Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

j3cx5jtk6

Sziasztok!

Kérdezni szeretnék- mégpedig, miért csinálja a mach3, hogy win. indulása közben meg amikor elindítom a  progit, buzerálja a kimeneteket?!
Próbálkoztam ezzel a charge pump-al de le se rosszta igazából, de a kimenet él, mert ha mist re vagy floodra tettem, akkor működött a relé, valaki jáccizott már ilyennel?!

Pc: ős rossz talán P4 XP vel, nekem is csak odabaszták, LPT porton kommunikálunk.

Breakout: https://www.ebay.com/itm/CNC-Engraving-Machine-MACH3V2-1-L-Breakout-Board-4-axls-6-axls-Controller-gd/162779193213?hash=item25e6655f7d:g:oLUAAOSwdx1aHi7w

Rakosgattam a jumpereket, ide oda, de elkezdtek nyöszörögni a motorok, meg magától ment lassan?!?! ha kipipáltam a general configban az E-stop if charg pump ON> azt meg lerosszta és már a 3. relé is ugyan azt csinálta mint a többi.

Igazából a bajom az, hogy ezek a relék munkahenger szelepeket húzgálnak és elég rosszul néz ki a  gép amikor indul és a vádlim méretű hengerek ugrálnak egy vágógépben[#rolleyes]

Köszi, hogy elolvastad!

Gyati

Szia!

A charge pump vezéreljen egy relét,(mágneskapcsolót) amivel ráadod a tápot az összes lehetséges fogyasztóra.( szelepek, motorok, stb)

Így ha van jel, csak akkor fog bármi is működni.

A charge pump, meg csak a mach betöltése után jelenik meg az adott kimeneten.

x5izpkum

Kösz, megpróbáljuk.

j3cx5jtk6

Szia!
Na ez az amit képtelen voltam eddig megtenni én is így szeretném, mert van vésztop is a sorban és azzal engedtem el eddig, de ez amit írsz ez eddig sosem ment:/

Miket pipálok?, tudsz küldeni egy két screen shotot?!

Köszi elöre is!

x5izpkum

Én már semmit, az NH-9200 gépet megvették, és nekik 3D kell, Mach3-mal. (a Gravostyle valamiért nem akart teljesen 3D-t ezzel a géppel) XP-vel megoldottuk, de az erősebb gépre meg nem ment fel csak a Win7. (iNtel Q35 chipset miatt)

Pali79

A kártya képei alapján az optók melletti jumperek lehet a P14-re kiadni a charge pump jelet. Nem értem ennek mi az értelme, de ez más kérdés. Szóval erre a kimenettel kell egy olyan elektronikát rákötni, ami a négyszög jel megjelenése után meghúzódó egy relét. pl egy ilyen

000000000

Először a számítógépet kapcsold be, és várd meg amíg betöltődik a Mach. Utána kapcsold be a vezérelt cuccaidat egy főkapcsolóval. Kikapcsoláskor pedig fordítva. Így egy "kacattal" kevesebb dolog lesz az életedben.

Pali79

Ez is egy (rész)megoldás. A chargepump a program kifagyásakor is megállítja a gépet, ami azért nem rossz dolog ha magára akarjuk hagyni a gépet.

j3cx5jtk6

Szia!
Namost amit belinkeltel az egy sima rele ahogy elnezem, nem ertem miert kell nekem.
Csak 2 relet akarok hasznalni, es a 3.jo lett volna ennek a ch.P. nak.
Jol latod a jumpereket, de eleg sok modon probalgattam, es nem jartam igazabol sikerrel.
Az a kerdesem, hogy van itt valaki akinek ez mukodik rendesen?! [#nemtudom]
Koszi elore is!

s7manbs8

Ha normálisan megvan minden hozzá annak működnie kell.

000000000

Csak megjegyzem: Egy szakmai fórumon nem illik, és nem használunk ilyen ,,a ch.P. nak." Rövidítéseket focbukos, telefonos szlengeket. Értelmetlen vagy félreérthető betűkombinációkat.
Ezek nem idevalók és lenézeti magát, aki ilyeneket használ. Mivel, első látásra megállapítható, hogy a témától oly messze áll tudásban, mint Makó Jeruzsálemtől.
Nem veszi komolyan a szakmát és félrevezeti a most kezdőket is.

Tiszta, érthető fogalmazással, írással, segíted a szakmaiságot, és elkerülhető a félreértés is.
A továbbiakban, kérlek, próbálj így írni.

Ez, nem csak neked szól. Az utóbbi időben, látom az újaknál ezt a stílust. Mielőtt szokássá válna, jobb, ha leállunk róla.

000000000

Nem éppen....
Ha a "korszerűség" jegyében még a lefagyás is előkerül, akkor a chargepump sokkal több kárt, bajt okoz egy fogásban lévő forgácsoló CNC gép esetén, mintha ott se lenne.[#conf]

000000000

Ez, így van.[#eljen]

Logikailag is átgondolandó milyen kütyü-mütyüket rakunk be.
Példa: Némelyiknél látok 2 xeres, 3 xoros leválasztásokat is.
Ha rákérdezek, miért van ez? Azt mondja, a Pistánál is így van és jól működik.
Na és ha kiszednél pl kettőt akkor nem jól működne, vagy esetleg jobban?
Ja, úgy még nem mertem megpróbálni.
Ennyit a hozzáértőkről.

Pali79

"Namost amit belinkeltel az egy sima rele ahogy elnezem, nem ertem miert kell nekem."

Hát pont, hogy nem egy sima relé. Az alján van az SMD szerelt elektronika. A lényege, hogy addig tartja húzva a relét amíg a négyszög jel jelen van a bemeneten. Ha ez megszűnik vagy csak sima magas vagy alacsony szint lesz a bemeneten, akkor elenged.

KoLa

Ez így van! én már nyolc éve kikapcsoltam!még a Mach' alatt, tök felesleges számomra.
Egy-gyel kevesebb hiba.