Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

jani300

A próba topikban pedig ott a kép a 66 ban :(

------------------------------------------
Ott van, ott van, no de...meddig?:)

PSoft
------------------------------------------

jani300

Szia PSoft ! Köszönöm !
A próba topikba sikerült beraknom egy provozórikus huzalozási rajzot (jó nagyban ) .
Nagy szégyen lesz ha az alapján kell bekötnöm , de az legalább egyértelmű .
Azt még mindig nem tudom hogy az a két +5volt a pc ből jön e , de ha itt lesz a kártya majd legfeljebb rámérek , multiméterrel .

svager

Ennek 12-24V DC kell(jobb oldal)az 5V-t a kártya állítja elő.

Sz.József

Én nem tartom valószínűnek, hogy a PC-ből jön az 5V.
Inkább csak a kártyáról...
Ami gondolom a betápból (12-24V) van "megalkotva".(megregulázva)

jani300

Köszönöm !
Akkor csak egy 12-24v-os táp kell pluszban a kártyának .

9a8r3iviv

Szia !
Én most csinálom , ugyanezzel a kártyával ,szerintem kell neki külön a +5v /nem az USB-ről/és a 12-24 v is, de 1-2 napon belül végzek vele és megmondom.

8nyxwdmzs

Sziasztok

Én úgy tudom, hogy az 5V az usbről jön a gépből és LPT kommunikál.

ÉN így használom, meg 24V táppal plusszban.
5V ki jön a kártyáról a jobb alsó sarokban :)

De a problémám az hogy nem tudom hogyan kell a P2-3-4 stb portot kimenetként használni

000000000

„a P2-3-4 stb port”

Esetleg nem a pin –re gondoltál?

Mire használnád a kártyát?  Nem CNC?

000000000

Az USB porton keresztül kapja az 5 voltot, ha nincs átkapcsoló. Ha van, akkor választható, USB vagy tápról.
Általában ezért van rajta az USB port.

jani300

Köszönöm a válaszokat !
A P2 , P3 .... STB ,az a motor vezérlők meghajtó step- dir jele ?
Evvel lesz majd bajom nekem is .
Szerintem ha minden jól van beállítva  a Mach-ban , és fut valami megmunkálási parancs , majd akkor ad ki jelet a számítógép , a kártyán keresztül .
Hogy egyszer eljutok e idáig az kérdéses ...

9a8r3iviv

Szia !

Ma megtudtam csinálni a bekötést ,  a +12-24v ráadásával nem lesz +5v-od ,/USB-t nem használtam , de lehet,hogy akkor lesz/.
Én külön adtam neki stabil +5v-ot.
Így biztosan működik.

8nyxwdmzs

Bocsánat PIN

CNC-re de nem a motorok vezérlésére. Arra egy másik kártyát használok.

Ezt a kártyát arra használnám hogy egy jelző lámpa fényeit vezérelje.. (signal tower) Erre kéne 3 kimeneti PIN :)
plusz az encoder tengely választó kapcsolóhoz, illetve egyéb jelzésekre.

istvan58

Szisztok,

az ok hogy a mach3 nem minden vason megy jól paralel portal de amit ma tapasztaltam az kicsit érdekes.
A tavaly még a topikomba volt róla szó hogy a HP DC7800 as PC-n nem igazán megy csak mindenféle trükkel instalálva az XP-t. (pl standard PC módban) Annak ielyén próbáltam XP, Win7, WIN2000, egysem ment igazán jól.

Ilyen volt a driver teszt:  

http://kepfeltoltes.hu/140228/Test_www.kepfeltoltes.hu_.png" border=0>

majd standard PC módban lett ilyen:

http://kepfeltoltes.hu/141027/Driver_test_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

nos most jön az érdekesség:

magvettem egy UC400ETH-t és ma van egy kis időm beüzemelni, ugyanarra a gépre raktam egy win7-et (dual boot XP és Win7), mielőt az UC400 at bekötném felraktam a mach3 at és megnéztem a driver tesztet....na ekkor csodálkoztam, ugyanaz a gép ami a tavaly nem akart  jó lenni most normál win7 install, semmi trükk és ilyen a teszt :

http://kepfeltoltes.hu/160417/mach_tets_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

Ki érti ezt ??

svejk

Azt én is tapasztaltam, hogy WIN7 alatt szebbek a drivertesztek, de ennek ellenére több fórumtárs is azt állítja hogy nem jó a Mach3 ezen az oprendszeren.

Az elmúlt napokban én is tesztelgettem sokat, az UC400ETH kapcsán, kiderült egy pár turpisság a mach3-kapcsán, amiket bármikor tudok reprodukálni. Több dolgot meg is magyaráznak ezek a mach3 rejtélyei közöl.

Ha tehetitek és elég az UCCNC tudása (kisebb G-kód lista) akkor ezt ajánlom, megbízhatósága felülmúlja a mach3-ét.

svejk

Az UC400ETH-Mach3 párosításhoz várd meg a V_006-os plugint szombaton teszteltem minden rendben volt vele.