Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

Béni

Mivel a START (RUN) LED akkor is aktív, amikor a G kód betöltése folyamatban van, kellett keresni valamit, ami csak akkor aktív, amikor a kód betöltése folyik.
Ezt találtam. Részletes leírás nincs róla. Elvileg akkor aktív, amikor a betöltéskor a G kód alapján a szerszámpálya kijelzés regenerálása történik.

Forrás: Mach3_V3.x_Macro_Prog_Ref.pdf

dezsoe

Aha, köszönöm! (Én is ezt a doksit találtam, amiben egyáltalán benne van a 179-es LED.) Azt viszont sosem figyeltem, hogy a Start LED pilácsol betöltéskor: eszembe nem jutott volna... :)

ORCA17

Üdv!

dezsoe [#integet2] Köszönöm a scriptet, tökéletesen működik minden.
Úgy teszi le a fúrót, ahogy egy Schaffhausen óra működik.
Kipróbáltam először szivacs alappal, a magam megnyugtatására.
Most már bízok a dologban és megy "élesben"

Köszönettel és barátsággal

Csaba
... egy olyan világban, ahol bármi lehetsz, légy kedves!

dezsoe

[#taps]

Örülök, hogy működik! (Mondjuk, csodálkoztam volna, ha nem megy, mert amíg Mach3-at használtam, addig ezzel mértem szerszámot.)

Már csak arra lennék kíváncsi, hogy mi volt az a háromszázakármennyi? Valamelyik változónak nem volt jó a kezdőértéke?

ORCA17

Egyszerűnek tűnik a magyarázat - az Y végállását használtam.
A vezérlő viszont a "tartotta magát" a protokollhoz és az Y aktuális állásának az értékével tért vissza.
A fura csak az, hogy ennek ellenére a Z mozgott.[#fejvakaras]

Most már nem lesz gond, mert egy jack aljzat/dugóval szereltem fel a mérő platnit és ha nincs rá szükség csak széthúzom és megy a polcra polcra[#smile]

dezsoe

Hümm. [#nemtudom]

Ezt most nem fogom megfejteni, az egész biztos, de az a lényeg, hogy jó lett. :)

juh0557j0

Köszönöm a segítséget, tökéletesen működik!

ec7ddbf8n

Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem! (Még új vagyok a témában, 3 héttel ezelőtt vettem egy CNC-3040Z-DQ China Zone gépet).
Mach 3 szoftverrel szeretném használni, szépen össze is állt, működik vele a gép, egy probléma van: hogy ha rátekerem az orsót (spindle) "limit swith tiggered" üzenetet kapok az alsó 'Status' sorban és bármit változtatok a spindle beállításokon, sehogy se lesz jó![#wow3]
Küzdött valaki hasonló problémával?
Előre is köszönöm a segítséget!
Patrik

000000000

Állítsad be a Config / Spindle Pulleys-ben a max sebességet !
Illetve ne adj az itt beállított értéktől nagyobbat be a programba se !
És a "hogy ha rátekerem az orsót (spindle)" meg felejtsed el , mert nem az kapcsolja be a főorsót !
Az csak a túlhajtásra van !

kua93zk4w

Sziasztok!
G kódban kérném hozzáértő segítségét.
Hogy lehet azt beállítani : Program közben át kell fordítanom az anyagot. Pillanat megállítás kód létezik? Úgy hogy ha megnyomom ismét a start gombot akkor folytassa a munkát.
Előre is köszi!

4ybj8h3c8

M0 megállítja a programfutást, enterrel továbbmegy.

Arany János

Motoros

....és aktiválni kell a képernyőn, hogy M1-re álljon le.

tfpk6pks3

A "space" billentyű megnyomása a pillanat állj. Bár ez azt hiszem képernyő függő.

ORCA17

Üdv!

Van egy egyszerű furat készítő progi(MACH3)
Olyankor jó, ha pont nincs olyan méretű fúró.
%
G00 Z1.5 F70 - felemeli a Z tengelyt
G00 X-2.5 Y0 F70 - pozicióba áll 8mm-es furat, 3 mm-es maró
G01 Z-0.5 F50 -fogást vesz
G02 I2.5 - megtesz egy (kör) ciklust
G00 Z1.5 F70
%
A példa kedvéért - és a tanulás végett kérdezem:
milyen paranccsal lehet mondjuk az "Y" tengelyen 50 mm-rel lejjebb/feljebb(az irány lényegtelen) ezt a ciklust megismételni egyszer vagy valahányszor?

Köszönöm
Csaba