Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

istvan58

Köszönöm, ezt megnézem.

r5y7cufaj

Sziasztok!
Mach3-ban külső gombal szeretném , hogy mind a 3 tengely elmenjen 0-ra. Hogy kell ezt beállítani?

https://www.youtube.com/watch?v=QO_5e7p0DkM" TARGET=_fnew>Ezzel  próbálkoztam de az autoset-nél nem reagál a gombnyomásra.
Köszi!

Rabb Ferenc

Milyen külső gombra gondolsz? A HOME nem jó a billentyűzeten?

r5y7cufaj

Nem jó a billentyűzet. Ki szeretném vezetni a gombot a gép konzoljához. Sima pillanatkapcsolóval oldanám meg. A zöld 5 tengelyes lebálasztókártya 12es portjára és a gnd-re kötöttem.

svejk

A system hotkey-nél beírod mondjuk a trigger#1-hez a Goto zero OEM kódját, majd a bemeneteknél a ports and pins-nél hozzárendeled a 12-es portot a trigger#1-hez.

Kelepeisz Lajos

Sziasztok!
Van az Cadsoft Eagle nyáktervező programom.
Az lenne a kérdésem hogy hogy tudok egy nyáktervről g-kódot generálni, mondjuk a Mach-nak.
Aki ismeri a programot az tudja hogy rengeteg kimenete van, de hogy lesz belőle egyből használható g-kód?

mex

Nyák készítés c. topic: #3866 ,és a rákövetkező hozzászólások.

Kelepeisz Lajos

Köszönöm szépen.

gzxuvcb6w

Megpróbálom a Safe_Z beállítást.
Köszönöm a segítséget.

Van valakinek tapasztalata ezzel a szerkezettel :http://www.ebay.com/itm/252035408121" TARGET=_fnew>Mach3 külsö gombok
Gondolkodok rajta, mert a PC-m távol van a CNC géptől és a bázispont beállítása nem egyszerü feladat.

svejk

Ha minden kötél szakad akkor egyébként az Operátor/Edit Button Script menüeben lehet megváltoztatni a "Homolás"  sorrendet.

gzxuvcb6w

Megnétem az Operátor/Edit Button Script menüt, de csak a következőt találtam ott :

és csak a két pirossal keretezett gombra volt hajlandó kiadni a felugró ablakot. Hogyan lahet átmenni a 0-ra futás gombra ?

svejk

Bocsika, elkeveredtem én a Home all gombra gondoltam.  
Neked meg a GoTo zerora kell, az itt nem szerkeszthető gomb.

Vedd semmisnek a #14935-öt!!

De még egyszer írom, hidd el az úgy van jól, hogy először a Z tengely távolodik el az anyagtól.

gzxuvcb6w

Igen nekem is az kell, hogy a Z tengely távolodjon el, de az én problémám, hogy amikor a Home all - vagy GotoZero szerintem a kettő ugyan az - gombot megnyomom, akkor először a Z megy 0-ra és utána a többi. Nekem az kellene, hogy a X és Y menjen 0-ra mad a legvégén a Z.

000000000

Szerintem ugyanarról beszéltek. Csak másképp fogalmazva.  

000000000

Áttekinthetőbb és lekövethetőbb lenne a beírásaid, ha előtte használnád a válasz gombot.