Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

dezsoe

Miért? Az UC300-ról szólt a kérdés, ami remekül megy Mach3-mal, nem az UCCNC-ről.

kaqkk007

Az uc 300 nak az a témája ....

8nyxwdmzs

sziasztok!

A gondom az, hogy nem futnak szépen a motorok a gépemen.
Mach3-t használok, 4Nm stepper motorok, 2 fázis 8 kivezetés, 16x05mm golyorsó, TB6560 V3 4tengelyes vezérlő kártya.
Volt olyan hogy az egyik motor csak úgy ment magától, nagyon lassan, pedig nem kellett volna neki. Csak úgy tudtam leállítani ha estop-ot nyomtam vagy fizikailag bontottam a kapcsolatot. Lehet ,hogy a vezérlővel volt probléma, azóta van egy új, mert sikerült a TB6560 IC-t eldurrantanom figyelmetlenségből adódóan.

A lényeg, hogy a motorok rángatózva futnak. Jó lenne tudni mit csinálok rosszul.

köszönöm!

000000000

Futtass egy DriverTest.exe a Mach 3 főkönyvtárában találod.
Akkor jó ha a kirajzolt grafikon minél egyenesebb, pici kiugrások lehetnek.
Viszont az ábra egy fésűre hasonlít akkor az a PC-t felejtsed el, vagy próbáld újra telepíteni az egész oprendszert !
Mellesleg van egy tippem, hogy egy laptoppal próbálkozol.

Ez az grafikont az egyik PC-m csinálta amin Mach3 fut és tökéletesem megy  

dezsoe

Az az UCCNC-nek a témája. De itt a helyes téma, csak kicsit régen volt rajta forgalom: UCxxx, mozgásvezérlők MACH3-hoz. :)

8nyxwdmzs

Megfogom nézni.
Nem laptoppal nyomom. Egy core 2 duo-s 2gb ram géppel.

9b6n3fn2n

Nekem is szokott hasonlót csinálni de még nem jöttem rá hogy mi okozhatja. Nekem szervó motorok vannak a gépen. Van úgyhogy hónapokig soha, s van hogy egy két naponta is akár.Ha ezt produkálja és nem állítom le időben akkor a szervómotor teljesen felforrósodik. Ilyenkor áramtalanítok, várom hogy a motorok visszahüljenek, aztán van hogy megint hónapokig semmi.

8nyxwdmzs

Minden motor egyforma nálam és azonos bekotes van mindegyiken.  Van amelyik tartóáram alatt melegszik a másik hideg. Motorok arnyekolt vezetekekkel vannak, minden megfelelően. Az árnyék kivezetve a foldelesre. Nem értem a probléma okát. Ha megoldom itt megírom

000000000

A TB6560 IC-s léptetővezérlő működése elégé rapszodikus.
Főleg bekapcsolás után szert " kiakadni " és ami kifér a csövön küldi az áramot a motorra.  
Ekkor általában az esetek többségében tönkre is megy az IC.
Ha megbízható gépet szeretnél először cserélj vezérlőket.
Például a Leadshine DM542 egy nagyon megbízható típus , de sajnos megkérik az árát.

Mellesleg, sikerült lefuttatni a Mach3 Driver tesztet ?

gabi

Sziasztok
Nekem akkor csinált minden félét a gép mikor rajta volt az AC .Volt olyan ,hogy a motorok elindultak maguktól. Talán 3-4 marót eltört mire rájöttem. Megfogattam a tanácsokat itt a fórumról a gépen csak a MACH van és nincs is probléma.

9b6n3fn2n

Nekem is csak a Mach 3  van a gépen semmi más. Még a marópályák sincsenek a gépen tárolva, mindig penddrive-ról futtatom.

mub587d5i

Üdv!
Segítséget kérnék egy kisebb léptetőmotoros mechanikához, 5,5 w lézerfejjel van szerelve, mach3 progihoz, Tiszaújváros környékéről. Beállításokhoz, életre keltéshez.... Fényképet lézereznék vele.
Segítséget előre is köszönöm!
Szabó Norbert
06704110419

szabo janko

Nem találom a mach 3 letöltéseket a tárban segítsetek hol van.

svejk

000000000

Sziasztok!

[#falbav] nem hiszem el, hogy mindig van valami! Találkoztatok már olyan hibával, hogy kézi üzemmódban tengely mozgatáskor egyik irányba megy rendesen a másikba meg néhány lépés aztán semmi de a mach3 számolja az utat mintha minden ok lenne?

Tudom ellenőrizni az lpt-re kiadott tényleges jeleket? A driver tesz ok simább már nem is lehetne