Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

xfg6v697j

1024.set esetén a diagnosztics képernyőn a reset gomb felett (Tool path on/off).

ANTAL GÁBOR

Nagyon megy ez neked :  Akkor én is szívesen kérdeznék . Rendszeresen gravírozok nyákot.  Betöltöm a kódot és a szerszámpálya nem jelenik meg . Aztán görgetem az egeret  ( már profin tudom hogy hová ) egyszer csak kicsiben előjön amit szépen felnagyítok ugyancsak az egérrel

Biztos lehet egyszerűbben is ........   Mi van rosszul beállítva ?

guliver83

Nálam is történik ilyen.
Újra megnyitom és nagyban jelenik meg, de a megoldást nem tudom.

kozo

Az aktuális x.y.z tengely pozíciókat nullázd ki majd nyomj újra rajzolást .

kozo

Kicsit túl lehet hajtva a gépe .
A windows is le kellene butítani , energiaellátás , megjelenés, háttérszolgáltatások felesleges hang , hálózati kártyák stb tiltása + mach3 ban csökkenteni kellene a kernel frekit + a mikrolépést vissza venni + motor sebességet szintén .
Kipróbálni : betölti a gcodot , belehúz a görgető sávon pár százezredik sorig , onnét folytassa a gép a munkát persze null pozícióból indulva . Ha nem jó a fenti érték az adott PCn mindjárt a progi elején mellé lép a léptecs .

kozo

energiaellátás => energiagazdálkodás

svejk

Köszönöm a tanácsokat, érdekes nem emlékszem hogy lett volna szó ezekről eddig, legalábbis nem ilyen konkrétumokkal.

svejk

Hmmm.. sosem figyeltem fel erre a gombra.
Persze én nem szoktam nagy méretű fájlokkal dolgozni, reliefeket marni.

ANTAL GÁBOR

Köszi .. Holnap  élesben kipróbálom

b2e4rtspg

Szép napot ! Segítséget szeretnék kérni. Belenyúltak a gépembe. Segítsen már valaki!  Mach 3 millre . Aza  baj történt hogy átállították. Amikor elküldöma " 0?? pontra a szerszámot / és néhalá pozicionálok a valódi  Z  pontnak / Akkor eltöri a kést. Szóval, először pozicionál z ben,majd x és y ban.Így aztán törik... Szóval hol állíthatom vissza ,melyik ablakban és milyen parancsot kell átírnom ?

hostya

Szép napot neked is..!

-Kik nyúltak a gépedbe..?
"(Aza baj történt hogy átállították.)"

Próbálj meg ÉRTELMESEN feltenni egy kérdést..
Értelmezhető kérdésre, értelmes választ is kap(hat)sz.. :-)

D.Laci

C:\Mach3\xmlbackups\ReadMe.txt fájlban van a megoldás leírva.

f35ezvjs

Én úgy értelmezem írásod, hogy először nem a Z pozicionál, illetve nem emel ki egy megadott magasságba. Állítsad vissza a  safe Z setup találod a configban a legfelső majd alatta a középső, írd be 15 a magassághoz Majd a legalsó mező pipa. Igy mikor stoppolod a programot akkor először a Z felemelkedik 15 mm re majd utánna megy ki az Y és az X.

cipk5xtny

Köszi a segítséget a wizardal kapcsolatban. És bocs hogy csak most.

000000000

Megtudja valaki mondani, hogy melyik mach3 verzió a legstabilabb?