Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

Miki2

Akkor valamivel komolyabb alap kellene hozzá.

KoLa

Jó kis gép lett! gratulálok![#eljen]
Linuxcnc-t csak a menetfúró gépre tettél!?

xit3medzv

Ez a dilemma. Valószínűleg várok vele és inkább koncentrálok egy olyan gépre, amit nem kell megváltoztatni lényegében, túl nagy falat lenne nekem.

Miki2

Sajnos a linuxhoz buta vagyok.
Nem tudom, hogyan lehet a makrókat beilleszteni a Linux rendszerbe.
A megírása több-kevesebb segítséggel még csak-csak.
De hogy mit hova kell beírni az ini, és a hal fájlokba... na az már komolyan feladja a leckét.

3wm3x3zz

sziasztok    Egy numeröikus  billentyüzetet be lehet konfigolni  hogy ne a számok  hanem  a  mach  fontosabb  billentyüi  legyenek  rajta. köszönöm

000000000

Igen, meg lehet oldani , de nagyon bonyolult ! :)
Nyomd ki a numlock-ot és kész is.  

3wm3x3zz

de  be is tudom ugy konfigolni hogy   home-ra futás    strartra  futás  nullázás    stop?  az ááltalános  gombokra?

000000000

Ezek a funkciók érhetők el alapból rajta amit a számok alatt láthatsz.

http://res1.windows.microsoft.com/resbox/en/windows%207/main/46715554-8bbc-4204-8cdc-eae76dac56e6_45.jpg" border=0>

például a / és a * nem csinál semmit azokra lehet beállítani mást.

3wm3x3zz

akkor  nem tudok  más   funkciot  hozzárendelni     pld  az  ins0  gonbhoz  pl  reff  felvétel?

000000000

Mindent lehet , de akkor szükséged lesz a mach3 screen designer programra.
Ebben lehet adott funkciókhoz hozzárendelni hot key-t  
De inkább hívj fel és megbeszéljük.  

3wm3x3zz

ok este  hivlak

ru38j6dt2

Szia Mindenki !  
Olyan kérdésem lenne, hogy hogyan tudom bekalibrálni a mach3 ban a motorok mozgását a gépre, vagyis hogy a motorok egymegy milimétert mozogjanak ténleg amikor azt írja a program hogy annyit mozgott ... Megvan a lézikönyv és számoltam is az alapján de valamit elronthattam ... nekem direkt Hajtásom van, motoronegy bordásszíjtárcsa ami 30 fogas és a szíj 3 mm es fogosztású, átmérője pedig 28 mm a tárcsának ! Valaki tud egy kis magyarázatot adni nekem ?!  
Köszi előre is ...  

000000000

Írd le részletesen az áttételek nagyságát, és a mikro lépéseket, és kiszámolom neked. .  
Azt is, hány lépéses a motor, egy fordulatra.

ru38j6dt2

Szia! Az egyezlen amit áttételnek nevezhetünk jelen esetben, nagy kerekítéssel az a 8mm- es motortengely és a rá helyezett 28mm -es bordástárcsa közt lehet ... A lépések 1.8 fokosak tehát 200 lépés egy teljes fordulat !  
Köszi ha segítesz, de majd leírnád hogyan számoltad ki, hogy megértsem végre !  
Köszi

000000000

Ha jól értelmezem akkor ez egy bordás szíj hajtású gép ?
Ennél a megoldásnál a motor 1 fordulat alatt megtett lépés számát kellene osztanod a bordás kerék kerületével, majd ezt a számot beírni a Mach-nak a motor tunig-ba a steps per mezőjébe.
Sajnos ennyi infóból ennyire futotta.