Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

000000000

Ha, felveszed az A –t Z slave axisnak akkor egyszerre mozog a Z és A.

000000000

Egyszerre = Együtt.  

istvan58

bocs , rosszul felyeztem ki magmam...nem egyszerre, külön-külön de egy programon belöl.
Pl egyikben 1-es furó másikba 3-as.

000000000

Na, az már nehezebb ügy. Amit eddig láttam, abba kézzel írogatták be a második Z nek az utasításokat. Esetleg jegyzettömbben, keres, csere. Ha sok egyforma mozgás van.  
És, ha kell a ciklust behívatni.  
Nekem még, nem volt rá szükségem. Lehet, valaki tudja a megoldást.

istvan58

ez minden ok, cask mint mondom G73/G83 ban nem kell beirni melyik tengelyt mozgatja, itt alapbol a Z mozog

000000000

Sajna, nem sikerült egy irányba vinni a gondolatmenetünket.  
Talán, majd máskor.

istvan58

ezt nem értem..

irjál már egy G73 kódot mondjuk 2mm mély lyuk,  az A tengelyre, és ezt legalább 10 x-y koordinátába.

Béni

Csak G76 és G83 esetén adott a "belepiszkálás" lehetősége.
(Tudomásom szerint.)

istvan58

Köszi,  és lehetne  irni két makrót, evyikel a Z masikal az A menjen?

Béni

Egy is elég.
http://cnctar.hobbycnc.hu/Mach3/Macros/Istvan58.rar" TARGET=_fnew>Itt megtalálod leírással, példával.

istvan58

Köszönöm.

Béni

Azt elfelejtettem hozzáfűzni, hogy ez eszterga módban működik ...

istvan58

közben rájöttem :)

mert ezt az üzit kaptam:
"Bug function should not have been called , Block = G83.1 X5 Z-5 R2 L5 Q2
Line 2 "

000000000

Mach3 hoz készítenék egy JOG kontrollert, AT90USB162 IC-vel, működik az USB keyboard emulátor ha szövegszerkesztőben tekerem a kereket de mikor a mach3-mal használnám szaggatottan megy, a sárga négyzet csak villog, Bascom-mal írtam a programot a hozzáadott usb-könyvtárral.
Esetleg valaki próbálkozott már ilyen áramkört készíteni?

Arany János

Sziasztok!
Sürgős segítséget szeretnék kérni!
Ha az x és az y tengely pin kiosztását felcserélem, az eredeti tuning adatait is át kell másolnom? Ugyan ez a helyzet, ha csak a motorokat cserélem át?