Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

000000000

Az a legfurcsább hogy a 0 pont nem ment el...

f35ezvjs

Több órás tesztelesés után elmondhatom ez az ötlet jónak mondható lenne HA  
1/ tudná a nullára futást
2/ kézi mozgatási mód értékek szerinti beállítását lehetne egy nyomógombbal állítgatni.
Egyenlőre ennyi. most belemerülök a Kóla féle billentyűvel való kísérletbe.

PSoft

Óóóó...!

Hát ez,nem is az én ötletem,én csak "beollóztam"  © KoLa fotóit a tárhelyéről.:))

Azt tudom,hogy KoLa-nál bevált ez a fajta "billentyű".

Mindettől függetlenül,örülök,ha tudtam segíteni!
 [#wave]

f35ezvjs

Igen láttam Kólánál a gépén de nem is gondoltam azt hogy szét operált egy szilikon billentyűt és ahhoz építette meg a kezelőt pultot. most már csak az lenne a lényeg kapjak valami jó fajta nyomógombokat legalább őt színben és természetesen egyformák kellenének. Piros Zöld Sárga Kék na meg Fekete.

f35ezvjs

Ja és a lényeget kihagytam az pedig az X Y Z külön nullázhatóságát.

svejk

Csak azért írok, mert szisztematikusan Kólának nevezed KoLa fórumtársunkat. Tehát KoLa a nick neve, mely egyébként az igazi nevéből származtatható.

f35ezvjs

Igazad van bocs

PSoft

Nahh!

Gumibillentyű...kicsontozva?
[#vigyor2]

f35ezvjs

Ki Ki Holnap marom a nyákot hozzá. Ha tudsz nyomógombokat egyformát és színeseket vennék.

Csaby

Szia Pál!
Ezek szerint neked már van ilyen billentyűzeted és ki is próbáltad?  
A billentyűzetek működésével még nem vagy teljesen tisztában, kérlek ennek olvass utána.
Azt feltételezni sem merem, hogy csak másokat szajkózol.
A továbbiakban a te beírásaidra nem kívánok reflektálni.

Csaby

Józsi!
Kérlek írd meg annak a hozzászólásodnak a sorszámát, ahol ezt előre kérted. Azt is írd meg, hogy milyen funkciókat vegyek le, hogy az általad kért újítások beleférjenek. Az alkalmazott processzornak összesen van 24 lába. Ebből lejön a tápnak, a kommunikációnak, az órajelnek. Hidd el, a 17 db felhasználható bemenet ennél a típusnál már a maximum, mivel más viszont határozottan kérte, hogy ne legyen multiplexelve.
Ma reggel 3 gépen próbáltam ki az áramkört, mindenhol tökéletesen működött, valószínűleg nálad a windows beállításai vannak elállítva.

Külön köszönöm a:
"Több órás tesztelesés után elmondhatom ez az ötlet jónak mondható lenne HA "
beírásodat. Kora reggel mindíg jól esik egy gyomros.  
Tehát, ha én tervezek nektek egy áramkört, írok rá egy programot és utána önköltségi áron adom akkor az hiba. Ennyi.

000000000

Deák József fórumtársunkkal még azon melegében kipróbáltuk és a leírt probléma létezik.  

Erre a leírásra gondolsz ?  

USB-s CNC vezérlő billentyűzet
Szeretnél saját vezérlőpultot készíteni a CNC géped mellé? Jó lenne egy profi vezérlőegység a termelékeny munkavégzéshez?
Eme kis méretű vezérlő elektronikával ez megvalósítható.
Egyéni billentyűzetet készíthetsz a géped mellé. A főbb funkciók csak egy kontaktra vannak tőled, úgymint:
X, Y, Z tengelyek mozgatása
Gyorsjárat és léptetés választhatósága
Program indítás
Program szüneteltetés, leállítás, újrakezdés
Előtolás sebességének állítása
Főorsó indítás
Főorsó fordulatszám állítása
Bármilyen nyomógombokkal felépített gombsorod lehet a gépeden. Kihozhatod a leggyakrabban használt billentyűket!
Kihozhatod csak a szükséges gombokat! Személyre szabhatod a kezelőfelületet! Végre valóban kedvedre dolgozhatsz!
Biztonsági rutin: egyszerre történő gombnyomás esetén csak a pozitív irányú mozgást engedélyezi az áramkör. (Ezzel elkerülheted a szerszám asztalba törését!)
Egyidejűleg csak egy tengely mozgása van engedélyezve.
Használati leírás:
Csatlakoztasd a PC-hez az eszközt, és rakj egy nyomógombot a "Gnd" sorkapcsa és a "szükséges bemenet" sorkapcsa közé, és már használhatod is a funkciót!
Ha szükséges, akkor a "Start" bemeneten két nyomógomb sorbakötésével elérheted, hogy mindkét kezed a munkaterületen kívül legyen programindításkor!

Figyelmesen végig lett olvasva , de az általam leírt gyors ismétlés az F10-F11 gomboknál ettől még fent áll.  
Ezt meg nem is értem miért "A továbbiakban a te beírásaidra nem kívánok reflektálni."
Mert a probléma megvan attól, hogy homokba dugod a fejed, csak módosítani kellene az ismétlődési gyorsaságon legalább ezeknél a Feed és RPM gomboknál.
Nem mindenkinek vannak Forma 1-es pilóta reflexei!

Csaby

Pál!
Fussunk neki mégegyszer. Nem erre a leírásra gondoltam, hanem a billentyűzetek (úgy an-block) működésére.
A billentyűzetek (bármelyik) elküldik a lenyomott billentyű kódját majd felengedéskor a felengedés kódját. Az első ismétlés idejét, majd az ismétlés sebességét a windows billentyűzet drivere szabja meg. Ezért is a windows-ban állítható.
Deák Józsinál két eset lehetséges: vagy annyira rossz a nyomógombja, hogy folyamatosan meg-meg szakad a kontakt és emiatt újra és újra beküldi a kódot, vagy a win alatt van elállítva a billentyűzet ismétlési sebessége.
Most már billentyűzetből is jó vagy.

Csaby

Ismét megkérdem: Neked van ilyened, vagy csak arra hivatkozol saját tapasztalatként, amit Józsi leírt?

f35ezvjs

Mint írtam Ez komolyabb munkavégzésnél csak akkor lesz alkalmas ha:
1/ az X Y Z külön nullázható lesz.
2/ tudná a nullára futást
3/kézi mozgatási mód értékek szerinti beállítását lehetne egy nyomógombbal állítgatni.  

Ami eddig feleslegesnek tartok az a REVIND mert ezt az M30 megoldja
És még talán a PAUSE.