Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

Arany János

Az "újra fújok" és a "most jó" közül kimaradt a "stb." Mert ez lehet akár 3-4 próba is!
Én sem lehetek mindig csúcsformában! :))))))))))))))))

KoLa

A munkahelyi, Power Controll-os (plazma és)lángvágó gépnél a melegítési idő beírható egy dro-ba, aztán ha sok, kézzel indítható a tovább külső nyomógombbal!  
Tehát először többet írok mint azt gondolnám és akkor majd látom hogy mennyit kell beírni!
Ha olyan helyen van egy átfújás ahol előtte már jól megmelegítette az anyagot a vágás, akkor rányomok kézzel amikor látom hogy indulhat az átfújás és a vágás!
Mach3 2.63 a cucc!

xfg6v697j

Azt az idót csak te tudhatod,nem fogja egy program sem megmondani.
Kola által leírt módszert te is meg tudod valósítani.

Arany János

Szia Kola!
Én már vágtam a géppel, nekem nem probléma az indítás.  
A DRO beírása már megvan.
Az időbecslést szeretném könnyebbé tenni.
Mert nem leszek ott mindig.

KoLa

Az bizony túl sok változót tartalmaz!

Arany János

Nem a programnak kellene megmondani! :)))))))))))
Összeadni és beírni az első DRO-ba.
Sőt! Nem is összeadni, csak mérni az első próbától a "kész" gomb lenyomásáig.
Legalábbis ilyen egyszerűnek képzeltem el. :)))))))))

KoLa

"Mert nem leszek ott mindig. "
A lángvágásnál ott kell lenni! vagy vegyél fel valakit aki ráér felügyelni a folyamatot!

Arany János

Kezdődnek a félreértések.
Tudom, hogy ott kell lenni, több mint 30 éve tudom.
Én lennék a legboldogabb, ha fel kellene vennem valakit!
Saját magamat szeretném felvetetni, de ez nem fog menni! A jelenlegi fizetésem miatt. :))))))))

KoLa

Nehogy félreérts! élég ha én értettem félre a problémát!
Akkor egyedi kivágásokról van szó?

Arany János

Hát várhatóan lesz benne egyedi, meg sorozat meg láng meg plazma, sőt ha úgy alakul, még lézer is! :))))))))))))))))))
Talán csak a "samu" funkciót nem fogják erőltetni! :)))))))))))))))))))))
Legalább is NAGYON REMÉLEM!
Hmmmmm!
Az áthatásvágás is egy érdekes funkció lehetne!
Remélem, hogy ezt nem olvassa senki illetékes! :)

KoLa

'Mi mán, az a', "áthatásvágás"?[#hehe]

xfg6v697j

Ha szeretnéd mérni az időt,akkor fogalmazd meg pontosabban mit is szereetnél,és segítek.

Arany János

Ne fessük az ördögöt...
A végén tényleg meg kell próbálni és nem csak csövön, hanem HEA-n vagy IPE-n is! :))))))))))

Arany János

Elmegy a gép az első M3-ig.
Vagyis közvetlenül előtte hív egy macro-t, már ha lehet két macro-t egymás után hívni.
Ez a pont az első vágás kezdete, itt egyébként is várnia kellene a melegítésre.
Ha elég meleg, akkor indítom az M3-at, Ez az idő kerülne be az első DRO-ba és utána a töb-
bi M3 is ezzel számolna.
Legalábbis ez jutott eszembe! De ez még nagyon friss ötlet, lehet hogy nem is ilyen egyszerű!  

KoLa

Sajnos a lángvágás elég bonyolult az elején! azt kellene érzékelnie a programnak amikor, folyóssá válik az acél felülete, és átmegy csillagszóróba a melegítés látványa! ekkor kell indítani az átlövést! fúvókától függően lehet magasról is indítani hogy, ne fröcsköljön vissza a fúvókára, ...stb
Tábla kivágásnál borul az egész, a felmelegedés miatt, de lehet egyszerűsíteni a golgot!
A vágott szerszámpályából kell indítani a következő vágást! ilyen esetben nem sok jelentősége van az előmelegedésnek! mert átfújt részről indítunk! semmi akadály, néhány másodperc és lehet lőni!A kérdés: hol érdemes átvágni a táblát hogy a helyén maradjon?