Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

izbeki

A 1,5-öt oszd el az egy fordulatra eső lépések számával,
majd az egyet a kapott értékkel, ezt kell beírni a step per unit mezőbe.
Pl.: léptetőmotor 200 lépés, full step, akkor 1,5/200=0,0075
1/0,0075=133,33, ezt kell beírni.
Ha 200 lépés, 4 mikrolépés, akkor 1,5/800=0,001875
1/0,001875=533,33, ezt kell beírni.
Ide írj: tibor.izbeki kukac gmail.com

j3cx5jtk6

Üdvözlök mindenkit, sziasztok!
Olvasgattam már az oldalt de hasonló bánattal még nem találkoztam!
Szeretném, ha megnéznétek 2 videót hátha valaki rájön miert is csinálja ezt!
Már kb 3 hete kinlodok, de hol jól mukodik, hol nem.
pc: 1 napos win7pro/x86 mindenféle beállítás megvolt
gép/MC : USB-s valami ddcm5v - mach3 szintén1 napja ujratelepítve beállítva minden /generalconf, motortunung, I-O   , csak a home nincs kipipálva/
hálozat kilóve vagy bekapcsolva ugyan ez a jelenség

És a csodás movement

https://www.youtube.com/watch?v=Gr0JuJUZfOw&feature=em-upload_owner

ill

https://www.youtube.com/watch?v=OmURkfjFnyE&feature=em-upload_owner

Valaki látott már ilyet?!
Előre is köszönöm a válaszokat!!![#nemtudom][#rinya]

D.Laci

Őszinte legyek nem tudom mi a bánat bajod van vele :) de minek van "A" 4. tengely beállítva ha nincs a gépen, minek szerepel a g-codban. A helyedben kiszedném a hosszkorrekciót a g-codból, sőt az egész szerszámcserélésre vonatkozó mindent.

000000000

Ha nincs home kapcsoló akkor ne is próbálkozz referencia pont felvételével, így gépi koordinátával se !
Különben meg mi a probléma konkrétan ?

D.Laci

Többször belenéztem a videóba.
Ha jól sejtem akkor nem stimmel a g-codban szereplő koordináták a kijelzettel.

000000000

Mellesleg meg az USB-s mozgásvezérlő kinai fostaliga akad ki mikor elindítod a frekiváltós főorsót !
Frekvenciaváltót csak zavarszűrővel és LiYCY kábellel szabad használni és így sem 100%, hogy a usb kommunikáció túléli.

2f428kduf

Köszönöm a tippet, ez működik, be is írom a könyvbe. Közben véletlenül már ráböktem erre, valószínü, ujraindítás után működik.

nigj66r5m

Jó reggelt!
Azt szeretném kérdezni hogy Mach3 szoftverben 500-ik G kód lefutásakor megáll a vezérlés.Hogyan lehetne ezt a problémát kiküszöbölni,van erre megoldás vagy pedig más vezérlőt kell alkalmazni? (ezidáig az EDIT gomb segítségével visszatöröltem az első 500 sort azután újra megnyitottam és elindítottam,csak ez a megoldás elég lassú).

szabo janko

Valószínű nem licenszes a progi. Bár mi már találkoztunk olyan esettel ahol ugyan az program licenszes gépen nem ment le, ugyan az program egy másik gépen simán. Sőt demón is végig futott szimulációba ( 2000 körül volt a sorok száma).

2f428kduf

Segítsetek
Van mód a Mach-ban arra, hogy az X és Y tengelyt felcseréljem. Egy keskeny dolgot kell csinálnom, és így kevésbé hibázna a gépem.

000000000

A egyik, miért nem generálod újra a programot ?
A másik, a programban felcseréled a X és Y karaktereket. (Az NC programban ezt megcsinálni max 2 perc)
A harmadik Mach-ban a port and pins-ben cseréled meg a X és Y tengelyek step és dir pinjét.
A negyedik G68 x0.y0.R90

000000000

Biztos van még pár trükk, de szerintem egyenlőre elég ennyi. [#nevetes1]

2f428kduf

Köszi, a negyediket próbálom

v2vhwz32z

Nem tudom mennyire gyakran merülnek fel ezek a kérdések..
1. Megy a Mach3 win7 alatt ugye? R2.63-al próbálkozom.
2. Átmásoltam a régi xp-s számítógépről a Mach3mill.xml-t.
Leellenőriztem a BIOS-ban, a hexa 378 az LPT port, Mach3-ba
is ez van beállítva.
A program elindul, a kurzormozgatókra változnak a koordináták Mach3-ban, viszont a hardver, a cnc szervójai meg se mozdulnak.
A Diagnostics (Alt 7) képernyőn a "Port 1 pins current State" funkció szokott működni? Mert ott semmi változást nem látok, ha nyomom a kurzormozgatókat.
Mi lehet a bibi?
Nagyon szépen köszönöm előre is az ötleteket!

000000000

Hány bites az oprendszer, 32/64?