Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

ks46twg3x

Sziasztok,

A Home és Min lehet azonos szenzorról vezérlet? Relézve van, és a relé két független érintkezőjére kötném. A végállások megvannak, működnek, de nem szeretnék a Hom-nak külön szenzort telepíteni.

9s5s82v

Sziasztok!

Kezdőként nem találok megoldást egy problémára:
Vectric Aspire 4, vagy Cut3D generálta g-kód marásánál egy idő után a Mach3 nem áll vissza a "biztonságos magasságba" (a munkadarab fölötti mozgáshoz), és belemar a mintába. Néhány miliméterrel lejjebb kezdi, ezért a marást is annyival mélyebbre végzi, vagyis tönkrevágja az egészet. Mivel polisztirolba marok, ezért kisebb a veszélye a törésnek, de már túl sokat kisérleteztem... Mi lehet a gond?  

Rabb Ferenc

Nézd meg a "G" kódot a tévesztés környékén. Ha a "Z" értéke jó, akkor lépéstévesztés valószínűleg mechanikus szorulás vagy kis motornyomaték miatt

Ha a "Z" értéke hibás (de ez nem valószínű) akkor a kódgenerálás a rossz.

Én az első változatra tippelek. Vedd vissza a gyorsulást és ha kell a sebességet is a "Z" tengelyen

Írj egy két soros programot a "Z" tengely fel-le mozgatására (G0Z0.0000
G0Z50.0000) és kopizd alá legalább ötvenszer. Ez kideríti ha lépést téveszt
Valami ilyesmire gondolok

G90
G21
G49
G0Z0.0000
G0Z50.0000
  -"-
  -"-
  -"-
  -"-
G0Z0.0000
M30

9s5s82v

Kipróbálom, köszönöm!

iv43r83d

Szép estét!Nem én töltöttem le hanem egy barátom talán holnap beszélek vele és majd megkérdezem. Üdv Csaba!

y9au2mspr

Xabi,megvan az uccnc szoftverem. Azt az m31 macrót át tudnád nekem küldeni tesztelésre?

000000000

9s5s82v

Egy régebbi verzió oldotta meg a problémát. Ki tudja miért...

iv43r83d

Demó verzióm van.

istvan58

Sziasztok,

Mach3-ban megszünt működni a "feed hold". se billentyüröl, se képernyőröl nem megy.
Stop, és start OK.

Valakinek ötlete?

KoLa

A g95 is okozhatja!

istvan58

Mach3 ujra telepítve, feedhold most sem megy.
Igaz az XML a régi, nincs kedvem mindent ujra konfigolni, de ugy néz ki muszáj lesz.
Valahogy meg lehet tudni hogy hibás e az XML?

istvan58

valami ötlete valakinek ezt debugolni? anélkül hogy ujra konfigoljam az egészet.

fa_kukac

Hát ez nálam állandóan gond, ezzel együtt override, azaz előtolás változtatása sem megy,  ezért már évek óta az M3 után beszúrom az M48-at a progi elejére, és már nincs is probléma. És ekkor az OVERRIDE is működik, amúgy pedig nem.

istvan58

az M48-nak van köze a feedhold-hoz?
A feed override nekem megy. Csak a feedhold nem. UC400 és LPT-vel sem.