Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

xfg6v697j

Ez megvalósítható,gondold át alaposan,és megoldjuk.
Írhatsz magánban is ha szeretnél.

Arany János

Ellene vagyok a teljes automatizálásnak!!!
Jó lenne, ha a mostani fiatalok is megtanulnák, hogy milyen szép tud lenni az olvadt vas!
Olyan érzésem van, hogy Te is szereted azt amit csinálsz! :)
A régi optikain Mi is így kezdtük a vágást, de a belső vágásoknál nem kerülhető ki a lyukasztás!
Kivéve persze ha szerelnénk rá egy fúrógépet...
NA!!! Most már tényleg elég! :))))))

KoLa

Lángvágásról ritkán esik itt szó!  ezért örülök is neki hogy, végre pár szót, szóltunk róla![#eljen]
Én általában mindent szeretek csinálni ami fémekkel kapcsolatos! a kézi lángvágást elég fiatalon kezdtem! így nagyon megtetszett anno, a cnc változata, mert segített kivitelezni a gyakorlatot!
Az átfúrást! jól mondod! nem jut minden az eszembe! 100-as anyagnál sokat segít! de megy átfújással is csak távolabbról!

Arany János

Máris megvan az első buktató!
Nem azonnal íródhat a DRO-ba az idő, mert még egyszer letöltené a "hevítést", amit éppen most mért meg!
Tehát csak ha túljutott az első lyukasztáson, de még a következő előtt!

Arany János

100-as. :)))))
Kicsit távolabbról, no meg sok türelemmel!
240-es volt a leg...
Nyáron és kezem lábam remegett mire a végére értem, BS33-as puskával!
Kellett hozzá kitartás! :)

KoLa

Akkor én csak az asszisztensed lehetek!
Ilyen gyakorlattal le tudod írni simán g kódokkal az átfújást, m3, g4  g1 f... m5

KoLa

A 240-hez mekkora fúvóka és nyomás kellett? előtolás?...

Arany János

Itt történt meg a fórumon az elmúlt napokban csewe segítségével, egyetlen M3-asba sűrítve.
A G1, F, és az M5 egyenlőre jobb külön!

KoLa

Nem olvastam vissza eléggé! bocsi!

Arany János

A nyomás 9 körül volt, a nyár ellenére a napon is lejegesedett a nyomáscsökkentőm.
A fúvóka számára nem emlékszem, de a felső határa 300mm volt. Ez bevésődött rendesen! :))))

Arany János

Hozzátartozik, hogy a BS33-as nem tudta azokat a nyomásokat, amiket megadtak a fúvókákhoz.
Legalábbis ez az én tapasztalatom!

robroy007

kicsit bele szólnék én is a lángvágásba

tapasztaltam igen rövid lángvágó gépkezelő múltam alatt, hogy nem minden átlövéshez kell ugyan annyi idő, sőt volt, hogy a maximálisan megadott idő alatt se akart megmoccani a csillagszóró effektus

a másik gond ami szintén gyakorlati dolog, hogy ha az átlövés nem sikerült a mach nem tud (szerintem) vissza lépni az átlövéshez a G kódban és onnan újra folytatni a próbálkozást

amin dolgoztam gép, kifejezetten lángra írt vezérlő program volt, tudta az átlövéshez a vissza állást, a bevágásokat irány és kezdő sarok szerint lehetett tervezni vele, mert ugyebár szeret púposodni a vastag lemez is és nem árt tervezetten haladni a táblában

kicsit DOS korabeli de már grafikus vénával megáldott korszakra volt jellemző a megjelenése de faék egyszerűségét nem lehetett felülmúlni

Arany János

Az idő egy "FeedHold" alatt átírható a DRO-ban.
Általában az első a leghosszabb, de ha nagyméretű az alkatrész, nem lesz sok a különbség.  
A visszalépést "ReverseRun"-nal meglehet csinálni, igaz viszont, hogy cserébe fel kell áldozni a G41-42 lehetőséget!
Púpokat kompenzálja a THC-imitálása. Erre viszont jó lenne kitalálni valamit, mert csak vágás közben működik. De 15mm fölött már ez sem jelentős.
A DOS ellen személy szerint nekem semmi kifogásom.

KoLa

Szerintem a mach3 is vissza tud lépni, vagyis, tudja visszafelé olvasva léptetni a vágást pause után! csak nem lehet aktív g41 g42!
Nem ilyen egyszerű mint ahogyan leírom! de a plasma felületen is ott van a gomb, reverse run vagy valami ilyesmi! nincs most rálátásom a mach3-as felületekre, ezért lehet másképpen van a felületen!
Az biztos hogy a PWControll gépén ez működik! mach3-al, de van egy tuti cam program hozzá, a Wrikrys! plazma, lángvágó, és lézer postprocesszor-al a PWControllhoz! magyar nyelvet be lehet állítani a programban! tíz éve a legnagyobb megelégedéssel használjuk![#eljen]

KoLa

A PWControll felületkövetőjéről videó https://www.youtube.com/watch?v=8auYxY2qluc" TARGET=_fnew>itt
Mezei, de bevált és gyors!

Utólag: plazmavágáshoz van!
 Lángvágásnál van idő mindenre! két nyomógombbal lehet a z-t fel-le mozgatni úgy hogy a mach3 z- egyenlő nulla