Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

000000000

Mivel az A tengelyed step per értéked a majd 80-ad része a többiéhez képest így nem csodálkozz a extrém adatokon.
Ha azzal megy jól akkor azzal lesz jó !

yy2yggmv7

Hello!

Nekem nincs ugyan forgatóm egyenlőre, de szerintem a Step-hez
400-at kéne írni.(ennyi impulzus kell egy körbeforduláshoz ha 1,8 fokos a motorod, és fél microsteps-hez.)

A másik, hogy a 4000 mm/min Velocity nem sok egy kicsit a 80-as gyorsuláshoz képest?
Nekem egy kis lassú gépem van, a 700mm/min hez van 100-as gyorsulás beírva.
Ettől függetlenül lehet, hogy tévedek akkor bocs.

yy2yggmv7

Ja bocs a nyolcvanat elnéztem, az 180 ettől függetlenül nem jó!
2000mm/min-re állítsd a Step-et elég az egy forgatónak.
Beszúrok egy ábrát.

yy2yggmv7

D.Laci

Fok/step értéket kelmegadni.

g3a54vrf

Sziasztok! Tud valaki segíteni? Építettem egy gépet Mac3-al vezérlem, de szerszámot nem tudok kiválasztani a tábláról.Még most tanulom a használatát. Minden más jól működik, csak a szerszám alapból 0,5 és nem tudom változtatni. A segítséget előre is köszi!

2f428kduf

Segítség kellene
Mint annyi mások, a második gépemet csinálom, tanulva az első hibáiból.
Korábban ipari gépek, huzalos programozását cseréltem Pc-re, persze elemi iskolás módon (létra... ). Ott mindig olyan végállást használtam, hogy a kapcsoló, egy 470R ellenálláson felhúzott bemenetet nullára húzott. Ez volt a normál állapot, ha a kapcsoló bontott, a bemenet magas lett. Ez akkor is bekövetkezett, ha elszakadt valahol a vezeték. Így éreztem biztonságosnak. A korábbiban használt H1 vezérlőben NEM ezt ajánlották, meg is csináltam, de mindig ott volt a félsz.
 A kérdésem az, hogy a Mach elviseli-e ezt a megoldást, és hogyan?

svejk

Nem igazán értem a kérdést, de jó a logikád.

Ha nem használsz leválasztót akkor az LPT port bemenetit tudod így közvetlen működtetni, persze a felhúzónak a PC +5V-jára kell csatlakoznia.

Ha meg van optocsatolós leválasztás akkor is bármilyen kombináció megoldható, ilyenkor már céleszerű 24V-ban gondolkodni.

A szinteket a mach3 konfigjában lehet beállítani hogy aktív H vagy aktív L szint legyen.

4ybj8h3c8

Szerszámcserélőt is építettél rá? Ha nem, akkor ne küzdj vele. Tök mindegy.

2f428kduf

Köszönöm válaszodat, ha jól gondolom, ahogy írtad a config-ban választhatom, hogy menjen a bamanat.

2f428kduf

svejk

Így van, van egy rublika, hogy :
Activ Low.
Oda vagy zöld pipa vagy piros X értelemszerűen.

jeepatti

Compaq evo N610c  párhuzamos port / MACH 3 ra van valakinek tapasztalata működnie kellene?

b2e4rtspg

Segítsen már valaki.MAch3 vezérlésnél melyik fület kell lenyitnom átírnom,hogy amikor megnyomom a " 0,, rafutást ne először z ben áljon be és utána x vagy y ban. Szóval át kellene írni a sorrendet,de hol? Köszönöm. [#integet2]

000000000

Config  -   safe Z