Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

A.Andras

Sziasztók!
Mach3-ban nem tudja valaki, hogy hogyan tudom a várakozást tengely elmozduláshoz viszonyítani, tehát, hogy addig várakozon, amíg az egyik forgó tengely egy bizonyos szöget el nem ér? G4 L100 A360 mondjuk ezt kéne mach-ra átvinni, de én Mach-ban csak idő alapú G4-es megadást találtam (G4 P2 például) Valakinek valami ötlet rá?

svejk

lehet nem értem a kérdést, de új sort nyitsz.
pl.:

G0 A 225
G1 X10 y20, stb...

amíg az A tengely nem éri el a 225 fokot addig nem ugrik a következő sorra.

A.Andras

Az a problémám, hogy, amit találtam tekercselő szoftvert az csak egy fajta g kódot generál és azt a Mach nem tudja kezelni. Például:
G1 Z2000,00 [Move to Z=2000,00]
G4 L601 C32,73 [Dwell Until Mandrel Shift Angle Reached]
G1 Z0,00 [Move to Z=0,00]
G4 L602 C72,00 [Dwell Home End To Mandrel Shift Angle]

Köszönöm teljesen igazad van és nem értem, hogy miért G4-et használ nem pedig G1-et szimplán.

000000000

Ha nincs más lehetőséged, cseréltesd ki jegyzettömbben ara ami jó neked. Például G4 összes csere G1. Stb.

svejk

Ja, hogy ez specko alkalmazás!

Először tudni kellene mit is jelentenek az eredeti környezetben a kódok.

Amúgy mit tud ez a tekercselő program?

Úgy rémlik mach3-hoz is van tekercselő "varázsló" sőt még saját képernyő file is. Nézd meg az Artsoft oldalán.

A.Andras

X winder a tekercselő gép neve. Itt van róla egy videó is: https://www.youtube.com/watch?v=AzxdqHeHB58
Valószínű, hogy a forgó tengelyt állandó fordulaton pörgeti végig és ezért kellenek bele a várakozások.

Köszönöm már én is néztem a Mach-hoz valót, de nem tudtam jól betölteni a képernyőt és itt az a baj, hogy más és más szögekben kell tekercselnem és a szálakat mindig eltolással kell egymáshoz illesztenem, hogy egyenletes legyen a tekercselés.

svejk

Értem, szóval nem csak egyszerű "trafótekercselés".

A mozgást elnézve talán leírható lenne manuálisan is G kóddal.
De ha sokszor kell átállni akkor biztos nagy segítség a kódgenerátor.

remrendes

Manualis programozasnal, ha sugar kompanzaciorol tud valaki linkelni kicsit reszletesebb leirast, mint ami a kezikonyvben van?

4va4kwi

Sziasztok!

Az Y referenciára állásának a macro-ját, hogy/hol lehet átírni?

000000000

Mégis mit szeretnél állítani ?

ORCA17

Talán nem mindenkinek ismerős ez az link Vezérlő dokumentációk

Eszterga, maró példák, ábrák - többnyire magyarul...
... egy olyan világban, ahol bármi lehetsz, légy kedves!

4va4kwi

2 Motor van az Y-on ugyan arról a step jelről megy. És a szinkronizálás miatt egy kimenetet szeretnék bekapcsolni, aztán ha ref-en van akkor kikapcsolni. aztán még egyszer megcsinálni a ref-re állást lassabban.

svejk

Ne bonyolítsd az életed!

A másik tengelyt az Y szolgájaként konfiguráld és szépen felveszi mindkét tengely a referenciát.
Alapból nem hülye ám a Mach3, csak sok hiba maradt benne.

4va4kwi

A vezérlőkártya nem tudja, bővítőpanelt nem szeretnék hozzá vásárolni.

svejk

Milyen vezérlőkártya?
Egy steppermeghajtón van a két motor?