Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

Arany János

Tényleg jónak tűnik!
A fel-le mozgatás működik mínuszban is!
Erre is nemrégen volt példa!
Elnézést kérek az illetőtől, de nem jut eszembe a neve! A .set szerkesztésével orvosolható!

swghderh5

Sziasztok!
Egy kérdésem volna.... Másnak is megáll az idő a MACH 3-l vagy csak nálam csinálja ezt!? Le "0"-m a marót és utána elindítom a gépet majd amikor épp kedve van megáll a marási idő óra!! Teljesen össze vissza hol 4 mp-l hol 5 percnél hol meg egy óra után! Ez csak szépség hiba ugyan,de elég zavaró néha.....Hivatalos  progi a Klaviónál vettem.....

Arany János

Ezer KÖSZÖNET csewe-nek!!!
Szerintem lángvágós több kényelemről nem is álmodhat!
NAGYON KÖSZÖNÖM!!!

svejk

pont kellene nekem egy LPT-s noti, de már előre félek tőle.
Ki fogom próbálni ezt a Win2000-et.

gaben

Az én laptopomon XP van. Meg kéne próbálnom a Win2000-et nekem is?

svejk

Mert nem megy jól vele a Mach3?

gaben

Még nem próbáltam egyiket sem.
Mielőtt megvenném, előtte érdeklődöm és puhatolózom, hogy melyiket érdemes használni?
Mindegyik új számomra így teljesen mindegy mivel kezdek. Vagy mégsem?

svejk

Nem sok olyan embert találsz itt aki elmondhatja magáról hogy a közismert 4-5 szoftvert igazán ismeri és objektíven tud nyilatkozni róla.

Általában mindeni a saját lovát dícséri.
No meg persze van a rosszabbik eset amikor csak meg akarja dögleszteni a szomszédét. :(

A választás a Te dolgod.
A kezdők általában úgy választanak, hogy amelyikhez a legjobb a támogatás azt erőltetik.

eymcv9wt

Vki meg tudná mondani, hogy "S" paraméternek a Mach3-ban meg lehet adni tizedes értéket, amit figyelembe is vesz a program, vagy csak a egész értékkel foglalkozik vagy kiakad rá az értelmező?

Nem az érdekel, hogy mi ennek az értelme (mert egyébként lenne) hanem, hogy működik-e illetve hogyan. Tehát pl: az S10.8, S120.5, S456.8, S955.2 értéket tudja-e értelmezni. Mivel az adott alkalmazásban a 10-1000-ig tudnám paraméterezni és fontos lenne még egy kisebbik helyi értékű paraméter.
Az már egy másik kérdés, hogy az elektronika ezt hogyan lesz a képes táphoz lekezelni.
Ugyanis %-os érték volna, tehát az S1000 az a kimeneten 100.0%, és jó lenne, ha nem csak pl. 45.8%-ot lehetne megadni, hanem a 45.84%-et is. Amit jó volna, ha az elektronika is képes lenne lekövetni és ez alapján a megfelelő teljesítményt leadni.
Viszont ha S4584-et írnék, már jelentős túlterhelés lenne. Mert az ezt jelentené: 458.4% holott csak 100.0%-ig kéne tudni működtetni biztonságosan.

svejk

Mint ígértem a #14870-ben kipróbáltam a Win2000-et.

Az alany egy Compaq Evo N800c p4 2 GHz 1 gb RAM van rajta gyárilag LPT.

XP-alatt a Driver test elég randa képet mutatott, a Max.Variation 15 és 35 us közt ugrált, átlagban 25 körül. Az asztalon matatva a sárga csík is beugrott.

A WIN 2000-et felrakva a helyzet változatlan, gyakorlatilag ugyan azt a képet adta a drivertest mint az XP alatt.

Hát ez megint nem jött be nekem. :(

w0hgtwf3w

Egy kis "öröm", hogy más is ilyen reménytelenül szenved vele.
Én esküszöm tökön bököm magam.
Pedig már a gépet is Mekka felé fordítottam de rossz az egész.

2dbfy8y

Erre mondom uc100.
Hidd el megéri, és szépen megy laptop, usb-ről.
Nekem azóta semmi gondom laptoppal se, meg nem kell rajta lpt port se.
Igaz esztergámon még amd-s pc van, de azzal se volt soha gondom, rátelepítettem, azóta is megy.
Igaz a hideget a vinyója nem szereti, volt hogy minúszokban  naponta telepítettem.

Gyati

Szia!

Rakjál bele SSD-t.

istvan58

standard PC telepités?
Nekem a HP PC-vel az jött be.