Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

svejk

Egy jó mechanikánál, jól méretezett vagy csak véletlen eltalált hajtásnál altalában fel sem tűnnek a csalások.
De extrém estekben nagyon kiütköznek.

PSoft

"...jól méretezett vagy csak véletlen eltalált hajtásnál..."

Az enyém, az utóbbi lehet!:)

svejk

A hobbista gépek zöme eltalált..., ha véletlen valamelyiket nem találják el elsőre azt átépítik. :)

gaben

Szia PSoft,

megjött a csomag, köszi szépen! [#worship]

üdv, gaben

PSoft

000000000

Üdv!
az mitől lehet, hogy gondol egye a Mach3-as vezérlő és x tengely mentén el megy minuszba.
és az x mellett átvált -1re és sárgán villog.
találkozott már valaki hasonló problémával?

svejk

Van a kódodban valahol egy G51 X-1 parancs, ami ráadásul öröklődő.
Célszerű a G kód elejére egy G50-et beszúrni amely alaphelyzetbe állítja a skálázást és természetesen kivenni G51-et, hacsak nem direkt van benne.

000000000

megnéztem a programot nincs benne G51 x-1 parancs változó mert ugyan annál a programnál vagy csinálja vagy nem és nem ugyanott hanem mindig máshol

ppxgww95

Hamis licensz.

9a8r3iviv

Sziasztok!

Már 3 napja kínlódok ezzel a problémával.
Mach3-mal párhuzamos porton meghajtott motorvezérlők.A motorok 3 fázisúak , a vezérlőkből az egyik "kínai" a másik 2 meg elvileg a saját vezérlője , ezek egy bontott gépből lettek kiszerelve léptetőkkel együtt.
A kínai vezérlővel nincs gond , de a másik 2 elvileg sajátjával egy 4000 soros g-kódnál ,üresjáratba járatva lépést veszt.
Mindig ugyanannyira mászik el bármilyen beállításnál.
Én úgy érzem már minden lehetőséget kipróbáltam,
áram , gyorsulás , sebesség , de még a mach3 beállítására gondolok , hogy nem jó.
Port kienetek jól vannak megadva .
Kipróbáltam a másik számítógépről is amin ugyanúgy fut a mach3 és tökéletesen működteti a másik CNC-t , de onnan is ugyanez a probléma.
Valakinek esetleg valami ötlet ?

Köszönöm  
Akinek esetleg van ötlete

xfg6v697j

Ha azonos kód futtatásakor azonos mértékben téveszt,akkor talán a dir jeled késik,vagy siet,állíts a motortuningban a jelszélességen.

9a8r3iviv

Azt is állítottam , de csak 15micros-ig engedi.
Akkor sem lett jobb ugyanaott áll meg.

ppxgww95

STEP jelet invertáltad? (A hibás működési helyzethez képest.)

9a8r3iviv

A motor outputs beállításánál  igen.

xfg6v697j

Annyit még kipróbálhatnál,hogy megfordítod a képet,a szorzók -1-re  átírásával,vagy a dir jel invertálásával,és megnézed,hogy most ellentétesen téveszt e ugyan annyit.
Ha iden,akkor a step és a dir jel viszonyával lessz a gond.
Irányváltáskor rosz irányba számolja az első néhány step jelet.
ilyen hibát nálam a leválasztó kártya okozott,már több esetben is.
Át kell kötni a dir jelet másik kimenetre,és megoldódhat a gond.