Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

ORCA17

Na akkor most magyarázhatom a bizonyítványom.

SVEJK! teljesen igazad van!![#worship]

Amit Tőled kaptam kódot kifogástalan. Az történhetett, hogy a kinti (műhely) pc-re pendriveon viszem ki a programot.
Valami szerencsétlenül menthettem el annó, és öszzekutyulhattam valami mással - vagy elgurult a kavinton[#smile]

Szóval most újra  próbáltam és lőn siker.

Szóval SVEJK mondjuk Te vagy az isten  dezsoe meg a király[#vigyor0]

Én meg egy...na mind egy hagyjuk[#lama]
De legalább (talán) nem lesz ezzel gondom...

Üdv
Csaba
... egy olyan világban, ahol bármi lehetsz, légy kedves!

b73x9nj4x

Köszönöm!
Akkor álmodtam! vagy egy téves infó vésődött be rosszul.
Még egyszer köszönöm, jó hétvégét!

8fwbve26d

Sziasztok. Egy kis segítségre lenne szükségem. Megépült a cnc gépem tollal rajzolgat is szépen de ahogy sejtettem is marós első tesztek kukába kerülős késekkel fognak végződni :) ez a kattintgatós billentyűnyomkodós tempó szabályozás nekem valahogy nem elég bisztonságos. Megszoktam a munkahelyemen hogy a két nagy dög cnc gépet egy potmétert szorongatva szabályozhatok. A kérdés hogy ezekre az 5 axisos kinai vezérlőkre tudok e valamelyik bemenetre egy potmétert kötni és ha igenakkor a mach3-ban hogy kell ezt használhatóvá is tenni? Előre is köszönöm segítségeteket

s7manbs8

8fwbve26d

na hát pont ilyesmit nem akarok csak egyetlen analog potmetert a vezérlő dobozába :) van itt nekem ilyen mini vezetéknélküli biillentyűzet is de a potmeter lenne az igazi

svejk

Ezekre nem, a mach3-nak alapból LPT portonként 5db digitális bemenete van csak.
Két LPT porttal és némi brain-nel, külső logikával a poti kiváltható esetleg Yaxlie-vel (sok gépen ma is fokozatkapcsoló van az előtolásra) de nem túl biztonságos.

Marad az UC300 illesztő, vagy valamelyik MODBUS-us illesztő.

A modbus-os anno nekem lassú reagálásúnak tűnt.

dezsoe

Valamiért mindig kimarad a jó öreg game port. Esetleg ezt a cikket nézd meg, olcsón összerakható és foghatod a potmétert. :)

(Egyébként megértelek, tényleg megnyugtató érzés egy fél szobányi gépet egy potival féken tartani. Pláne új program első futtatásakor...)

svejk

Talán azért mert még sosem volt szó róla itt. talán az elején, de elfelejtődött.
Én sem ismertem.

svejk

Ha valakinek van róla tapasztalat írja már meg.
Elég gyors a reakcióideje?

dezsoe

A fene tudja. Ha lövöldözős-repülős-mittudoménmicsodás játékokhoz elég, akkor talán ide is. Nekem is csak azért jutott eszembe, mert nemrég menekítettem ki az elektronikai hulladékból pár békebeli joystick-et, hátha lehet belőle okos eszközt csinálni. :)

svejk

A linkben levö kép ismerős volt, de nálam a feledés homályába merülhetett.
Többek közt a normális analog bemenet hiánya miatt váltottam az UCxxx eszközökre és szoftverre.

svejk

Elképzelhető, hogy valaki az UCCNC-UC100 vagy UC400 pároshoz is illeszteni tudna ilyen game portos analog bemeneteket?

dezsoe

Pár héten belül megmondom. :) Szerintem nincs elvi akadálya.

svejk

Egyáltalán az új alaplapokon van még game port?

dezsoe

Dehogy van, ma már minden USB-s. Viszont lehet kapni hozzá fordítót. Lásd gugli.