Tibor45-tel, valószínű a gyakorlatban az is csak azért működik, mert a Mach3 igencsak nem foglakozik a motortuningban megadottakkal és felülbírálja az értékeket.

istvan58

"A pályakövetés nem kézbentartott, nagyban függ a sebesség gyorsulás beállításoktól, amiket persze notóriusan nem tart be, akár 2-4 szeres gyorsításokat is alkalmaz a motortuning beállításainál.  
Ez megmagyarázza a sok-sok rejtélyes időnkénti lépésvesztést."

Valami jó bevált módszer ezt tesztelni és egy biztonságos gyorsulást beállítani Mach3-ban?

istvan58

Most hogy beüzemeltem az UC400-at Win 7 -esen , net is van a gépen. Valami ajánlot vírusírtó ami nem kavar be a Mach3-nak s majd később az UCCNC-nek sem?

designr

PSoft

Igen, hosszú viták voltak ezekről az ablakba írt értékekről.:)
Biztos, hogy felülbírálja a motortuningba írt "akármennyit":(
Ez, be is bizonyosodott, szemmel láthatólag is.

Tibor, nehezen emésztette ezt a "semmi sem annyi, mint amennyinek látszik" helyzetet...
De engem is , mint még sok más gyakorlati emberkét...a végeredmény tudott csak érdekelni.
Az meg, szemmel láthatólag, jól szokott sikeredni.:)  
Függetlenül attól, hogy a Mach mit "bohóckodik" a háttérben.

Egyébként, G64

svejk

Sok-sok teszt.
Minél kacfántosabb az ábra annál jobb és lehetőleg ne szimmetrikus legyen, nehogy a hibák kiegyenlítsék egymást.
Béni genereált egy sreszteszt ábrát, de általában a scorpió vagy a gyalugkakukk ábra is megfelel.

svejk

Sejtettem, épp ezeket tesztelgettem a napokban...
A sors fintora, hogy amelyik tulajdonság az egyik esetben hátrány az a másikban előny is lehet.