Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

8nyxwdmzs

Nem csak USBRŐL kapja... Rakjál rá.. másképp nem fog menni...
A hátoldalon irja is h hova kell köttni a tápot.. van rajta egy pár kínai felirat is.

r5y7cufaj

Jövök Neked egy sörrel! [#pias]
Mind a két táp kell neki, akkor működik minden.
Köszi a segítséget!

w0hgtwf3w

Kabaréban illő módon megtörtént az áttörés.
Mivel már minden lehetőséget kiaknáztam, fogtam magam azt rendeltem egy PCMCIA-s LPT port kártyát.
Tegnap megérkezett sárga-országból, mondom akkor próba. Driver feltelepít, bedugom semmi, az xp viszont visít hogy LPT portot érzékel és, hogy ő mindenképpen telepíteni akar.
Mondom neki akkor isten neki csináld, és ezek után történik a csoda, a PCMCIA kártyáról mégse moccan semmi, DEEE a gyári eredeti LPT port maga a tökély lesz.
Hát így jártam, van egy PCMCIA-os LPT-m és működik a laptopról a BF20 (kártya nélkül)

svejk

No ez felettébb érdekes.
Gondolom nem kell a picimaci kártyának benne lenni a foglalatba, tehát valami driver gond lehetett.

svejk

Mennyiért és milyen kártyát vettél?
Ha jól emlékszem olyan 10 ezer körül van már egy ilyen. Anno én kipróbáltam egyet és működött.

svejk

Jut eszembe az új LPT port címét átírtad a mach3-ban?  
A lábkiosztást átírtad LPT2-re?
Ezek olyan egyértelmű dolgok, de könnyen beleszalad az ember nagy izgalmában.

Sz.József

Anno én ezt kipróbáltam... Akkor 7e pénz volt...
http://www.pcnoti.hu/termek/178500022/delock-pcmcia-cardbus-parallel-adapter" TARGET=_fnew>DeLOCK

...és működött...

http://cnctar.hobbycnc.hu/Sz_Jozsef/IBMx40%20DeLOCK%20%20lpt.jpg" border=0>

w0hgtwf3w

Igen a driver volt a gond.
A kártya most a polcon.

w0hgtwf3w

Ebay megnéztem a jobbik fajta kerek 3800 FT

w0hgtwf3w

Igen a portot átírtam.
De arról, hogy a lábkiosztás változik írhatnál egy két sort.
Meggyőződésem volt hogy csak a portot kell átírni. A lábkiosztás marad.

8nyxwdmzs

Örülök, hogy segíthettem!!!!

r5y7cufaj

© mambablack2009   2011. ápr. 18. 23:11 | Válasz | #5740  
de akor látja a mach3 az M30 parancsot!
sajnos adig nem amig nem nyomsz egy enter sokszor szivatot meg.....
Válasz 'KoLa' üzenetére (#5739)
-----------------------------------------

Köszi!
1 napja ezzel az m30-al kínlódtam.

Milyen jó ha az ember egy kicsit visszaolvas :D

svejk

Ezt szerintem mindenki megszívja, hacsak nem épp egy fanuc gépen dolgozik ahol meg mindig kell EOB a sor végén. :)

w0hgtwf3w

Megjött az újabb csavar.  
A jó működés után, mikor estét fújtam a gép nagyon lassan akart kikapcsolni, ott hagytam, villany főkapcsolót lenyomtam azzal reménnyel hogy a laptop aksi bír annyit, hogy nem merül le addig amíg szépen lassan kilép az xp.
Természetesen a xp behalt, az aksi lemerült és nem tudott kilépni.
Na mármost valószínű, hogy elvesztett minden drivert amit addig telepítettem, és természetesen most a régi rossz formáját hozta.
Hiába dugom be a kártyát most nem akar hozzá drivert telepíteni így esélyem sincs megtalálni melyik driver volt az. (vagy a lemezen vagy a win szerezte valahonnan plag in play-ban).
Újra itt állok, de most már tudom, hogy életre lehet kelteni. Csak az a rohadt driver kellene.

Nem egyszerű ez a laptopos élet.

svejk

Távolítsd el az eszközkezelőből a picimacisat és dugd be újra.
Jó eséllyel újra feltelepszik magától.