Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

000000000

© ManCs Írtam részletező levelet.  

Egyébként, nincs az a számolási mód, ami pontos megoldást adna.  
A kalibrálás mindenképp szükséges.  
Nem akarok vitát gerjeszteni. De, a legritkább esetben találkozom olyan bordáskerékkel, aminél a fogméret, fogszám szorzata egyezne a mérésből számolt eredménnyel.
Ezért inkább mérek és számolok mindig.  
Más meg számol, ahogy akar.  

Gondoltam, hogy nem megy a hatalmas lépésszámmal. Ahhoz más feltételnek is teljesülni kellene.
De, ha ment volna, jó példát adhatott volna a számolásodhoz.  

ANTAL GÁBOR

Danibá .  Direkt úgy fogalmaztam hogy a segítőkész emberek is több kevesebb hibát vétettek és udvariasan nem céloztam rád . Viszont te a mért átmérőt  ( 28 ) szoroztad Pi vel  
( 13760 ban K = 87.92  ( 28*pi ) )  

lehet csűrni csavarni de hibás a módszer.  Nézz utána mondjuk egy fogazott szíj katalógusban  a kulcsszó pl németül : wirkung durchmesser.

ru38j6dt2

Köszönöm Danibá, megkaptam és "ránézésre" pontos is a dolog, de ez majd kiderül ha bent lesznek a motorok, és kalibrálok is !  
Mégegyszer köszönöm mindenkinek a segítséget, mindenki terelése nagyon hasznos volt !!  

Danibá a képet várom a megfelelő gyorsulás lassulás beállításra, habár a neten találtam egy arányszámot és azzal egészen jónak tűnik a hangja, de laikus lévén, azért az 'aranymetszésre' is kiváncsi lennék !  

000000000

Küldtem a képet is.

A kalibrálást nem lehet megúszni sehogy, sajnos.

000000000

Gábor!  
Nem mondtam, hogy az én számolásom tuti eredményt ad.  
Azt se, hogy te rosszul számolsz.  

De, azt igen, hogy számolhatsz bárhogy. Bármilyen pontossággal.  
Amikor rámérsz a működő szerkezetre, biztosan pontatlan lesz.
Sajnos még a viszonylag pontos golyósorsós szerkezetnél is igaz.
Mindig kell kalibrálni.  
Ezért, tökéletesen megfelel akár a jó közelítéssel számolás is. Mindkét esetben.  
Kalibráláskor tökmindegy 15 századot, vagy 30 –at kell állítanod.
Sok év alatt sok szerkezettel volt dolgom. Fogásszíjassal és orsóssal is.  
Nekem a fogszámra számolás rosszabb eredményt adott. Mint ez az általam alkalmazott „hibás” számolás.
Na, a fentiek miatt írtam lentebb. Mindenki úgy számol, ahogy akar.  
A végeredmény, a pontosan beállított gép számít.

Most is emlékszem, az anti világban, első általánosba. A nyolcas írásomért úgy elverte a tanító néni a kezem, hogy utána sehogy nem tudtam leírni.
Mert hiába mondta, hogyan kell. Sőt le is írta előttem a füzetembe.  
Az önálló utam, mégis, a két körből nyolcas volt.  
Rájöttem, hogy a nyikló-nyakló nyolcasaim helyett egész pofás nyolcasok lesznek így.  
Nem szerettem volna körmöst kapni a csúnya írásomért.  

Azóta ki is derült, kár volt az erőfeszítésem. Meg kaptam a körmöseimet is.  
És, az, azóta elmúlt majdnem hatvan év alatt se tanultam meg szépen írni.  
Így is elvégeztem jó néhány iskolát. És elboldogultam valahogy az életbe is.  
A nyolcasaim, előjelei voltak kreatív jövőbeni életemnek. De, erre a tanító néni nem gondolt:))
Remélem, érted a hasonlatom is:))

Természetesen, én nem vagyok követendő példa. Csak tanuljon meg mindenki rendesen, számolni. Ahogy az megvagyon írva.  
Köszönöm, hogy nem dorongoltál le. Csak finoman jelezted, a hibám.
És, van egy másik probléma is:)) Én is KOS vagyok, mint te.

Mindenkitől elnézést kérek, akit zavar az írásom fölösleges része.

ANTAL GÁBOR

Válaszoltam de átmentem a csevegőbe

000000000

Szakembert keresek - alapok betanítására - Törökbálint közelében

3 tengelyes CNC gravírozó-marógép + Mach3 + Aspire

További egyeztetés privátba, köszönöm!

7vpav5d32

Szia! Van a mach3-nak calibrálója, ha azzal vagy gondban. A settings (alt6) fülből megjelenő ablakban a reset felett van egy gomb amivel tudsz kalibrálni. Először megjelenik egy ablak amin ki választod melyik tengelyt akarod. Ok után jön egy másik ablak amibe beírsz egy értéket amennyi elmozdulást szeretnél (pl00). Az utolsóba pedig beírod, hogy mennyi a valósan mért elmozdulás. A végén kiadja azt az értéket amit be kell álítanod arra a tengelyre.

Motoros

Ez nagyon jó, nem ismertem.
A hülyeség ellen nincsen viszont orvosság. A multkor már kezdtem megzakkanni sehogy nem akarta az igazat, a végén kiderült hogy inchben volt. :(((

ru38j6dt2

Köszönöm !!

Motoros

Gondolom © csiki -nek akartad köszönni.

000000000

Keresünk faipari CNC kezelésben jártas szakembert, Mach3 program ismerete előny. (GY-M-S megye) 06309397627

guliver83

Tudna nekem valaki segíteni a gépemen egy Mach3 R2.62 van fönt keresek hozzá USB Kamera Plugint.
Letöltöttem egy Mach Pligin V3 de azzal nem jó olyan mintha az már Mach4 hez lenne.

guliver83

Ha jó tudom az a Plugin neve:
WebCamPlugin Version V2.12