Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

2f428kduf

Ujfent én vagyok, mondják aki nem kérdez az az is marad!!
Ahogy korábban írtam két gépen gyűröm a Machot(inkább ő engem), az egyikkel vagyok a külvilágon, ezen csinálom több kevesebb sikerrel a kódokat, a karcoldámon egy külön, szüz gép tüsténkedik. A korábbi gondjaimat az okozta, míg idebent a Mac szépen kirajzolta amit szeretnék, de miután kivittam a mühelyba, az a gép egész mást rajzolt. Midkét gépen ugyanaz a program van, licenszszel. Miután ez többször megesett, kinomban betettem egy probalemezt, és rajzolj: hát azt marta a pcb-be amit szerettem volna, de az előzetes rajz egész más volt.A marás közbeni rajz, amikor a szerszámpályát rajzolta, az már jó volt. Végülis így is tudom használni: DE mit toltam el???

f35ezvjs

Megjött az USB billentyű panel. Ha valaki használta már akkor kérnék segítséget a profi 21 hez hogy lehet konfigurálni hogy kompatibilis legyen vele. az angol képernyővel megy, de viszont nem 10 lépésenként megy az előtolás, és a főorsó fordulat szabályozása hanem pillanatok alatt fel szalad illetve lemegy 0 ra ez szerintem nem jó mert dekázni kell a nyomó gombbal hogy a kívánt értéket beállítsad. Az is igaz még egykét funkció nagyon jó lett volna rá.

000000000

A 10-es lépésre a magoldás: Config fül, Genaral Config, és ott az OK gomb felet középtájon Spindle OV increment.
Ezt írd át 10-ről 1-re    

f35ezvjs

Köszi ez bejött de a feed+ - még nem oké

000000000

Arra mi a hotkey ?

f35ezvjs

légy szíves a skypére jönni

f35ezvjs

Azt szeretném kérdezni a Feed + és a Feed - hogy lehet lelassítani úgy mint az RPM+ RPM-

Az RPM beállítható ahogy a Pál írta:A 10-es lépésre a magoldás: Config fül, Genaral Config, és ott az OK gomb felet középtájon Spindle OV increment.
Ezt írd át 10-ről 1-re

Csaby

Ez nem a billentyúzet beállításának a kérdése, hívni kell egy Mach3 gurut. :)
A panelod azt imitálja, mintha a főbillentyűzeteden megnyomnád az F10 - F11 billentyűk közül valamelyiket.  
Bocs, hogy ilyen ritkán vagyok, de rámszakadt dél-buda összes problémája.

f35ezvjs

Bocs de egylettelen kérdéses dolog merült fel.
Olvasd el tüzetesen mit írtam mindent megtaláltunk csak ezt az egy lehetőséget nem.
A hiba most még az ha megnyomod a gombot olyan gyorsan vált az F sebességet hogy azt nem lehet beállítani az adott értékre. Próbáld ki és ha tudsz rá valami megoldást az jó lenne nem csak nekem hanem azoknak is akik így használják.

f35ezvjs

Szia! Csodálatos ötletet adtál Ma hajnalban összeszedtem az összes rossz kontaktos billentyűket és kioperáltam belőle a panelt, és elkezdtem a fosóid alapján amit a Kóla csinált kísérletezni Azt hiszem talán ez szuper megoldás lesz. Nagyon köszönöm, hogy feltetted.  

000000000

Igen az imitálja mintha az F10-F11 gombot nyomnád le, de olyan ismétlési sebességgel, hogy ember legyen a talpán aki azon az értéken engedi el a gombot ahova szeretné állítani a Feed-et.
Tehát vagy a kütyü belső programján kell változtatni vagy a Mach-ban kell ezt a 10-es lépést módosítani.
Az utóbbira nem találtam, találtunk eddig megoldást, tehát az előbbi marad !  

000000000

Az előbbihez még annyit tennék hozzá, ezeket a Feed és RPM gombok generálásnak időzítésébe egy késleltetés kellene beletenni mikor lenyomja az ember akkor elküld 1 gomblenyomást és kivár 1-0.5 másodpercet aztán kezdi az örült ismétlést.
Így megvan az esélye a pontos és a gyors állítási lehetőségnek is.
Mert én speciel igen csak morcos lennék ha ennek a kütyünek a 2-3 szorosába kerülő marót ezért törnék bele a közel ugyanennyibe kerülő anyagba mert puff hirtelen fel vagy levenné a maró fordulatot vagy az úsztatási sebességet.    

f35ezvjs

Pali Az RPM nagyon szuperül működik úgy ahogy leírtad csak FEED + - nem jó de nem találok rá még megoldást a szoftverben lehet ezt is meg kellene írni az ARTSOFTNAK tegye be a generál configba ezt a beállítást is. mert így a kütyü nem használható rendeltetés szerint még ez a hiba fent áll. most még tesztelem a többi funkciót.

000000000

Valaki találkozott már olyannal, hogy marás közben   a szerszám egy rövid időre saját életet kezdett élni, de a 0 pont nem ment el??!! A szerszámpálya jó, mégegyszer lefuttatva jól megcsinálta. Nem machanikus hiba, mert jópár mm-t kimart pluszban. Csak arra tudok gondolni, hogy a mach hülyült meg. Valakinek van ötlete hogyan lehet kiküszöbölni az ilyen hibákat, mert nem kellemes amikor sok munkaóra és drága előgyártmány megy a kukába...? UC300-at használok, nyilt hurkú léptetőmotoros hajtással.

f35ezvjs

Kaptál egy impulzust ez lehet egy pillanatnyi áramszünet, de nagyobb valószínűsége a számítógéped gondolkozott. Ez azt jelenti kapott egy utasítást és azt folytatta tovább miután a következő utasítás később érkezhetett. Nem véletlen mondják azt a vezérlőgépre semmi mást csak a MACH3 futtasd. Az a gép ami a gépedet vezérli ajánlatos a 3000 proci. Ez nálam a tapasztalat. De majd az okosok jobban kifejtik a tanaikat, lehet abból én is tanulni fogok. Még egy megoldás a szünetmentes táp