Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

cytn7nv98

Sziasztok!
Pár hsz-al lentebb kérdeztem, hogy milyen PC-t kell venni Mach3-hoz. Sok választ kaptam, hogy régebbi gépek is jók, viszont lehetőségem van régi P4-es gép és C2D (core 2 duo), vagy akár újab gépet is tudok munkába fogni. LPT miatt Dell és HP gondolom a favorit, csak az a kérdés, hogy melyik ideális Mach3-hoz vagy esetleg ha ismerkednék más szoftverrel ahhoz is megfelelne.
P4 integrált vga-ja elég soványnak tűnik, viszont a C2D procik frekvenciája alacsonyabb.
Azzal tisztában vagyok, hogy az architektúra más, így alacsonyabb frekin gyaláza a P4-et, de nem tudom befolyásolja-e a program működését, illetve van-e kernel frekvencia korlát?

2dbfy8y

Nekem pl egy hp pavilon k635 géppel nem sikerült összebarátkoztatnom a machot.
Eddig más géppel nem volt ilyen problémám.
Ezt az első teszt majd megmutatja, erre szerintem jobb tanács nagyon nem létezik.
Ha usb-s mozgásvezérlővel hajtanád, tuti jólesz bármelyik gép. Lehet érdemes meggondolni, de akkor akár egy laptop is jó.

Sz.József

Kössz![#wave]

Csaby

Csaxólok, hogy ez még kevés. Ennél mindaddíg aktív a kimenő jel, amíg az enkóder mindkét érintkezője aktív. A korrekt megoldáshoz még egy monostabil multivibrátor is kell. A rendszer végén kijön az egységesített idejű impulzussorozat, de még mindíg pozitív feszültséggel. Ezzel kell egy szintén +5Voltos procilábat a földre húzni, amihez vagy tranzisztor vagy egy-egy optocsatoló kell oldalanként.

Csaby

*javítás: 3,3 Voltos procilábat.

y32xvkj9j

Sziasztok!
Szeretném üzembe helyezni a 4. tengelyemet de fogalmam sincs hogyan kell. Mit kell beállítani, melyik billentyű működteti stb.
Ehez kérnék segítséget!
Köszi!

y32xvkj9j

Ne keressétek megtaláltam!

cytn7nv98

morvfer7

Mach 3 licence lehetséges 5 USD-ért?

Miki2

Szervusztok!
Készítettem egy rövid videót az átalakított EEN320 eszterga működéséről.
Itt éppen a menetvágás látható.
Ami a videón nem látszik, a hidraulikus fokozatváltó működése.
Ez szintén programból vezérelt funkció.

https://www.youtube.com/watch?v=6c1K7YiK3VE" TARGET=_fnew>Egy rövid videó

xit3medzv

Szia!
Gratulálok, sok munka lehet benne, késváltó a Te műved?

w0hgtwf3w

Miki2

Nem, ez a gépen volt.
Ezeket a gépeket ezzel a típusú késtartóval is szerelték vagy 30 évvel ezelőtt.
Én csak a vezérlését építettem meg, a gép mechanikailag
még nagyon jó állapotban van.
Még megérdemelt egy új vezérlőt.

xit3medzv

Közben megnéztem, komoly donort találtál. Gondolkodom ilyesmi beruházáson, de hajtott szerszám feltétlen kellene.

u3xrz0cut