Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

mu749a5by

A lépési sebességet holnap még próbálgatom akkor. köszi a tippet!!
Reggel megyek az esztergályoshoz a tengelykapcsolókért. Össze is rakom a gépet 100%-osra. Sajna még mozogni képtelen a kicsike.

000000000

Sziasztok van valakinek Joystick nyomógombokhoz makrók? Vagy legalább billentyűzet scan-kod?

vc886isf9

Sziasztok!

Azt szeretném megtudni, hogy a mach3 ugyanolyan biztosan fut a win 7-en mint az xp-n? Ugyanis "felgyűlt" :-) egy újabb gép amin win 7 van, viszont nem szeretnék felesleges órákat tölteni minden programom telepítésével beállításával, ha nem is ajánlott.

svejk

Van aki szerint jobb rajta, van aki szerint problémás.
Próbáld ki és számolj be a Te tapasztalatodról!

istvan58

Nekem a HP DC7800SFF nem megy jó Win7-el, cask XP standard PC telepítésel. De telepítés után a drivertest megmondja hogy jó e vagy sem.

vc886isf9

most próbáltam épp, a drivertest el sem indul

istvan58

Win7 32 bit?

9a8r3iviv

Valószínű , hogy nem látja a párhuzamos portot.
Amúgy nekem win7 32 bit-en tökéletesen fut.

7ggj7vite

Sziasztok!
Az E-stop "hibát", hogy tudom kivenni a Mach3-ból? Nem tudom "resetelni" a rendszert.

Előre is köszönöm.

7ggj7vite

Sztorno. Megfejtettem.

7ggj7vite

Sziasztok!
A varázsló által generált szerszámpályát hogy tudom elmenteni?

Előre is köszönöm a válaszokat.

4umhue7vh

A szerszámpályát azt nem tudom, de a g-kodot a C:mach3/gcode mappába megtalálod, ha rányomtál a (post gcode) gombra a varázslóba. exit-el kilépsz a varázslóból, és edit g-code,azután, mentés másként, adsz neki új nevet, akkor nem írja felül a következö varázslás

istvan58

Edit g code, majd save as.....

mu749a5by

Sziasztok!
Ha az Y tengelyen bepipálom a Dir LowActive és a Step LowActive-ot, CSAK akkor mozog normálisan fel-le a motorom. Viszont a Nema23 Bipoláris motor ettől folyamatosan "nyöszörög" és melegszik is. Valaki tud rá megoldást? Köszi előre is! :_D

http://cnctar.hobbycnc.hu/B%C3%A9n%C3%A1z%C3%B3k%20k%C3%A9pei/13262531_1195393133825479_1043774197_o.jpg" border=0>

000000000

Cseréld meg a motor egyik pár vezetékét egymással.