Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

ggdr57dg

Nekem a napokban az Y tengely léptecs hol egyik, hol másik irányba indult el, teljesen hektikusan. Szerencsére baj nem történt.
Gondoltam én is mindenre, de fiam hamar megtalálta a motor kilazult vezetékét...

2dbfy8y

Én is csewének adok igazat.
Nálam is az estop okozott ilyen problémákat.
Vagy még esetleg végállás kapcsolók.
Lehet csak egyszerűen valami zavart szed össze.
Én erre jutottam.
Most a laseremen, se végállás, se estop, soha nem volt ilyen tünete.
Nem egyszerű kiszűrni a pontos hibát.
Ha végleg letiltana, akkor könnyű lenne keresni a hibát, de olyant sose produkált.

sanka74

Sziasztok! Először is köszönöm mindenkinek a segítséget! A gép nem tud berezonálni, ez több tonnás monstrum, de a vezetékekkel kapcsolatosan: megnézem, már két éve megy, elképzelhető, hogy a kínai végállás vezeték megadta magát....vagy a motor vezeték.....vagy mindkettő.. Megnézem, és beszámolok az eredményről, de az nem mostanában lesz. Köszi a segítséget mégegyszer!

nyiszi

Sziasztok!
A MAC3-ban hogyan tud lenni menetfúró lehetőség?

svejk

Három dolog szükséges:
- Minél gyorsabb irányváltásra alkalmas főorsó.
- A menetemelkedésnek megfelően beállított Z előtolás
- Hosszkiegyenlítós menetfúróbefogó.

2dbfy8y

Vagy a főorsónak szinkronizálva kellene lenni a z tengelyhez.
És akkor nem kell kiegyenlítős befogó se.

nyiszi

Végül is sikeres volt a tegnapi M8 próbálkozás.
A főorsó kb 1 sec alatt vált irányt 300-as fordulatnál.
Jó a 1000 ms várakozás a Z tengelynek a visszaforgás előtt. A Z előtolás rendben volt.
A főorsón van egy 1500.as encoder amit a frekiváltó egész jól kezel ilyen lassú fordulaton is.

nyiszi

A hosszkiegyenlítős menetfúró befogó gyakorlatilag nem kellet,hogy csináljon semmit.
Egész jól szinkronban voltak a beállítások.
Még valahogy a Mach3-al kéne tudatni a főorsó fordulatát és akkor egész megbízható lenne.

Kelepeisz Lajos

Uraim ha a a gép végállásra futott, és folyamatosan villog a reset gomb, akkor hogy tudok róla leállni ha nem tudom a resetet kikapcsolni?

Gyati

Szia!

Diagnostic, override.

Miki2

Én most találkoztam ezzel a problémával.
A bűnös a billentyűzetben volt nálam.
Az ESC billentyű néha magától adott kontaktot.
A billentyűcsere megoldotta a problémámat.

Kelepeisz Lajos

Ne haragudj de ezt a gombot hol találom, vagy hogy működik?
Köszi.

Gyati

Szia!
Képernyő bal felső sor, ott van olyan, hogy diagnostic, abba belemész és valahol a bal oldali menüben be tudod kapcsolni az override (túlfutás)
funkciót.Így már le tudsz jönni a végállás kapcsolóról.Amennyiben ezt máskor szeretnéd elkerülni, akkor állítsd be a soft limitet a munkatér nagyságára és így nem engedi túlmenni.

Kelepeisz Lajos

me3ua0a6

Üdv!
Készült egy kis videó az USB Billentyűzet Emulátorról, melyben megtekinthető működés közben.
Nem lett profi a videó, ezt nézzétek el: a rendező nem volt mindig a helyzet magaslatán.

https://youtu.be/_TMpmv-bEQA" TARGET=_fnew>USB Billentyűzet Emulátor működés közben (videó)

http://www.cncpart.hu/keyboard_small" TARGET=_fnew>Itt megtalálható a leírása és a doksija