Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

svejk

[#falbav][#falbav]

Az iparban van rajtuk egy vagy két biztonsági gomb amit folymatosan nyomni kell, az aktiváláshoz.

De még ezt is tudták fokozni olyan gombokkal amit csak félig kell benyomni akkor aktív.
(mert ha ráz az áram akkor görcsbe rándulhat a kezed. Mondjuk ilyet még csak hegesztő vezérlőkön láttam))

svejk

Mach3-UC400ETH párost használ valaki?
eEbben a párosításban is előfordulhat az a bizonyos, -számomra a mai napig megoldatlan- hiba, hogy néha M3-ra elfelejt elindulni a főorsó?

000000000

Az már kicsit extra túlbiztosításnak tűnik.

hmuwixkdd

Ez nagyo jó készülék bisztos örömöd lesz benne!

wd3pyic30

Sziasztok! Szeretnék építeni egy negyedik tengelyt (forgatót). Sajnos nem találtam sehol a neten (lehet h rosszul kerestem

wd3pyic30

Valamiért lemaradt a többi....... szóval kerestem a neten de nem találtam a Mach3/motor tuning beállítását,ha egy Nema23 1.8° stepperrel motorral hajtom direktben a tengelyt. Esetleg tudna segíteni valaki ebben? Köszönöm!

D.Laci

D.Laci

Mach3/motor tuning beállításában az 1°-ra eső lépésszámot kel megadni.

wd3pyic30

Bocsánat, nem láttam a topikot. Köszönöm a választ. Az megvan hogy ezt kell bírni de hogyan számolom ki? Bocs a láma kérdésért [#lookaround]

D.Laci

Egy fordulatra eső lépésszám / 360.
200* mikrólépések száma / 360.

000000000

Használ valaki billentyű emulátort kiterjesztett gombokhoz? És esetleg meg tudná mondani, hogy tudok egy billentyű kombinációt hozzá rendelni egy funkcióhoz pl. Alt + Q billentyűt hozzá rendelni a feed rate reset hez ?

cipk5xtny

Hali srácok valaki el tudna igazítani hogy,hol tudom beállítani a mach3ban hogy az A tengelyemet szögben tudjam fordítani?
Vagy csak úgy kell kiszámolnom a lépéseket hogy a beírt 1 az 1 fokot jelentsen? tehát ha beírom hogy 1.8 akkor full lépésnél egyet fog lépni a motorom.
half nál 0.9 et?
így müködik ez a dolog?

Rabb Ferenc

Olvasd el legalább az utolsó 6-7- hozzászólást! [#nezze] Pont ez a témája

cipk5xtny

Nagy balfék voltam ....

cipk5xtny

Körülnéztem mi van itthon....
Van bordás kerék 20 fog ez menne a motorra
van 36 fogas az menne a tokmány tengelyre
36:20=1.8
ha a vezérlőm teljes lépéses üzemmódban van akkor így ennek jónak kell lennie ugye?